Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Close

Trend Anjuran Rumah Terbuka- Keperluan Atau Pembaziran?

28-6-2017 10:00 AM |Dilihat:6826| Komen: 101



Artikel Oleh Vincent Loo | Video Oleh Tan Zhen Sheng | Suntingan Visual Oleh Angie Ling l 

Walaupun ada segelintir warga kerja sudah kembali semula ke tempat kerja, namun kemeriahan sambutan hari raya Aidilfitri masih dapat dirasai.

Seakan jadi tradisi masyarakat kita, tiap kali menjelang hari raya pelbagai persiapan dibuat yang pastinya menelan sejumlah kewangan.

Ini termasuklah bajet untuk menganjurkan rumah terbuka yang semakin menjadi trend pada masa ini. 

Bagaimana agaknya warga kota menguruskan kewangan mereka bersempena hari raya ini?- CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
7
Marah
7
Terkejut
10
Sedih
3
Lawak
4
Bosan
17
Komen: 92
Komen

Komen Terbaru

Quote EncikRhoma 17-7-2018 04:19 PM
Madel replied at 10-7-2017 11:25 AM
Tpi aku paling meluat dgn jiran aku ni..dia semacam memaksa ibu aku buat open house..kekonon kalu ta ...

"ala masak cincai2 pun takpe"....lepas tu jumpa jiran lain, mengumpat kata makanan tak sedap

Lain-lain Komen

Quote Andyscenes 21-6-2017 06:37 PM
Org jemput aku dtg. Haha
Quote ninja boy 21-6-2017 06:57 PM
makan free jimat seminggu
Quote Burong_Hantuk 21-6-2017 07:55 PM
satiap tahun sya buat jamuan raya tujuh kali.sukor tak luak rejeki sya
Quote umbut 21-6-2017 08:04 PM
Apa pulak bazir.. dpt mkn, dpt borak2
Quote CiliPadiSedap 21-6-2017 08:52 PM
Burong_Hantuk replied at 21-6-2017 07:55 PM
satiap tahun sya buat jamuan raya tujuh kali.sukor tak luak rejeki sya

eleh ye2 je buat.. entah2 menyangak open house rumah orang bawa mangkuk tingkak dalam kain pelekat
Quote harkktuih 21-6-2017 10:18 PM
"Walaupun ada segelintir warga kerja sudah kembali semula ke tempat kerja, namun kemeriahan sambutan hari raya Aidilfitri masih dapat dirasai."


Jadah nya..cuti raya pun belum
Quote mdhelmi 22-6-2017 08:05 AM
ada bajet buat
xde bajet xyah buat
Quote kentel 22-6-2017 08:14 AM
apa ni @admin6 @CARI-LTS ??
tmp.png






Quote cmf_premierleag 22-6-2017 08:55 AM
Kalo munteri buat open house, kita kene la pegi sbb tu Catering tu sume hasil duit taxpayers tuuuu
Quote -electrifying- 22-6-2017 08:58 AM
xde pon bideo nya
Quote mzzenma 22-6-2017 09:01 AM
Ni reporter cari recycle last year punya artikel ke?
Quote haryatie 22-6-2017 10:21 AM
Edited by haryatie at 22-6-2017 10:22 AM

bukan la 1 keperluan atau pembaziran
kalau mampu apa salah nya kan
x nak membazir jemput la org dtg & set masa yg sesuai
confirm org dtg mkn free nya..

Quote chinta89 22-6-2017 10:39 AM
ak pegi je kalau org jemput.. jimat dh duit belanja hari tu
Quote alaa 22-6-2017 01:00 PM
dah jadik trend kan mcm kena open house pulak. padahal dolu2 datang rumah orang makan kuih muih pun ok jeee
Quote fishcracker 22-6-2017 03:11 PM
keperluan tidak membazir pun tidak...tak pernah buat open house rumah sendiri,buat kat kampung je
Quote dubuk 22-6-2017 03:47 PM
dubuk tutup rumah tahun ni.. duit tak cukup
Quote dubuk 22-6-2017 03:51 PM
iye ke dah raya
Quote MyNameIsIris 22-6-2017 10:38 PM
Kalau ada rezeki memang nak buat open combine dengan jiran sebelah
Quote Burong_Hantuk 22-6-2017 11:07 PM
satu kali sya buat jamuan raya bajet paling sikit 50 ribu hanya untok minoman dan pencuci mulot.

Lihat semua komen(101)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048805s Gzip On
To Top