Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Anak Saudara Tak Balik Raya Sebab Mulut 'Laser' Chef Wan

28-6-2017 11:57 AM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 29964| Komen: 441

Siapa tak kenal dengan mulut becok Chef Selebriti tersohor tanah air, Chef Wan kan? Ada sahaja yang dibisingkannya sampai ada yang mungkin terasa hati sehingga tak nak balik kampung untuk beraya bersama sanak saudara.



Menerusi sebuah entri di akaun Instagram (IG) miliknya, Datuk Redzuawan Ismail yang lebih mesra disapa Chef Wan mendedahkan salah seorang anak saudaranya yang dipanggil Nadmi terasa dan tak dapat menerima tegurannya pada tahun lalu, sekali gus memutuskan untuk tidak pulang beraya di kampung.



Terasa hati betul sampai macam tu sekali rajuknya. Chef Wan meluahkan rasa kesalnya terhadap segelintir ahli keluarganya yang didakwa culas dan tidak membantu dalam membuat persiapan raya di kampung.



"Tak rugi pun saya tak melihat anak buah yang saya sama-sama membesarkan mereka, tapi bila dah besar jadi kurang ajar macam anak saudara saya, Nadmi tu.

"Tahun ini dia tak balik. Suka hati la," tulisnya.



Foto: IG Chef Wan

Biasalah tu ada pakcik makcik yang mulut 'laser' sana sini ketika membuat persiapan hari raya di kampung. Kalau tak, tak jalan segala kerja, kan? Layankan sajalah. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
9
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
3
Lawak
3
Bosan
2
Komen: 429
Komen

Previous : Macam Alas Meja, Baju Raya Nora Danish Kena Troll

Next       : "Saya Mohon Maaf Kepada Semua Yang Terasa" - Diva AA

Komen Terbaru

Quote adeqbun 16-8-2017 02:08 PM
newyork replied at 13-7-2017 03:55 PM
Dia buat anak sedara dia macam babu mmg la.. dah la yg dtg tu fan dia.. ceh , ko suruh la anak janta ...

ye tak ye jugak..kot anak buah pemalas,nak tau gak anak2 CW rajin ke nolong jugak time raya...#tanyeje

Lain-lain Komen

Quote tigerads 28-6-2017 12:07 PM
Well..setuju ngan cepwan

This time..but mentioning name is personal ok..not good
Quote pearl.silver 28-6-2017 12:11 PM
Iols pun harap ank buah pemalas x balik kg
Quote Bujat 28-6-2017 12:28 PM
"pada my x nephew Nadmi itu."

So dh offisiali "cerai" lah khueennnzzz
Siap x x bagai
Quote missinpiece 28-6-2017 12:34 PM
Org lagi suka kot spesis ni xde time bkumpul reramai. Pemalas satu hal. Demand tahap 7 petala. Nak mkn itu ini, alergi itu ini..jadi kerja pula nak melayan
Quote wanitajelita 28-6-2017 12:36 PM
Raya2 memang isu membanting Tulang jadi isu.. besok aku dh kahwin pasang maid utk tlg mak. hantar seminggu awal sebelum raya. Setakat kek coklat & masak memasak rending ni kitorang buat sendiri je..Adik aku bakar memang.
Quote harkktuih 28-6-2017 12:38 PM
agree je yg jnis pemalas neh toksah balik kg..wat nyakitkan hati..
Quote she 28-6-2017 01:23 PM
Bebudak zaman skarang balik kg minta on wifi pastu memasing menerap layan henpon dgn ipad...dari umur setahun sampailah ke menantu ipar duai yang dah tua bangka

Kalau macik jd tuan umah kedaung pn macik libas belakang depa dgn daun palas
Quote Madel 28-6-2017 01:39 PM
Edited by Madel at 28-6-2017 01:41 PM

Anak lelaki pondan gay dia tu ada balik kampung tak?ada sesama menonggeng2 tolong nenek kat dapur ?..yg aku nampak cuma si serina anak beranak je..
So kalau anak pondan gay ko pun tak tunjuk muka balik kampung..tak yah nak sok suci yachhh!!..
Kalau aku pun tak ingin nak balik hadap muka pakcik hauk mcm gini..
Quote bambimo 28-6-2017 01:42 PM
Edited by bambimo at 28-6-2017 01:44 PM

mmg kalo kat rumah my mil..semua dh tau peranan masing2.sama2 bantu..dh biasa tolong masak, mop lantai..buat ketupat. bahagi2 kejee..
anak2 sedara terutama perempuan pun turut sama banting tulang..yg mana cucu2 perempuan dia rajin tolong dia puji melambung
kalo dh beraya...semua kena tau peranan masing2..kalo nak buat perangai kat rumah sendiri parokkk la
Quote mochi1098 28-6-2017 01:50 PM
Alhamdulillah anak buah rajin pulak tahun ni. Kalau tak aku pon nak zas zass laserkan mcm cepwan jugak..
Quote nia_salina 28-6-2017 01:56 PM
Kalau boleh aku nk selamba jadi hansuang mcm dia ni . Tak kesah la apa org nk kata janji aku dpt ckp apa aku nk ckp dr sakit ati nj mendam rasa semata nk jaga ati org
Quote lostfaith 28-6-2017 01:58 PM
Chefwan mulut jahat. Tak habis habis isu melaser tang balik raya. Butthurt so much. Anak ko camana balik tak. Jenis pakcik pakcik camninasib baiktakde dlm keluarga aku mentua. Hidupkitaorang aman damai. Samasama buatkerja. Buat ikhlas sama  sama. Asyik duk mengungkit kerja nduit satu alam maya. Dah tahu sgt hati hitam  camana.
Quote ratuiphone 28-6-2017 01:59 PM
chef wan ni terlebih cerita plak hal keluarga kat ig...kesah adik dia bcerai sbb laki kawen lain pun dia letak kat ig..ape la rasa adik dia kena cananh satu dunia hal mcm tu
Quote lostfaith 28-6-2017 02:01 PM
ratuiphone replied at 28-6-2017 01:59 PM
chef wan ni terlebih cerita plak hal keluarga kat ig...kesah adik dia bcerai sbb laki kawen lain pun ...

Dasar pakcik kepam batak socmed. So pprt walaupun duk canang urban bagai melawat satu dunia. Otak still pakkcik kepam pprt.
Quote ratuiphone 28-6-2017 02:06 PM
lostfaith replied at 28-6-2017 02:01 PM
Dasar pakcik kepam batak socmed. So pprt walaupun duk canang urban bagai melawat satu dunia. Otak  ...

tu la pasal..part lain ok je aku dia nak post ape..bile dia nya caption panjang bjela konon low profile..nasihat sana sini..tapi pada masa sama riak pun ade..
yg dia tegur tetamu yg bkunjung tu..aku rasa mcm tak elok..x semua benda kena cakap depan2..kdg2 kena simpan je dlm hati..
seram plak nak bziarah raya ke rmh dia...
Quote balakkampung 28-6-2017 02:34 PM
mujur anak2 buah aku rajin2 belaka..baik yg laki atau yg pompuan..sama2 pakat gotong royong time raya..diaorang sesame diaorang yg pakat2 off data henpon sampai la pagi raya...spend time untuk family katanya....
Quote KelisaOren 28-6-2017 02:36 PM
Aku pun menyampah dgn makhluk2 pemalas yg tau dok mengangkang je bila balik Raya....nak sound dah tua bangka...kalau Tak sound makin diva perangai tu: Malang betul nasib bila dpt kakak ipar yg tau makan tido je...lepas sakan pergi beraya balik rumah terus ternganga tido
Quote mokcikKSKB 28-6-2017 02:41 PM
Org tua ni mmg xde kerja lain asik meroyan merungut khen.cubalah toleransi sket ngan kekurangan org lain.ini tidak kerja membebel2 je..mohon lps ni dok angkut banglo mewah ngan rumah kampung kau tu dok dlm gua x perlu jumpa sesapa dah..sikit haribulan lg mmg nyanyuk org tua ni.
Quote mokcikKSKB 28-6-2017 02:43 PM
lostfaith replied at 28-6-2017 02:01 PM
Dasar pakcik kepam batak socmed. So pprt walaupun duk canang urban bagai melawat satu dunia. Otak  ...

Patutnya mak dia cilikan mulut org tua ganyut ni.

Lihat semua komen(441)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060441s Gzip On
To Top