Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Hayun Bayi Di Luar Tingkap Demi Dapat 'Like' Facebook, Lelaki Dipenjara 2 Tahun

23-6-2017 01:00 PM |Dilihat:1711| Komen: 25

sumber : https://vid.alarabiya.net/

Seorang lelaki berhati kejam sanggup menghayun seorang bayi secara berbahaya dari tingkat 15 semata-mata untuk mendapatkan perhatian media sosial, akibatnya menerima padah dijatuhkan hukuman penjara dua tahun oleh Mahkamah Algeria.

Memetik laporan portal The Straits Times, lelaki yang tidak bernama itu berkongsi sekeping gambar memaparkan dirinya memegang bayi tersebut di luar tingkap dari bangunan bertingkat tinggi dengan kapsyen: "1,000 likes atau saya akan melepaskannya.

Gambar itu kemudian mengundang kecaman dan kemarahan netizen.

Lelaki yang dipercayai ada hubungan saudara kepada bayi itu kemudian ditangkap oleh pihak polis dan didakwa atas tuduhan membahayakan keselamatan bayi tersebut.

Lelaki itu mengatakan bahawa dia berada di balkoni itu dengan halangan perlindungan, tetapi pengguna media sosial telah mengubah suai foto berkenaan.

Bapanya juga telah meminta mahkamah memaafkan lelaki tersebut kerana dia hanya melakukan perkara itu atas alasan gurauan dan hiburan.

Namun hakim menolak permintaan itu serta berkata, dia mendapati bersalah kerana membahayakan keselamatan bayi tersebut.- CARI




Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 10
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote putehkundor 15-8-2017 11:15 AM
Ngeri ok, cuma pegang baju jah....maunya terlucut baju tu. Manusia celaka!!!!!!!

Lain-lain Komen

Quote wikedsaikel 23-6-2017 01:34 PM
::::
Quote indenial 23-6-2017 11:16 PM
Padan muka.
Quote sukacactus 23-6-2017 11:26 PM
Batak like sangat, mendapat la!
Quote missinpiece 23-6-2017 11:34 PM
I nak like banyak2 kalau lama sikit kena penjara
Quote MekArchana 24-6-2017 12:55 AM
Bodoh gila!!!!!!!
Quote aijinmisaki 24-6-2017 01:11 AM
Hayun kan balik aje badigol ni kat tingkap. Ish bodo nak mampos!
Quote FanTasyCreaTioN 24-6-2017 01:20 AM
patut tangkap dan penjara juga bapa dia

Bapanya juga telah meminta mahkamah memaafkan lelaki tersebut kerana dia hanya melakukan perkara itu atas alasan gurauan dan hiburan.


Quote vanillaninja 26-6-2017 05:40 PM
Padan muka kena penjara tak boleh update status.
Quote CikPuanTaurus 15-8-2017 11:10 AM
Benda mcm tue pom blh wat main..
Quote putehkundor 15-8-2017 11:15 AM
Ngeri ok, cuma pegang baju jah....maunya terlucut baju tu. Manusia celaka!!!!!!!

Lihat semua komen(25)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087406s Gzip On
To Top