Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Jangan Hina Gambar Saya Hamil, Nanti Berdosa" - Sajat

7-7-2017 02:48 PM |Dilihat:7653| Komen: 69
“Biasalah, orang cantik selalu kena kecam. Sajat tahu apa Sajat buat. Jangan hanya kerana gambar, mereka nak menghina dan menghukum Sajat. Itukan dah dosa."

Usahawan kosmetik, Nur Sajat Kamarul Zaman berkata demikian ketika mengulas mengenai gambarnya dalam keadaan hamil yang kini tular di media sosial.

Memetik mStar Online, Sajat, 32, menjelaskan gambar terbabit sebenarnya diambil pada 2013 ketika dia terbabit dengan pembikinan sebuah video komersial.



Gambar itu kemudiannya dimuat naik di akaun Instagramnya.

“Memang saya ‘upload’ gambar ni, tapi tujuannya hanya berkongsi kerjaya Sajat saja. Sajat dulu seorang model dan penari. Dan gambar Sajat mengandung ini adalah lakonan Sajat menjadi wanita mengandung. 

“Dulu pun biasa jadi pelakon tambahan, jadi tak salah kita nak jadi watak apa pun. Tak ada pun yang lebih, yang terlebih mengata itu adalah netizen,” katanya kepada mStar Online.



Sajat bagaimanapun, kesal dengan segelintir pihak yang menyebarkan gambar berkenaan dan kemudian menabur fitnah seta kata-kata penghinaan.

“Bila Sajat dah berada di tahap sekarang, banyak yang cuba nak memperlekehkan Sajat, itu adalah normal. Apapun yang Sajat lakukan, mak ayah tahu,” katanya.

Tambah Sajat, rezeki zuriat semua daripada Allah.

“Kalau ada jodoh kahwin baru kita tanya soal anak. Itu semua rezeki daripada Allah," katanya.


Foto: IG Sajat

Gesaan Sajat supaya orang ramai berhenti menghina gambarnya itu mendapat respon negatif daripada netizen.

"Awak lelaki jadi perempuan tak berdosakah?" kata netizen.


Foto: FB

Sama-samalah kita mendoakan yang terbaik untuknya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
2
Komen: 68
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote raradhia 22-8-2017 04:27 PM
AppropriateNick replied at 22-8-2017 04:23 PM
mentaliti kelas ketiga

siapa tu yg ada mentaliti kelas ketiga?

Lain-lain Komen

Quote Ayda89 7-7-2017 02:56 PM
Nextime explain panjang2 terang2 tu pic masa berlakon iklan. Ermmm tapi mcm takguna jugak sebab akhirnya tetap kena kecam
Quote woobin^^ 7-7-2017 02:59 PM
kekekeke
biarlah dia fefeeling pregnant chuols
bukan boleh pregnant betul pun
buasir..ehhh.... period dah habis blom?

#donehencap
Quote RatuDunia94 7-7-2017 02:59 PM
Anak coach yin ke?
Quote indenial 7-7-2017 03:01 PM
Rasanya gambar ni lama dah kot. Lol. I tggu je gambar pad dia upload dulu2 tu viral gak. Ke dah delete tatau la
Quote Andyscenes 7-7-2017 03:04 PM
Puting dia ada bulu x?? Agak2???
Quote idakamaruddin 7-7-2017 03:06 PM
sajat ni kalau oku pekak bisu mesti org caya dia pmpn tulen sbb tak yah keluar suara

tp malangnye dia normal so kene becakap

maka terkeluarla suara kepit dia tu

Quote niena90 7-7-2017 03:06 PM
Org lain pun pregnant jgk. Tapi ko sampai nak bagi statement bagai, cukup la tu verangan abam sajat oiii
Quote tensic~ 7-7-2017 03:08 PM
Dia masih kawan ke dgn fs
Sian pun ada dah naluri dia mcm tu
Quote fishcracker 7-7-2017 03:11 PM
Errrr....bole ke heol pregnant?heol zantan khuens
Quote Skuau 7-7-2017 03:12 PM
Payah ank dia nk isi borang kang...
Quote qistiena 7-7-2017 03:12 PM
biarlah dye...asalkan dye bahagia...
Quote -electrifying- 7-7-2017 03:21 PM
Ayda89 replied at 7-7-2017 02:56 PM
Nextime explain panjang2 terang2 tu pic masa berlakon iklan. Ermmm tapi mcm takguna jugak sebab akhi ...

apa y dia buat skrg smua dikecam hahaha
Quote Artemesiaa 7-7-2017 03:26 PM
Kower melayan
Quote mohdcrow 7-7-2017 03:29 PM
done upkan diri untuk minggu ni...minggu depan cari taktik lain pulak
Quote kamil8891 7-7-2017 03:39 PM
BODO PYE JANTAN MEROYAN...X HBIS2 LA NK BUKTIKAN DIA BTUL2 POMPUAN
MNE JANTAN YG ROGOL KAU SMPAI BUNCIT TU HAHAHAHAHAHA
Quote umbut 7-7-2017 03:53 PM
Kesian lah dia ni.. dah tua nanti camner.. dia pun ingin dicintai, ada keluarga.. kalo jadi suami cam x kena.. jadi isteri memang cun..
Entahler.. amik anak angkat jelah.. ber couple nanti kena kecam..
Quote Cyempaka 7-7-2017 04:03 PM
suka letteww org viral kan. tu yg ko nak kan
Quote kambinggila 7-7-2017 04:20 PM
aku kompius la.. dia ni jantan convert ke, khunsa convert?
Quote miemiecha 7-7-2017 04:25 PM
hahahah.. aduhai.. kesian sungguh lah jenis camnihh

Lihat semua komen(69)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055568s Gzip On
To Top