Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Wanita Pengsan Gara-gara Terpatahkan Gelang RM114 Ribu

29-6-2017 11:22 AM Komen: 64
Agak melucukan apabila seorang pelancong wanita di China rebah tak sedarkan diri selepas tidak sengaja terjatuhkan gelang jed menyebabkan ia patah di sebuah premis menjual barangan kemas di wilayah Yunnan.



Pun begitu, anda mungkin mengalami perkara sama apabila mengetahui barangan yang tak sengaja dirosakkan bernilai 300,000 yuan (RM190,000).

Memetik Shanghaiist, sebelum kejadian berlaku wanita itu sedang mencuba gelang berkenaan ketika mengunjungi pasar jed Ruili Jiegao, Selasa lalu.





Bagaimanapun, dia terkejut apabila diberitahu harganya menyebabkan dia mencabut gelang berkenaan dengan tergesa-gesa. Malangnya, gelang itu patah dua selepas terjatuh ke lantai dan dia kemudiannya dimaklumkan perlu membayar ganti rugi sebanyak RM190,000.




Insiden itu menyebabkan wanita terbabit mengalami serangan panik sehingga jatuh pengsan.



Foto: Shanghaiist

Bagaimanapun, wanita itu bernasib baik selepas penilaian dilakukan mendapati gelang itu bernilai 180,000 yuan (RM114,000). - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
33
Marah
26
Terkejut
24
Sedih
16
Lawak
38
Bosan
25
Komen: 64
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote chinta89 3-7-2017 02:31 PM
kedai mcm pasar kakilima jual hrga gelang mcm tu dh rege mcm ape?????


pprt sgt kedai.. ko beli bgtau org beli herga berapa n kat mana, mampus org gelak x pcya..

Lain-lain Komen

Quote OmJualGas 29-6-2017 11:26 AM
Gelang mahal tapi mudah patah   
Quote Artemesiaa 29-6-2017 11:34 AM
Betul ke reganya tu dah le mudah patah.  Bukan boleh caya peniaga jade ni ramai yang nipu sebab dia orang tahu ramai yang tak mahir bab quality dan grade.
Quote Ayda89 29-6-2017 11:36 AM
190k turun 114k kira "bernasib baik" lah jugak bahahah
Quote mjla 29-6-2017 11:42 AM
Cinabeng punya bisnes.
Gelang camtu pun rege sebijik umah
Quote mjla 29-6-2017 11:42 AM
Cinabeng punya bisnes.
Gelang camtu pun rege sebijik umah
Quote ninja boy 29-6-2017 11:45 AM
sedangkan emas pun letak dalam kedai bergrill bersekuriti guard, ini salah pekedai barang mahal dilayan seperti barang mainan
Quote kuzaime 29-6-2017 11:48 AM
Minat gelang Jed ni..tp mmg ya pun, senang pecah nak2 kalau jenis buas
Quote balakkampung 29-6-2017 11:48 AM
gelang mahal camtu jual kat tempat macam market ikan jer..sian pulak tgk nyonya tu...
Quote xy_daen 29-6-2017 11:49 AM
Tak menipu x China la..
Quote alieyrina 29-6-2017 11:54 AM
Depa kan byk jutwan..setakat pamer gelang2 camtu biasa kut..yg xdak duit tu gatai nk belek..:zz
Quote wunan88 29-6-2017 11:54 AM
gelang aper macam nie..kasi free pon aku xmau
Quote insulin 29-6-2017 11:58 AM
Gulppp... Mahalnya gelang batu tu...
Quote vanillaninja 29-6-2017 12:21 PM
Gelang ratus2 ribu jual macam jual jam tangan replica je
Quote adm7 29-6-2017 12:32 PM
Simpati kat nyonya ni..semoga tabah membayar ganti rugi
Quote batmana 29-6-2017 12:33 PM
batu jed mmg mudah patah
dh namanya pun batu

lainla besi titanium
Quote KILL_NANCY 29-6-2017 12:35 PM
gelang tora patah pun nak patah semangat.tah pape tah
Quote chipsmoremore 29-6-2017 12:43 PM
Ape jenis gelang... beli mahai2 tp senang patah
Quote otai_g 29-6-2017 12:46 PM
batmana replied at 29-6-2017 12:33 PM
batu jed mmg mudah patah
dh namanya pun batu


Batu ikutkn kuat bang. Cuba tgk batu jalan tu. Kan keras.
Quote Decaffeinated 29-6-2017 12:59 PM
Aku pun tak boleh appreciate jade.... tapi aku kenal sorang yang minat benda ni....

aku rasa mesti cina ada associate dgn 'ong' serupa melayu associate dengan pahala jadinya berapa pun harga jadi berbaloi....

Lihat semua komen(64)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.320882s Gzip On
To Top