Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Anak Berkelakuan Buruk, Bapa Hukum Dengan Cara Melemaskannya

6-7-2017 06:11 PM |Dilihat:1911| Komen: 22


Baru-baru ini tular di media sosial negara China sebuah video yang menyaksikan seorang bapa bertindak menghukum anak lelakinya yang berkelakuan buruk dengan cara melemaskannya di air tasik. 

Paparan video kelihatan remaja yang berusia 13 tahun itu diikat pada tangga kayu dengan mukanya menghadap di permukaan air tasik sambil itu si bapa berulang kali menenggelamkan remaja tersebut.

" Saya berubah! Saya akan berubah!"  rayu mangsa.

" Jadi, berubahlah! "  tegas bapa mangsa. 

Memetik laporan Shanghailist, insiden itu berlaku pada Khamis lalu di Yueyang, wilayah Hunan. 

Difahamkan, bapa remaja terbabit sudah penat dengan perangai anaknya yang teruk dan mahu mengajar anaknya itu dengan hukuman yang dia takkan lupakan. 

Ramai yang menganggap cara lelaki itu mengajar anaknya itu agak keterlaluan, namun tidak kurang juga netizen yang memuji ketegasannya terhadap anak. 

Tidak dapat dipastikan sama ada pihak polis akan menyiasat insiden itu.- CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
3
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 22
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote lin2000 13-7-2017 05:14 PM
nanti mati baru tau

Lain-lain Komen

Quote Knowlee 6-7-2017 06:44 PM
Agaknya bapak dia dah tak larat nak layan perangai anak dia. Jahat sgt.
Quote shasha79 6-7-2017 06:55 PM
haiyoo!!!!
Quote zorrro_03 6-7-2017 07:02 PM
Bagus lah pakcik oiii. Kalau dibiar nak kau degil tidak terkawal, ditakuti jadi mcm etis gila babi dalam CI ni. Tak endah langsung ke orang lain. Menggila lebih dari apa saja....



Syabas ye pakcik.
Quote Pink_Purple 6-7-2017 07:06 PM
melemaskannya, ingat kan dah mati
Quote CardiGans85 6-7-2017 07:20 PM
Zmn dl abg me kene ikt kt pokok rambutan yg ade kerengga sbb tlalu nakal,mmg nauzubillah..org blk ngaji bole d sergahnya dgn telekung arwah nenek.org kg naik motor dia bole lempar2 kelapa tua tp smpai skrg jd org.
Quote Burong_Hantuk 6-7-2017 07:47 PM
anak nakal patot dihukom
Quote kakigebang 6-7-2017 08:11 PM
Aku penah kena masa kecik hihihi...bapak suruh mandi aku pegi lari mnyorok..last2 jumpe jugak lansung kena rendam dlm telaga...hahahhaha..mmg tk lupa laa
Quote ShiningStars 6-7-2017 08:54 PM
Mungkin bapanya dah x tahu mcm mna lagi nak mengajar anak yg bperangai setan
Quote sebu1 6-7-2017 08:57 PM
Burong_Hantuk replied at 6-7-2017 07:47 PM
anak nakal patot dihukom

Nawuzubilla
Quote NekNgah 6-7-2017 09:27 PM
Walaupun tak setuju mengajar anak dengan kekerasan,  ada masanya inilah yang paling berkesan.
Quote Deidra 6-7-2017 09:56 PM
sebu1 replied at 6-7-2017 08:57 PM
Nawuzubilla

Andaikata bapak manak aka stingerattack buat sebegini pada anaknya yg seketul itu nescaya elok-elok aja kelakuan makhlok itu sekarang ni kan,sis?

@Monafake2 : do u agree,sis?  
Quote Monafake2 7-7-2017 08:24 AM
Deidra replied at 6-7-2017 09:56 PM
Andaikata bapak manak aka stingerattack buat sebegini pada anaknya yg seketul itu nescaya elok-elo ...

hehe...baru perasan ini bod CI. Ingat tadi ini bod Fd. Kat sana dah kena warning.

Betul lah sis...untung budak ini ada bapak yg prihatin. Yg mahu anak nya berjaya. kalau sekadar berjaya di Porem ....sewel macam gila babi....
meroyan macam Pondan kurang kaseh sayang lebih baik mampos aje lah














Quote penmarker 7-7-2017 08:29 AM
13 tahun..rasakanla...

Kalu parents sini yg anak2 remaja dorg kaki curi motor n spare part keta org tu buat gini..kompem insaf budak2 tu..
Quote kucen_miang 7-7-2017 08:33 AM
budak2 mat rempit mat pit mat tupai kat msia ni elok disiksa begini
Quote miemiecha 7-7-2017 09:11 AM
klau kat mesia nih.. polis kompem ketuk pintu... segala jenis ngo akan beramai2 report nih
Quote -electrifying- 7-7-2017 12:03 PM
ITU SEBETULNYA
Quote kakiselit 7-7-2017 12:08 PM
@Nokiaman . watch ur own tribe.
Quote lkick2113 7-7-2017 12:12 PM
aku tak setuju dibuat hukuman ekstream macam ni, cuma pada aku kalau that is the way nak ajar anaknya why not? cuma kalau keadaan sekarang nampak ekstrem lah, masa aku kecik dulu bapak aku pernah je acukan gergaji kat leher aku sebab nakal sangat...
Quote annehuda 7-7-2017 12:18 PM
kawan aku kene tangkap merokok. so bapak die kasi dia merokok gak, tapi sampai 10 btg rokok dia hisap sekaligus memang taubat nasuha la dia pastu

Lihat semua komen(22)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.098517s Gzip On
To Top