Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Lebih Baik Tun M Duduk Diam-diam, Berzikir - Zahid

8-7-2017 03:07 PM |Dilihat:2678| Komen: 52
BH Online melaporkan, Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi menegaskan Tun Dr Mahathir Mohamad harus menghargai jasa UMNO kepada bekas Perdana Menteri itu dan keluarganya. 


Foto: Bernama

"Ingatlah jasa UMNO kepada kamu (Dr Mahathir), ingatlah kamu berada di situ (sebagai Perdana Menteri) kerana UMNO, jasa UMNO banyak ada pada kamu," katanya.

Dalam masa sama, Zahid menyifatkan bekas Perdana Menteri itu mudah lupa. 

"Isu BMF (Bumiputera Malaysia Finance), syarikat Perwaja (Steel Berhad) diselamatkan, syarikat MISC (Malaysian International Shipping Corporation) diambil alih oleh anaknya, PROTON ditubuhkan dan akhirnya rugi berbilion ringgit, kerugian FOREX berbilion ringgit. Ini zaman siapa?" katanya.



Tambah Zahid, lazimnya pemimpin baru akan mengata pemimpin lama buat kesalahan, namun berbeza dengan bekas pemimpin di Malaysia yang sering menyalahkan pemimpin sekarang.

"Kalau dah pencen tu, diam-diamlah, lebih baik duduk berzikir. Dulu kita jaga aib dia, kenapa dia nak buka aib orang," katanya.

Bukan itu sahaja, Tun M juga disifatkan bagai menjilat ludahnya sendiri apabila membuat pusingan u dengan menganggap Datuk Seri Anwar Ibrahim calon Perdana Menteri. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 52
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote NAT_11 11-7-2017 10:54 AM
Edited by NAT_11 at 11-7-2017 10:55 AM

Wah!...dulu Zahid jaga AIB TUN MAHADIR rupanya.
Sekarang, Zahid jaga AIBN NAJIB PULAK!!!!!
AIB ZAHID SIANG-SIANG DAH TERDEDAH - ZAHID PENJAGA AIB TERULUNG!!!!
NAIK PANGKAT JADI TPM KERANA MENJAGA AIBN ORANG
bukan kerana dia seorang yang berkalibar rupanya..................
Pasal AIB  pulak, kena bandingkan Aib Mahadir dengan Aib Najib.
AIB siapa paling MENGAIBKAN........???
Aib Najib duit berbillion masuk akaun sendiri, diboroskan
anak beranak dia, buat filem porno, beli jet, beli hartanah,
beli asset, buat majlis kawen anak, beli kapal layar, intan berlian
Kak Mah dan hanbag berjenama Kak Mah.
Aib Tun Det, memang betul-betul lost atau rugi koperat kerana
salah lantik orang atau mismanagement atau cuba memeprtahankan
ringgit daripada serangan asing. Tak masuk akaun sendiri sebagai
derma dari Pak Erab.

Dan paling penting - AIB SIAPA PALING MENYUSAHKAN RAKAYAT....???
Aib Najib atau Aib Mahadir.........?????

Lain-lain Komen

Quote sekngucing 8-7-2017 03:09 PM
baik tun m duduk berdikir
Quote blue_ivy 8-7-2017 03:25 PM
Bencinya tua2 layut dlm umno makin tua makin bangang bodoh berkilo2.ko ingt mahader govern msia neh sorg acah2 kuasa veto ke.terang2 kau puak umno bodo memeritah bersama dh tau mahadwr buat silap itu ini situa kutuk tu jugok korang hundi jd president korang nowww  smpai berpuluh tun si tua kutuk tu jugak korang hangkat jd president party
Quote cmf_almondpecan 8-7-2017 03:25 PM
Mungkin ayat dulu kita jaga aib dia tu kurang sesuai sbb implikasinya menteri2 umno ni mmg tau dari dulu forex, proton segala bagai tu tak elok dan memudaratkan tapi turutkan juga semata2 jaga aib mahathir. Ayat kenapa dia nak bukak aib orang lagi tak kena sbb implikasinya mengaku segala yg diperkatakan oleh mahathir tu mmg betul serupa dgn forex, proton dsb tu dulu, dan sekadar mempersoalkan kenapa mahathir nak mendedahkan. Seolah2 berkata, dulu kita diam2 je masa awak buat, skrg, awak diam2 je la. Sepatutnya, nafikan apa yg mahathir katakan.
Quote mjla 8-7-2017 04:33 PM
Ayat bodek next PM
Quote PongKang 8-7-2017 04:38 PM
semua yg madey buat ie proton bank islam koperasi tu suma bagus n betul.. yg silapnya ialah bila management kompeni2 tersebut abuse their power bawak masuk segala kroni hampeh jd supplier bagai.. dan mereka xde pulak fikir jangka panjang..sbb tu aku rasa bagus chairman company GLC xyah la lantik ex politician ke ex muntry ke ex PTD ke apa.. hampeh lagi merosakkan company... of course yg sakit dan teraniaya adalah pekerja2 yg bersengkang mata menaikkan syarikat. yg kat atas seronok2 guna fund utk perut sendiri n kroni.. management nak bantah? xsayang kerja? gitulah realiti yg berlaku.. BULI peringkat atasan.. akhirnya nama MADEY jugak yg busuk walhal org lain buat onar. sekian.
Quote bit 8-7-2017 04:44 PM
Wei Zahid yg Jibby buat tu bukan tak khalwat tepi Port Dickson utk disenyapkan utk jaga aib

Ini org bercerita pasal pemimpin yg songlap duit rakyat, beli berlian joli katak, buat filem dsb. Impaknya kepada negara, sistem urus tadbir negara.
Quote PongKang 8-7-2017 04:45 PM
apa beza skandal BMF dgn skandal 1MDB?

BMF tu bank membuat transaction yg mengakibatkan kerugian walaupun ada tanda2 yg meragukan tapi management proceed.. 1MDB pulak?  i rest my case....
Quote PongKang 8-7-2017 04:55 PM
kenapa selamatkan perwaja walaupun tau kompeni bakal bankrap time tu? satu mebi betul sbb kawan madey si apek yg da mati tu.. kedua time tu steel industry xbyk player.. CN masih belum naik lagi.. steel yg berkualiti dtg dr JP.. kedua org cari MY dan ketiga TW.. sbb tulah bail out approved atas justification viable project kaedahnya.. mana lah nak tau apek tu penipu..xde integrity.. bukan perwaja je ya.. byk giler kes2 high volume loan, apek2 yg buat loan blah or xbayar.. duit berjuta2 dalam akaun.. time tu jugak bank2 kita byk loophole.. in a way, byk jutawan apek kaya raya.. yelah duit free.. yg sakit org melayu.. sbb time tu 51% company perlu bumiputera dan mostly mereka ni yg sign agreement. ada yg background spm pun xde.. asal dpt gaji buta as director 3k sebulan dorg setuju je.. ada gak yg sebenarnya driver pd man behind the scene (cinapek tu)...sian bila baca kes2 file kes2 lama.. naya sungguh! niat utk mewujudkan usahawan bumi tapi diambil kesempatan oleh golongan yg mmg pandai manipulate utk menipu bank n amik keuntungan.. nak salahkan org mcm driver or xlepas spm tadi? atau still nak salahkan madey? ntahla...
Quote scorpionkiki 8-7-2017 04:56 PM
PongKang replied at 8-7-2017 04:45 PM
apa beza skandal BMF dgn skandal 1MDB?

BMF tu bank membuat transaction yg mengakibatkan kerugian  ...

bmf skandal waktu husin on...1mdb waktu najib...you tertinggal point tu
Quote PongKang 8-7-2017 04:57 PM
aku bukan racist. tapi aku geram kat org mcm cinapek aka chinaman.. even kekawan aku yg chinese pun menyampah kalo deal dgn businesman cinapek aka chinaman ni.. sampai skang mmg wujud.. ada je kat memana celah industry..
Quote PongKang 8-7-2017 04:59 PM
ada certain benda mmg aku x setuju dgn madey ni.. tapi in terms of development, aku suka cara dia.. dia buat foundation kat negara kita, dan terpulang kat kita utk menggerakkan.. sapa tau org yg menggerakkan tu sejenis org yg xde integrity dan x guna..
Quote PongKang 8-7-2017 05:05 PM
kalaulah boleh bukak balik kes2 lama dan trace balik hutang2 dan amek balik duit yg bank kasik kat cinapek tu suma.. berapa ramai jutawan yg sangkut dan mesti kaya balik MY.. nasi da jadi bubur..
Quote KakaKiah 8-7-2017 05:11 PM
PongKang replied at 8-7-2017 04:38 PM
semua yg madey buat ie proton bank islam koperasi tu suma bagus n betul.. yg silapnya ialah bila man ...

Yezza..aku pn bukn nk kata sokong sgt tun m..kronism n all.. but we hve to give credit where its due..he has high vision for mlsia..the planning is good but the execution is poor..yg skrg ni 1 apa plan dia pun tak lekat kat kpala..utc jela yg nmpk ok sket
Quote sabbath_shalom 8-7-2017 05:16 PM
KakaKiah replied at 8-7-2017 05:11 PM
Yezza..aku pn bukn nk kata sokong sgt tun m..kronism n all.. but we hve to give credit where its d ...

Uols...Najib banyak majukan pengangkutan awam ya...lrt sudah dipanjangkan sehingga ke Selangor.

Sabak bernam pon bakal ada flyover ya seperti di Kuantan.

Quote KakaKiah 8-7-2017 05:20 PM
sabbath_shalom replied at 8-7-2017 05:16 PM
Uols...Najib banyak majukan pengangkutan awam ya...lrt sudah dipanjangkan sehingga ke Selangor.

...

Thts y i mean..skndal lgi fofuler..n i dun live kat central area..so pmbngunan camtu tak trkesan sgt to me..anyway,,raikn pndapat je mna yg bgus is bagusla kan..
Quote sabbath_shalom 8-7-2017 05:24 PM
Kalau Najib di zaman Mahathir iols percaya...pengangkutan awam kita sperti bas sudah seperti di Jepun ye..dan kebanyakan kita kan guna basikal eletrik.
Quote sabbath_shalom 8-7-2017 05:24 PM
Kalau Najib di zaman Mahathir iols percaya...pengangkutan awam kita sperti bas sudah seperti di Jepun ye..dan kebanyakan kita kan guna basikal eletrik.
Quote sabbath_shalom 8-7-2017 05:28 PM
Mahathir banyak abaikan pengangkutan awam Malaysia pada masa yg sama nak tiru jepun.

Orang Jepun mana hadap nak beli kereta...diorg muda2 target nk beli condo..apartment
Quote PongKang 8-7-2017 05:30 PM
sabbath_shalom replied at 8-7-2017 05:16 PM
Uols...Najib banyak majukan pengangkutan awam ya...lrt sudah dipanjangkan sehingga ke Selangor.

...


itu projek dr zaman pak lah lagi katanya chuols.. zaman najib baru nk execute.. samalah mcm projek landasan ketapi ktm berkembar tu.. dr zaman madey lagi chuols..

Lihat semua komen(52)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.085992s Gzip On
To Top