Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

"Selepas Kahwin, Baru Saya Tahu Perangai Sebenar Suami...."- Mia Ahmad

27-6-2017 11:08 AM | Dilihat: 11780| Komen: 128


sumber : instagram Mia Ahmad

"Sebelum kami kahwin, saya tak pernah tahu yang Izham pandai masak dan suka bantu saya mengemas rumah. Apabila dah duduk serumah ini, barulah saya tahu itu perangai sebenar dia."

Demikian luahan pelakon popular Mia Ahmad mengenai perangai sebenar suaminya iaitu penjaga gol pasukan Johor Darul Takzim (JDT), Mohd Izham Tarmizi Roslan selepas mendirikan rumahtangga. 

Memetik laporan Mstar, Mia berkata dia tidak sangka suaminya suka memasak dan membantunya dalam melakukan kerja-kerja rumah.

"Kalau suami nampak saya sibuk di dapur, terus dia datang membantu tanpa disuruh selain menawarkan diri mengemas rumah," kata Mia.

Mia atau nama sebenar Shamiha Ahmad Baderi dan Izham, 26, berkahwin pada 13 Januari 2017 di Taiping, Perak.

Biarpun sudah hampir tujuh bulan menjadi suami-isteri, Mia masih belum berkesempatan untuk berbulan madu disebabkan jadual pasukan bola sepak suaminya yang padat.

Malah, pasangan ini hanya dapat menyambut hari raya bersama selama dua hari sahaja di kampung halaman Mia yang terletak di Taiping.

Tahun ini merupakan tahun pertama mereka berhari raya sebagai suami-isteri.- CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
5
Terkejut
3
Sedih
2
Lawak
4
Bosan
4
Komen: 125
Komen

Previous : Alahai, Rupanya Ayda Jebat Tak Minat Ketupat Tapi Suka Kari Ayam

Next       : "Saya 'Tersedar' Selepas Allah Tarik Memen Dari Hidup" - Linda Rafar

Komen Terbaru

Quote cadarblogsot 16-8-2017 07:22 PM
CiliPadiSedap: cm kau sorang ada laki..

Ayat... tak menahan

Lain-lain Komen

Quote batrishia 27-6-2017 11:09 AM
belom ada anak berderet ..'apa sngat la
benda yg nk sikemaskan sgt...
Quote idakamaruddin 27-6-2017 11:11 AM
geli statement mcmni...
Quote CiliPadiSedap 27-6-2017 11:25 AM
cm kau sorang ada laki..
Quote ariellin 27-6-2017 11:25 AM
izham nmpak kemas dn wangi dn rembes
Quote sepitsiput 27-6-2017 11:40 AM
biasa retis/perempuan yg dok canang suami sweet begitu begini sure layanan suami di ranjang begitu mennuaskan hingga tak henti2 berair pepek memuji suami
Quote bambimo 27-6-2017 11:46 AM
puji la selagi boleh..
sapa lg nak up kalo xdiri sendiri ye tak..
Quote MakareyumSuciey 27-6-2017 12:00 PM
idakamaruddin replied at 27-6-2017 11:11 AM
geli statement mcmni...

Kann...macam dia sorang bersuami..dia sorang yg berkahwin...tak larats mak.
Quote KILL_NANCY 27-6-2017 12:19 PM
semoga istiqamah la suami kau tu Mia.aku positif je.tahniah la.
Quote estrelle 27-6-2017 12:20 PM
Baru2 lagi kentut pon wangi.
Quote WajibulGhunah 27-6-2017 12:32 PM
Tunggu la ada ank nnti
Tngk pengsan x pengsan kemas rumah

Alih2 dpt sorg bibik
Quote willow12 27-6-2017 12:33 PM
Sejak berbini ni izham ni nmpk wangi..
Quote uhuStic 27-6-2017 01:10 PM
artis baru kawin klu tak cerita pasal masak, tak sah
Quote adelea 27-6-2017 01:13 PM
CiliPadiSedap replied at 27-6-2017 11:25 AM
cm kau sorang ada laki..

pathethic la kau ni  
ko tak glamer , sbb tu tak leh masuk paper nak citer laki aku best      
Quote doubleA 27-6-2017 01:29 PM
Ok la tu tilljannah sis
Quote whadda 27-6-2017 01:31 PM
Ye le.. baru tahun awal.. cer tengok pas kuar anak
Quote Pink59 27-6-2017 01:46 PM
sepitsiput replied at 27-6-2017 11:40 AM
biasa retis/perempuan yg dok canang suami sweet begitu begini sure layanan suami di ranjang begitu m ...

Hahahhahhahahhaha tokpit pon statement.
Quote CiliPadiSedap 27-6-2017 01:49 PM
adelea replied at 27-6-2017 01:13 PM
pathethic la kau ni   
ko tak glamer , sbb tu tak leh masuk paper nak citer laki aku best     ...

laki akak dulu punya rajin masa baru nikah, sampai toilet rumah jiran pun dia tlg cucikan tau. parking rumah berkilat je memanjang. tak de pun masuk internet. batak like follower
Quote jasmeen 27-6-2017 01:57 PM
Berulang kali dia ni becerita itu ini ngalahkan org dah kawin10 tahun.
Quote jasmeen 27-6-2017 01:58 PM
Gedik much.

Lihat semua komen(128)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061927s Gzip On
To Top