Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Disamakan Dengan Selena Gomez, Vogue Puji Elfira Loy Bijak Berfesyen

7-7-2017 12:57 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 19368| Komen: 185

Wah, mesti Elfira Loy kembang semangkuk apabila menerima pujian daripada Vogue.com kerana dikatakan memiliki cita rasa dalam berfesyen!


Foto: Vogue

Lebih mengujakan, Elfira disamakan dengan penyanyi dan pelakon Selena Gomez kerana mereka bijak berfesyen dan masing-masing memulakan karier seni di usia muda.


Foto: IG Selena Gomez

Janelle Okwodu, penulis artikel berkenaan memuji Elfira yang bijak memilih busana dengan aksesori bersesuaian walaupun bertudung.

Menerusi artikel itu, VOgue memuji beberapa gaya fesyen Elfira yang dimuat naik di laman Instagramnya.




Berkata kepada BH Online, Elfira akui dirinya terkejut dengan artikel berhubung dirinya itu.

"Artikel itu ditulis berdasarkan penyelidikan mereka dan rujukan di laman Instagram. Mereka tidak menemubual saya. Jujur saya tak menyangka hal ini.

"Saya terkejut kerana tak percaya ada orang boleh melihat saya begitu sekali terutama dalam soal berfesyen. Malah mereka membandingkan saya dengan Gomez berdasarkan apa yang dilihat. Terima kasih di atas penulisan itu," katanya kepada BH Online.


Foto: IG Elfira Loy

Siapa yang tak teruja apabila disamakan dengan idola sendiri, begitu juga dengan Elfira.

"Sejak kecil lagi, saya meminatinya. Tapi bukan nak jadi macam dia. Saya melihat daripada sudut minat yang lebih luas. Dengan apa yang dilaluinya dari kecil hingga sekarang, dia pandai menjaga diri untuk terus kekal relevan dalam industri hiburan. 

"Saya sendiri melihat contoh itu sebagai rujukan untuk mengemudi langkah sendiri. 

"Ada sesetengah artis antarabangsa yang bakat mereka ditonjol sejak kecil mula memberontak ketika meningkat dewasa. Sebagai contohnya, Miley Cyrus. 

"Sebaliknya, dia (Gomez) bijak dan tak cepat melatah. Dia juga aktif dengan kerja amal. Contoh dan nilai positif yang ada dalam dirinya saya jadikan panduan untuk terus maju," katanya.

Bertuahlah tuan empunya diri disamakan dengan Selena Gomez. Eh, sama ke? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 185
Komen

Previous : "Nak Tegur Biarlah Kena Caranya" - Bapa Puteri Balqis

Next       : Raja Ilya Rela Dibedah Untuk Tampil Setanding Artis Antarabangsa

Komen Terbaru

Quote AppropriateNick 17-7-2017 08:29 PM
HoneyManjer replied at 17-7-2017 01:15 PM
Hahahah! Chuolls begitu konfiden sekali!

alamak..wktu tu insta tak femes sgt lagi..hahaha..harus la die pun merempan aje kena kecam sebegitu

Lain-lain Komen

Quote Rainrein 2-7-2017 07:15 AM
Selalu yang suka meroyan ni anak dara tua tapi ni baru umo berapa pun keje dia nak sentap je. Chillex udeh la elfira. Kan x lama lagi dah nak berlaki. Sabar ye.
Quote haruslah 2-7-2017 07:18 AM
Budak2...hihi
Quote JeepersCreepers 2-7-2017 07:24 AM
Msians pun suka sgt mencarut skrg budak2 skolah pon mencarut
Quote sixret 2-7-2017 07:25 AM
Ni set2 remaja yg suka guna perkataan bitch, f*** dan seangkatan. Dorang ingat perkataan tu tak membawa maksud apa2. Cepat2 lah matang.
Quote zehra2 2-7-2017 07:29 AM
Senang2 je nak memaki... mendapat laa..
Quote GegarVaganja 2-7-2017 08:08 AM
Artis & Meroyan berpisah tiada.

Quote indenial 2-7-2017 08:26 AM
Dia x mention pon tweethandle elfira kan. El search nama sendiri ke cane gigih
Quote barfi 2-7-2017 08:36 AM
Tang mana iras selena gomez nya????
Quote MisXoXo 2-7-2017 08:44 AM
bdk bdk sungguh lahai
Quote makbedah 2-7-2017 08:51 AM
EL, el haish. cepat sgt melatah. dah lama berlakon, still tak matang sikit part tu.
Quote mommymonster82 2-7-2017 08:51 AM
Macam besar sgt dah jadi artis tu..kena jd classy la apa bagai.. sejak bila pulak nak kena jd retis ninkena classy bijak pandai segala..

Dia budak remaja biasa jugak.. so biasalah tu.. ni mmg kes busuk hati jeles je semasa budak2 pompuan..
Quote adeqo 2-7-2017 08:55 AM
Haaaa...
selenaa gomez lagi cantikk okayy elfira..

mana seirassnyee?tunjukkan meolss
Quote adeqo 2-7-2017 08:58 AM
Copp!
Yg dia tulis...
'klau baca ada rasa sakit , maksudnya awak lah tu'
Dia tuju kan kat diri sendiri ke kaka yg tweet tu?  
Quote WajibulGhunah 2-7-2017 09:04 AM
Elfira terasa pedih dihatinya
Sbb syok sndiri
Quote Tukul.Besi 2-7-2017 09:16 AM
Izara lagi layak hoccay digelar selena gomez malaysia. Rupa lebih kurang. Ketet pun laboh sama2. Cuma she x gigih nak menyanyi je

Elfira who?
Quote evlinne 2-7-2017 10:01 AM
Bbnu nama aliya tu pun duk bitch2, sentaplah elpira tp sejenis gigih jugak el ni duk search tweet yg ada nama sdiri. Ke kua kat feed dia?
Quote chinta89 2-7-2017 10:05 AM
bahasa budak tu pun kemain, kalau ko kena ko pun sentap dik oi? sesedap rse bitch where kan org? cantik bahasa?

ak x suke el tp bahasa budak ni biadap btl. el x pyh la melayan ngn isu bodoh mcm ni, ngn awak skli akan nampak bodoh ok? awak tu selebriti, x perlu layan isu2 ni.
tp mmg btl pun, tang mana iras selena weyh?
Quote ALDRIN 2-7-2017 10:06 AM
Motif iols terjebak baca thread Mean Girls bitch melayu pprt ala2 Regina George and Cady Heron????
Quote September14 2-7-2017 10:30 AM
Tp sheols masuk website vouge okay..hebat

Lihat semua komen(185)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060390s Gzip On
To Top