Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Close

Lambakan Drama Air Mata Ketika Lebaran, Menyimpang Dari Makna Sebenar Aidilfitri?

22-6-2017 11:47 AM |Dilihat:7030| Komen: 95

Artikel Oleh Myra Rozi | Video Oleh Choong Ching Mun| Suntingan Visual Oleh Choong Ching Mun

Hari Raya Aidilfitri adalah hari kemenangan buat semua Umat Islam namun apa yang ditonjolkan oleh kebanyakan stesen televisyen adalah jauh menyimpang. 

Kebanyakannya berlumba-lumba menayangkan drama yang mampu membuat penonton bercucuran air mata. Ramai tertanya-tanya mengapa agaknya kesedihan dijadikan elemen utama dalam menyampaikan mesej hari raya? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
2
Terkejut
4
Sedih
5
Lawak
2
Bosan
5
Komen: 94
Komen

Komen Terbaru

Quote AshkieLa 11-7-2017 11:50 AM
iols kalau raya.. kalau ade masa dok pusing2 channel cari muka2 pelakon komedi..
kalau ade muka kaza, ebby yus..ke lagi best. Kalau citer rashbir mmg banned.
next year buat laa komedi2 ringan pasal raya byk sikit dr citer2 x balik raya mak pak sedih ni..
iklan pun x yah laa buat sedih2 dah..

Lain-lain Komen

Quote manehnya 22-6-2017 02:55 PM
x da masa aku nk nengok
Quote Aduradura 22-6-2017 02:57 PM
Rindu cter raya dulu2 ....
Quote kodoksilver 22-6-2017 02:57 PM
betui. semalam baru dok ckp dgn husband iols.
dah kenapa aidilfitri semuaaaa cerita sedih2
Quote epis 22-6-2017 02:58 PM
Iklan raya pon sedih2, koserr...
Quote HoneyManjer 22-6-2017 03:32 PM
semua iklan air mata...takde ke iklan yang menyambut kemenangan setelah sebulan berposa...
Quote debab76 22-6-2017 03:44 PM
meols mmg akan skipped cerita2 sedih time raya. kowser hurkey. raya nak gembira!
Quote doublethread 22-6-2017 04:02 PM
Mohon tak terbukak hati iols nak tengok citer2 sedih raya nanti ya. Tak raya pun tak kuasa iols nak melayan. Raya nak happy2 takde masa nak nangis  
Quote ida88 22-6-2017 04:11 PM
ye betul..iols pn heran..raya bkn utk bergembira bsame ke...mohtip nk gambarkn kesedehan manjang pulak
Quote azimodin 22-6-2017 04:18 PM
Dulu2 asal raya je mesti ada siaran ulangan drama rasyid sibir yang mana 80% watak mati dalam keadaan tragis. Iouls suka telemovie raya dulu2 sepeti Lontong, bahulu bangkit (yg ni kot ada erra jadi tomboy - maaf ye kalau salah), to gate girl... riang2 baru lah raya
Quote KucingKedai 22-6-2017 04:30 PM
Betul. Asal raya je, iklan ngan cerita sedih. Tak kuase negoknya
Quote gigahertz 22-6-2017 05:21 PM
kodoksilver replied at 22-6-2017 06:57 AM
betui. semalam baru dok ckp dgn husband iols.
dah kenapa aidilfitri semuaaaa cerita sedih2

tahun depan kalau husband u raya rumah isteri baru. confirm u sedih di pagi aidilfitri
Quote likecandy 22-6-2017 07:45 PM
Kan, balik balik time raya, cerita sedih je memanjang. Pastu yg cerita sedih, ending dia semua sama, ada orang yg akan mati
Drama ramadan pon kadang kadang plot semua sama, pasal anak yatim yg teraniyai, kena buli dengan makcik la, mak tiri la yg nak curi harta dorang la, balik balik plot sama.
I cuma suka cerita raya yg komedi aja. Raya nak happy, xmo sedih
Quote cikyaa_aziz 22-6-2017 07:49 PM
azimodin replied at 22-6-2017 04:18 PM
Dulu2 asal raya je mesti ada siaran ulangan drama rasyid sibir yang mana 80% watak mati dalam keadaa ...

ya ampunnnnnnnnn btl meols rindu btl drama lontong. skg ne iklan pun dh mcm drama pendek semua nk sedih2. lame2 meluat lak rse. meols nk happy2 je. mmgla fhm ada juga insan yg berduka pd hari raya tp kamon gais. kite kne jugak buat insan yg berduka tu hppy xrse ksong.
Quote lesprincesse 22-6-2017 08:00 PM
Takmau komen pasal drama sedih tapi nak komen pasal iklan raya mara yang sedih tapi sangat impressive. Setelah berapa hari trending iols baru tegok arini

Ternyata oldies kita acting memangsuperb.

Rasa tak mungkin aaron aziz ke Fatah amin ke mampoo make iklan terksan cam tu
Quote kikiharris 22-6-2017 08:00 PM
kat FB,since last week sorang,sorang dok post /shared psl iklan raya.
drama sedih2 ni last sekali tengok drama yg Fauziah Nawi berlakon.ada Rosyam,vanidah, zizie . meleret gaklah sampai part 3.
masa dok ngadap drama ni dulu, membebel mak aku..dah semua ngadap tv pastu sedih2
ditutupnya tv,suruh kitaorg keluar pi beraya

kat Msia, bkn setakat drama sedih..lagu raya pon sedih.adoii
dah jadi culture.susah nak ubah.
Quote Teru2Bozu 22-6-2017 10:59 PM
yang pasti mesti ada cerita industan. janam.. janam.. janam.. haa.. time tu spupu spapat makcik2 berlonggok depan tv
Quote starcity 22-6-2017 11:09 PM
Iols tak layan drama2 sedih time raya especially dari Rashid Sibir. Over sgt. Tak leh lupa drama yg ada Ellie Suriati, Nasir Bilal Khan. Satu family mati terbako rentung. Iols nak happy2 time raya. Org Asia ni suka sgt mode melankolik time raya. Padahal Aidil Fitri hari kemenangan utk happy2
Quote raradhia 22-6-2017 11:17 PM
i suka tgok lawak2 ja time raya ni, hati pun happy tp happy2 iolls xlupakan jgak owg yg kurang bernasib baik
Quote akumak 23-6-2017 06:12 AM
utk org yg lupa diri ala2 tanggang sesuwei la iklan2 sedih mcm ni. bg makan dalam sikit

Lihat semua komen(95)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.112374s Gzip On
To Top