Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Selepas 12 Tahun, Wan Kamarudin 'Apa Kejadahnya' Kembali Bersiaran

29-6-2017 10:55 AM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 6069| Komen: 85


Nama penyampai Wan Kamarudin Wan Ibrahim, 47 bukan calang-calang dalam bidang pengacaraan dan juga penyampaian berita.

Meskipun telah meninggalkan bidang tersebut selama 12 tahun, namun auranya masih dapat dirasai. 

Disebabkan itu, Wan Kamarudin dilamar untuk membuat kemunculan semula sebagai penyampai berita di TV Al Hijrah, seperti yang dipetik Sinar Harian. 

“Saya dipelawa oleh Ketua Pegawai Eksekutif TV AlHijrah, Izelan Basar. Dah lama tak baca berita, rasa lain juga. 

“Insya-ALLAH, segala ilmu di dada akan dikongsi bersama. Satu kelainan yang membuatkan saya teruja untuk bersama Berita AlHijrah,” katanya. 

Foto: Berita Harian
Antara sebab mengapa figura ini bersetuju untuk kembali bersiaran di kaca TV adalah kerana stesen TV berkenaan dilihat sering memaparkan isu umat Islam. 

“Ia dikupas secara mendalam dan telus bagi mendidik jiwa penonton secara ilmiah,” ujarnya lagi. 

Bagi anda yang biasa dengan penyampaian Wan Kamarudin sebelum ini, pasti tidak dapat melupakan tagline 'apa kejadahnya'.

Kini, anda boleh menyaksikan semula Wan Kamarudin di kaca TV tepat jam 8 malam. - CARI 

Foto: Sinar Harian

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 85
Komen

Previous : "Saya Mohon Maaf Kepada Semua Yang Terasa" - Diva AA

Next       : Suka 'Cakap Lepas' Buat Hubungan BFF Izreen dan Rita Jadi Akrab

Komen Terbaru

Quote DeeHanania 3-7-2017 10:58 PM
Rindu zmn ntv7 dlu,
Apa kejadah yer Wan K ambik masa lama tuk kembali
Kita  jumpa sebentar lagi
#moodedisisiasat

Lain-lain Komen

Quote supersudoku 29-6-2017 11:02 AM
dulu2 penah nmpk dia beli banglo berjuta kat bkt jelutong..time tu harga umah x berjuta lg..so dia kira byk duet la time tu
Quote Knowlee 29-6-2017 11:03 AM
Ai suka lagi la dia ni drpd Fetri Yahya dgn sapa lagi sorg tu, geng Fetri ni jugak. Tp dia ni masuk al Hijrah pulak.
Quote CrowneGlory 29-6-2017 11:08 AM
mcm ingat2 lupa dia ada kes dulu...
Quote Ayda89 29-6-2017 11:08 AM
Huhu 47 dah umur dia, smart macho lagi apa kejadahnya ni
Quote cicicumel 29-6-2017 11:13 AM
Acah2 alim je dia ni.in person biasa je.
Quote cicicumel 29-6-2017 11:13 AM
Acah2 alim je dia ni.in person biasa je.
Quote debab76 29-6-2017 11:17 AM
meols pernah rembes dgn heols dlu
Quote ramaramu 29-6-2017 11:19 AM
47 dah umur heols ni? nampak muda yaaa ampun..
Quote bottombikini 29-6-2017 11:32 AM
bukan ke selama ni heols mmg bersiaran kat tv hijrah program syariah tu
Quote indenial 29-6-2017 11:37 AM
cicicumel replied at 29-6-2017 11:13 AM
Acah2 alim je dia ni.in person biasa je.

Acah2 cemana tu uols. Story lah   
Quote Modngengade 29-6-2017 11:55 AM
debab76 replied at 29-6-2017 03:17 AM
meols pernah rembes dgn heols dlu

harus bertarik rambutlah kita sister....
Quote Modngengade 29-6-2017 11:56 AM
indenial replied at 29-6-2017 03:37 AM
Acah2 cemana tu uols. Story lah

amboi.....bukan main lagi kau yer.....

Quote alieyrina 29-6-2017 11:56 AM
Baca kt mana tah fedri yahya tu kekwat ekk?
Quote indenial 29-6-2017 11:58 AM
Modngengade replied at 29-6-2017 11:56 AM
amboi.....bukan main lagi kau yer.....

Apa uolsss     mana storynya      
Quote GigaMom 29-6-2017 11:59 AM
Xkenal
Ai sejak gosip sapi bayr al hijrah
Dh kurang skeng ngan stesen so islamik ni
Quote debab76 29-6-2017 12:00 PM
Modngengade replied at 29-6-2017 11:55 AM
harus bertarik rambutlah kita sister....

dulu la. skrg meols sedekah je kt chuols yach!
Quote debab76 29-6-2017 12:01 PM
GigaMom replied at 29-6-2017 11:59 AM
Xkenal
Ai sejak gosip sapi bayr al hijrah
Dh kurang skeng ngan stesen so islamik ni

sapi mana plak ni chuols. mind to elaborate chuolss gosip psl apa ni?
Quote Joriah 29-6-2017 02:20 PM
Ramai crew kat tv ckp heshe is fonenn...haha...answer y heshe is still single
Quote boongalalang 29-6-2017 02:27 PM
GigaMom replied at 29-6-2017 11:59 AM
Xkenal
Ai sejak gosip sapi bayr al hijrah
Dh kurang skeng ngan stesen so islamik ni

Safie ilyas ke

Lihat semua komen(85)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059984s Gzip On
To Top