Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Transformers: The Last Knight, Penuh Aksi Dan Mantap Tapi Meleret

21-6-2017 04:44 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 2382| Komen: 17

Esok (22 Jun), filem terbaru Transformers: The Last Knight bakal menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia. Apa kelainan yang bakal pengarahnya, Michael Bay tampilkan, ya?



Secara umumnya, anda pasti dapat bayangkan, seperti biasa Transformers beriksarkan kisah petarungan antara Autobots dan Decepticons.

Sama seperti filem francais Transformers arahan Bay sebelum-sebelum ini, filem kelima ini sarat dengan babak aksi dan efek grafik mantap yang bagaikan tak pernah putus.



Bay menyelitkan elemen ketuhanan pada 45 minit terakhir di mana babak planet Cybertron menghentam Bumi yang memberi 'gambaran' hari kiamat.



Peminat semua tahu Transformers mempunyai sejarah panjang dengan penduduk Bumi dan ketika mengimbas kembali sejarah mereka, penonton akan menyaksikan mereka berkerjasama dengan King Arthur dan Merlin ketika berperang pada zaman pertengahan. Transformer naga berkepala tiga lagi tau!




Last Knight menyaksikan Merlin menerima tongkat sakti daripada Transformers! Transformers ada kuasa magis ke? Nak tahu, anda kena tontonlah.



Tongkat itulah yang menjadi senjata utama diperlukan bagi melawan Transformers jahat, Decepticons dan Quintessa, pencipta segala Transformers.



Bercerita mengenai watak utamanya pula, Cade Yeager (Mark Wahlberg) akan bertemu wanita cantik, Vivian Wembley (Laura Haddock) yang mungkin dapat menambat hatinya selepas sekian lama 'menyolo'.



Macam biasa, mula-mula jumpa benci, tapi bila dah menempuh onak dan duri bersama, bibit-bibit kemesraan itupun mula terbit. Klise kan? Apapun, watak Laura ini sangat penting dan diperlukan bagi menentang kuasa Quintessa.

Dalam pada itu, Cade masih seorang bapa penyayang yang melindungi anak perempuan kesayangannya, Tessa (Nicola Peltz), namun kali ini dia melindunginya dengan menjauhkan diri dan menjadi pelarian demi keselamatan anaknya. Malah, watak Tessa langsung tak muncul dalam filem ini.



Bercerita mengenai robot-robot hebat kita ni pula, anda pasti terhibur dengan Cogman, robot butler 'psikopat' yang sukar mengawal amarahnya. Tetapi, dialah watak yang selalu membuat penonton geli hati dengan gelagatnya.


Foto: IMDb

Mungkin jalan ceritanya agak panjang dan kalau anda nak tahu adakah ianya berbaloi untuk ditonton, anda kenalah tonton sendiri! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 17
Komen

Previous : Memang Cun! Filem Epik Digital 'Legenda Cun' Bakal Ceriakan Aidilfitri Anda!

Next       : Tak Layak Jadi Coffee Prince, Kalau Bukan Fattah Amin Siapa?

Komen Terbaru

Quote Madel 19-7-2017 02:31 PM
Yg jadi boring n bosan n laggy sbb ada watak2 manusia yg meleweh2 ni la..nak bercintan cintun bagai...klise sgt dah..
Letak sorg dua manusia udah le..

Lain-lain Komen

Quote zatin0005 21-6-2017 08:44 PM
!!!Betul Betul Senang Nak Menang!!!
=========================================

Duduk Rumah Saja. Ada Handphone Boleh Dah.
=========================================
wukong,tembak ikan ,slot game
semua brada di sini
=========================================

Whatsapp 016-704 7797/016-705 7797
https://www.facebook.com/luckystar118/

=========================================

Online Transfer
Maen ape dpt ape,senang cash in cash out
service 24jam
=========================================
WELCOME BONUS ,DAILY BONUS, TOPUP BONUS
BAGI SEMUA MEMBER
Quote RatuDunia94 22-6-2017 01:39 AM
Mesti penuh wayang... Raya2 pon ramai gak yg berkuntum kat wayang..
Tp transformer makin bosan la..
Quote esteryen 24-6-2017 11:06 AM
So many scenes got deleted/censored :

Kalau cam tu baik dia up kan from 13PL to 18SG/SX!!!

Censored till jalan cerita pun affected. Sekejap kat jalan then tetiba censored jadi kat dalam Bee dah!
Quote esteryen 24-6-2017 11:06 AM
So many scenes got deleted/censored :

Kalau cam tu baik dia up kan from 13PL to 18SG/SX!!!

Censored till jalan cerita pun affected. Sekejap kat jalan then tetiba censored jadi kat dalam Bee dah!
Quote esteryen 24-6-2017 11:06 AM
So many scenes got deleted/censored :

Kalau cam tu baik dia up kan from 13PL to 18SG/SX!!!

Censored till jalan cerita pun affected. Sekejap kat jalan then tetiba censored jadi kat dalam Bee dah!
Quote nurul_akmar 28-6-2017 05:56 AM
boringggg.. transformer paling best adalah yg no 1...
Quote shasha79 28-6-2017 09:05 AM
No! do not watch! so laggy!!!!
Quote SheDeviL 28-6-2017 08:12 PM
Transformers ni not bad jugk lah..tapi sikit membosankan dr sblum ni..walaupn bosan iols ttp minat ouls
Quote Artemesiaa 29-6-2017 01:34 PM
Patut letak kat board movie je,  apa2 pun movie yang dah bersiri2 ni selalunya akan jadi tak berapa menarik macam yang mula2 tapi tetap tak mengecewakan.
Quote ariellin 29-6-2017 03:15 PM
Aku baru p tgk semlm dgn anak2 buah n famili n biras... ni pestime aku tgk transformers dn aku nk ckp ianya mmbosankan laki aku siap brdengkur tu je review dr aku yg bkn sorg peminat movie robot
Quote WeAiNe 3-7-2017 10:22 AM
aku cakap buhsan hahahaha
besh lagi yg 1
cakap byk2 aksi kurang
dah hujung2 baru lah pulun abis
lagi satu perlu ke watak budak perempuan tu?
tak ada kepentingan pun tak ada tak cacat pun jalan cite
paling best robot butler itu jalah bagi kredit hahaha
Quote apening 3-7-2017 11:50 AM
Tak tau kenapa, cite best iols minat Transformers tapi kali ni macam ada yang tak kena ingatkan iols jer yg tetido betullah tu citernya meleret sangat yang fisrt gak best.
Quote LelakiKokesen 3-7-2017 09:14 PM
Bosan dh dgn cite ni dr dulu lg sbb iouls tak nmpk ape yg bestnyer.. Theyols buat filem sbb nk kaut duit je tp jln cerita ke laut.. Penonton pn mcm agak kurang bijak sikit je iouls tgk sbb gigih pergi tgk bagai sbb kn oleh tajuk filem..
Quote shaun_bb 7-7-2017 12:25 AM
Bosan. Tertido tengok cita ni. Ngarut gila.
Quote riy 18-7-2017 07:42 PM
the best transformer yg pertama. paling teruk yg baru ni so boring  so laggy !!
menyesal layan kt wayang.
Quote redapple10 19-7-2017 08:41 AM
Aku tunggu kuar kt astro je la
Quote Madel 19-7-2017 02:31 PM
Yg jadi boring n bosan n laggy sbb ada watak2 manusia yg meleweh2 ni la..nak bercintan cintun bagai...klise sgt dah..
Letak sorg dua manusia udah le..

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048365s Gzip On
To Top