Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Close

Alasan Cuma Beri Teguran, Artis Tanpa Sedar Buka Aib Keluarga Sendiri Di Media Sosial?

10-7-2017 01:08 PM |Dilihat:11237| Komen: 39

Artikel Oleh Myra Rozi | Video Oleh Choong Ching Mun| Suntingan Visual Oleh Choong Ching Mun

Keluarga mana yang tidak berdepan dengan masalah, namun ianya bukan tiket untuk membuka aib pasangan atau keluarga di media sosial. 

Bukan hanya orang biasa, golongan artis juga tidak terkecuali dan pastinya aib yang dicanang menjadi perhatian ramai. 

Kononnya sekadar meluahkan perasaan dan dijadikan pengajaran, namun adakah wajar tindakan mereka membuka pekung keluarga sendiri sebegini? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
4
Sedih
5
Lawak
7
Bosan
5
Komen: 39
Komen

Komen Terbaru

Quote hasmania 18-7-2017 11:23 AM
kenapa lah begini rupanya bentuk kehidupan Chef Wan tuh ....
semua benda nak bagi tahu orang ...........ini ke boleh menyebabkan dia rasa gembira..
orang kata "tepuk air dalam dulang mesti terkena muka sendiri" ...........
hal keluarga ni tak boleh ke sembunyikan daripada orang luar tahu ..........malu lah sikit semua benda dalam rumah nak bagitahu orang .....

Lain-lain Komen

Quote boboiyot 10-7-2017 02:11 PM
Nak tegur tak salah but kat socmed sgtla tak bagus....nak2 plak hal2 family....
Acik ni xde wassup group family ke....at least
Quote chinta89 10-7-2017 02:28 PM
baru je tgk di tv pagi ni Chef Wan kua tv psal adan anak d rmh ke ape dah tajuk dia..


mak zarina tu pun x pandai jaga aib anak.. mak si juara AF tu pun sama (ak lupa nama ape).
Quote mommymonster82 10-7-2017 02:39 PM
Org tua2 zaman skrg..

Dah hilang hikmahnya dalsm menegur..

Asyik nk aibkan je..
Quote Areen1904 10-7-2017 02:59 PM
Seeloknya tak yah la kan. Kesian gak family member yang kena .. hmmm nanti lagi keruh plak. Just my 2 cents
Quote Areen1904 10-7-2017 02:59 PM
Seeloknya tak yah la kan. Kesian gak family member yang kena .. hmmm nanti lagi keruh plak. Just my 2 cents
Quote fatinz 10-7-2017 03:27 PM
chinta89 replied at 10-7-2017 02:28 PM
baru je tgk di tv pagi ni Chef Wan kua tv psal adan anak d rmh ke ape dah tajuk dia..



Mak juara AF yg mana
Quote jointhecurse 10-7-2017 04:01 PM
not in socmed
Quote dinopower 10-7-2017 04:13 PM
mommymonster82 replied at 10-7-2017 02:39 PM
Org tua2 zaman skrg..

Dah hilang hikmahnya dalsm menegur..

kan..... tak reti langsung jaga aib org....
mcm chef wan kompom nak org ikut ckp die... since die berduit.... kontrol org.....

Quote Aduradura 10-7-2017 04:16 PM
Artis yg suke betul bercerita pasal family sendiri dkt IG

Chep wan
Keknis
Quote kakasotong2 10-7-2017 04:25 PM
Aduradura replied at 10-7-2017 04:16 PM
Artis yg suke betul bercerita pasal family sendiri dkt IG

Chep wan

Tambah sorg lg.

Nur Fasha Sandha Hassan.

Xhabis2 dok meroyan kt ig  





Btw keknis selalu ke citer hal family kt ig tu kadura?
Quote manjalara_01 10-7-2017 05:27 PM
mungkin dah personality extrovert nak buat mcm mana kan?
semua wajib diluahkan...ehhehehee
Quote mommymonster82 10-7-2017 05:34 PM
dinopower replied at 10-7-2017 04:13 PM
kan..... tak reti langsung jaga aib org....
mcm chef wan kompom nak org ikut ckp die... since di ...

Lagi sorg tu mak sufi ke sapa nama...

Duk meroyan anak derhaka bagai...nauzubillah
Quote CtMaryam123 10-7-2017 06:02 PM
Actually meroyan kat socmed ni banyak buruk dr baiknya... mencerminkan diri sendiri gak... lainlah kalau teguran tu buat secara general & bahasa berlapik tanpa menyebut sapa2 secara direct esp fam members... lgpun dorang tukan consider bdk2 berbanding yg berusia gitu..wlaupun general sekali sekala meroyan tu org boleh terima.. klu asik meroyan jer mmg nampak sgt peribadi tu cam mana
Quote exclusive_vvip 10-7-2017 06:28 PM
i suka je masuk ig chefwan ni..tapi x suker time dia meroyan psl org lain,berjela2 plak tu ditaipnyer..i dok terpikir gak,bila dia meroyan,yang dia taip dlm english, apa la pandangan member2 kokesen dia pada dia...
Quote Allthatnana 10-7-2017 06:42 PM
Hrap2  bila dia tua nnt tak merempan teruk sgt..
Quote indenial 10-7-2017 11:13 PM
Meroyan kalau x up kt socmed x sah attention seeker!
Quote krukx 10-7-2017 11:41 PM
Inilah bahana bila orang2 tua ada smartfon. Ada yg addicted mengalahkan org muda. 24/7 ngadap henfon berwassap, IG, FB bagai.
Quote QueenCaramel 10-7-2017 11:47 PM
Bleh je nk tegur syp2...ni nk jgk mroyan kt Socmed..pak sedara cani..mmg anak sedara x mau jenguk dah aih..
Quote Sonneblume 11-7-2017 03:14 AM
Aku nak meroyan secara umum pun malu apatah lg nak meroyan aibkan family sendiri.diorg ni otak letak kat lutut gamaknya.

Lihat semua komen(39)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051534s Gzip On
To Top