Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tergamam Lihat Kemalangan Ngeri, Pemandu Ini Turut Jadi Mangsa

22-6-2017 12:02 PM |Dilihat:5831| Komen: 28

sumber: Facebook

Di laman Facebook tersebar secara meluas sebuah sedutan video mengenai satu kemalangan ngeri yang dirakam menggunakan Dash Cam. 

Melalui rakaman video tersebut, kelihatan sebuah motosikal berkuasa tinggi terbabas ke lorong sebelah dan akibatnya motosikal itu bertembung dengan sebuah kereta yang datang dari arah bertentangan. Impak yang kuat menyebabkan kereta tersebut hampir hancur manakala lebih teruk lagi motosikal itu berkecai.

Pada masa yang sama, dua buah kereta dari arah depan segera mengelak dan berhenti di sebelah kanan bahu jalan. Namun, mungkin disebabkan terkejut melihat kejadian ngeri berlaku didepan mata, tanpa disedari kereta pemilik Dash Cam pula dilanggar sebuah motosikal kedua yang datang dari arah depannya.- CARI






Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
4
Bosan
0
Komen: 22
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote AbukRokok 22-6-2017 09:02 PM
deserve it

Lain-lain Komen

Quote manjalara_01 22-6-2017 12:15 PM
x sempat nak elak la...sekelip mata je accident ni...
Quote manjalara_01 22-6-2017 12:17 PM
paling x suke bile motor guna highway....kenapa u allz? kenapa? kan lorong motor tu aman2 je...xde sape kaco nak jgk guna highway....!!!
Quote matchstick 22-6-2017 12:44 PM
mana sempat nak elak...dan unexpected ada sebuah lagi motor memecut cross tmpt accident tu mcm tu je
Quote dinopower 22-6-2017 12:46 PM
moto gile tu mcm kena kejar je...
Quote geenie 22-6-2017 12:48 PM
dinopower replied at 22-6-2017 12:46 PM
moto gile tu mcm kena kejar je...

ha'ah. mcm kene kejar. sbb kt blakang dia ada lagik lampu kereta/motor. n, dia lawan arus jalan

Quote batmana 22-6-2017 12:58 PM
laju benar bawa
Quote exclusive_vvip 22-6-2017 01:20 PM
Ngerinya tgk penunggang motor pertama tu melambung..
Quote Suchi 22-6-2017 01:22 PM
Uihhh siap melayang lg
Quote prettyuglybabe 22-6-2017 01:28 PM
apasal motor tu masuk lane sebelah?
Quote leen_shaza 22-6-2017 01:31 PM
Kat mana berlaku ni?
Quote sabbath_shalom 22-6-2017 02:05 PM
Macam berlumba 2 motor tu sampai masuk lane bertentangan.
Quote aduhaiya 22-6-2017 02:10 PM
Jadikan video ini sebagai pengajaran... Hati-hati semasa memandu.

Salam Aidil Fitri...
Quote haryatie 22-6-2017 02:15 PM
takut n seriau tengok benda2 mcam ni..
berhati hati la kita semua
semoga selamat dlm perjalanan ke mana shj..
pe lg nak blik kpg raya ni..

Quote kenarikelabu 22-6-2017 02:22 PM
Laju ya amat. Tgh race ngn kawan2 ke tu?
Quote andromeda84623 22-6-2017 02:32 PM
Nyaris-nyaris jadi kat i haritu.
Kl-seremban highway ada motor satu tergolek di depan 2 kereta depan kereta i.  
Nasib semua tak bawak laju and sempat brake
Kalau tak dah arwah dah orang tu kena langgar kereta on top of dah injured sebab tergolek motor
Quote paz 22-6-2017 02:33 PM
Motor tu laju sangat, macam mana nak mengelak.
Quote barfi 22-6-2017 02:43 PM
Gila arrrrr
Quote Marsyal Yau 22-6-2017 02:50 PM
Edited by Marsyal Yau at 22-6-2017 02:51 PM

agaknya penunggangpenunggang motosikal dalam video kat atas tu, dah bosan hidup kot. bawak laju camtu.
Quote yumeina 22-6-2017 02:52 PM
kalu kat highway okay lagi la..semua sehala..ni yg kat jln takda divider ni..kdg ada kete dr depan pn masih nak lalu tgh2 antara 2 kete...adoi...kdg yg bwk kete ni yg ngeri..tak blh sabar ke kasi kete dr hadapan lepas dulu baru nak masuk lorong sebelah....tak paham btol...lps tuh kau tergesel..maki2 kete plak..pdhal ko yg duk menyelit duk tgh2 line tuh sapa suruh...

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090836s Gzip On
To Top