Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Kes Rogol: Juruterbang Malaysia Dipenjara 13 Tahun Di Australia

23-6-2017 09:35 AM |Dilihat:2840| Komen: 34

sumber : internet

Juruterbang warga Malaysia, Alfred Gerard Eravelly berusia 50 tahun dijatuhi hukuman penjara 13 tahun oleh Mahkamah Daerah Australia Barat setelah didapati bersalah merogol seorang wanita, 21 tahun lalu.

Memetik laporan Bernama, hakim Philip Eaton menjatuhkan hukuman terhadap Eravelly selepas memutuskan tertuduh bersalah pada April lalu.

Mahkamah berkenaan memutuskan Eravelly bersalah terhadap kesemua lima pertuduhan iaitu melakukan serangan seksual ganas, merompak, mengurung dan mencederakan mangsa.

Eravelly dituduh melakukan serangan yang menakutkan itu setelah memanjat tingkap rumah mangsa yang ketika itu berusia 38 tahun di Scarborough, Perth pada Mac 1996.

Tertuduh didakwa mengikat tangan mangsa ke belakang dan menutup matanya dan kemudian menyerang mangsa beberapa kali.

Eravelly dilaporkan menghilangkan diri selepas menyerang mangsa dan kemudian bekerja sebagai juruterbang di syarikat penerbangan tambang murah di Malaysia serta menetap di Pulau Pinang bersama keluarganya.

Lelaki itu berjaya dikesan melalui pangkalan data pengenalan diri antarabangsa selepas melakukan dua jenayah seks di Florida, Amerika Syarikat pada tahun 2000.

Pihak polis kemudian mengeluarkan waran tangkap dan tertuduh berjaya ditahan ketika melalui Sydney untuk ke New Zealand bersama keluarganya pada tahun lalu.- CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
3
Komen: 27
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote bangcak 17-8-2017 11:46 AM
mesti mangsa fobia kene rogol ngan pilot kann?
tapi nape 13taon je hukuman?


Lain-lain Komen

Quote lasagnaklcc 22-6-2017 01:44 PM
Huiyoo kinky

Ikat2 tu penah la dgr. Yg siap potong flyscreen bilik air tu mcm over sgt plak.
Quote taikor 22-6-2017 01:51 PM
inikah wajah orang itu?

Quote EJALTI 22-6-2017 01:55 PM
taikor replied at 22-6-2017 05:51 AM
inikah wajah orang itu?

Betul....

http://www.perthnow.com.au/news/ ... 967cc1a425ce88325d7


Quote Changa 22-6-2017 01:58 PM
ramai jah cikki sanggup tadah puki kat pilot, motif perlu perogolan pelbagai??
Quote Simunggu 22-6-2017 01:58 PM
betul ustaz cakap, kesalahan/ perbuatan buruk lepas tak akan boleh ditutup walaupun sebesar zarah....ianya pasti akan terkeluar juga...dan umum akan tahu...
Quote -electrifying- 22-6-2017 02:46 PM
yg ko g perth tu dh knapa
Quote slavehunter 22-6-2017 04:02 PM
Kicap kalau tengok caucasian putih macam kucing terkam ikan.
Quote cmf_blingblings 22-6-2017 04:05 PM
kesimpulannya kalau kau buat jahat dgn org pasti ada balasan, cumanya masa aja, cepat atau lambat
Quote CARI-LTS 23-6-2017 09:35 AM


sumber : internet



Juruterbang warga Malaysia, Alfred Gerard Eravelly berusia 50 tahun dijatuhi hukuman penjara 13 tahun oleh Mahkamah Daerah Australia Barat setelah didapati bersalah merogol seorang wanita, 21 tahun lalu.


Memetik laporan Bernama, hakim Philip Eaton menjatuhkan hukuman terhadap Eravelly hari ini selepas memutuskan tertuduh bersalah pada April lalu.


Mahkamah berkenaan memutuskan Eravelly bersalah terhadap kesemua lima pertuduhan iaitu melakukan serangan seksual ganas, merompak, mengurung dan mencederakan mangsa.


Eravelly dituduh melakukan serangan yang menakutkan itu setelah memanjat tingkap rumah mangsa yang ketika itu berusia 38 tahun di Scarborough, Perth pada Mac 1996.


Tertuduh didakwa mengikat tangan mangsa ke belakang dan menutup matanya dan kemudian menyerang mangsa beberapa kali.


Eravelly dilaporkan menghilangkan diri selepas menyerang mangsa dan kemudian bekerja sebagai juruterbang di syarikat penerbangan tambang murah di Malaysia serta menetap di Pulau Pinang bersama keluarganya.


Lelaki itu berjaya dikesan melalui pangkalan data pengenalan diri antarabangsa selepas melakukan dua jenayah seks di Florida, Amerika Syarikat pada tahun 2000.


Pihak polis kemudian mengeluarkan waran tangkap dan tertuduh berjaya ditahan ketika melalui Sydney untuk ke New Zealand bersama keluarganya pada tahun lalu.- CARI
Quote kambeng_masam 23-6-2017 09:38 AM
perghh....gila jahat pilot ni. kesian family baru nak seronok2 sekali laki kena tangkap kes rogol.
Quote nut.legacy 23-6-2017 10:20 AM

itu la... dah kenapa pegi sana? tak pasal2 kena tanggap..

maybe sbb dah bertahun dia x kene pape so dia rasa selamat..
Quote miemiecha 23-6-2017 10:22 AM
21 tahun???
mak aih lama nau, tp sukor dpt tgkap udahnya
Quote alinone78 23-6-2017 10:30 AM
mereput la dalam cell
paling2 umo 60 baru keluo

selamat hari raya ye
Quote putehkundor 23-6-2017 10:31 AM
Gambar kat atas tu latest ka?
Quote putehkundor 23-6-2017 10:31 AM
Gambar kat atas tu latest ka?
Quote Bedah.Cun 23-6-2017 10:46 AM
Pic full tak pakai baju takde ke?
Quote -electrifying- 23-6-2017 10:48 AM
nut.legacy replied at 23-6-2017 10:20 AM
itu la... dah kenapa pegi sana? tak pasal2 kena tanggap..

maybe sbb dah bertahun dia x kene pap ...

Mungkin la, atau pon dia xtaw pon dia kena charge rogol...Boleh plak cpt tu dpt detect dia mai sana, bgus polis depa .
selamat hari raya sis
Quote nut.legacy 23-6-2017 10:56 AM
-electrifying- replied at 23-6-2017 02:48 AM
Mungkin la, atau pon dia xtaw pon dia kena charge rogol...Boleh plak cpt tu dpt detect dia mai san ...

selamat hari raya to you too
Quote awaynepian 23-6-2017 11:09 AM
Knp every time baca nama dia...aku baca eveready....hahaha

Lihat semua komen(34)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.082310s Gzip On
To Top