Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Letupan Berlaku Lagi Di Bandar Brussel, Kali Ini Di Stesen Keretapi Sentral

21-6-2017 04:10 PM |Dilihat:1062| Komen: 34
sumber : Daily Mail

Bandar Brussels di Belgium berlaku kejadian letupan di stesen keretapi sentral pada kira-kira jam lapan malam kelmarin.

Menurut saksi ketika kejadian, kedengaran suspek menjerit 'Allahu Akbar' sebelum meletupkan bahan letupannya yang berskala kecil. 

Namun susulan itu, suspek berjaya ditembak mati oleh tentera yang bertugas di stesen keretapi.

Memetik laporan The Guardian, jurucakap pejabat pendakwa raya persekutuan Belgium, Eric Van Der Sypt berkata, kejadian letupan kali ini merupakan serangan keganasan, mujur tiada sesiapa pun yang mengalami keceederaan dalam insiden tersebut. 

Setakat ini, pihak berkuasa masih tidak mengetahui identiti suspek tapi hanya mengesahkan suspek telah ditembak mati. 


sumber : Daily Mail
sumber : Daily Mail

Daily Mail melaporkan, mayat suspek dikatakan dibiarkan berada dalam keretapi selama beberapa jam kerana pihak berkuasa bimbang bahan letupan yang diikat pada badan suspek mungkin akan meletup bila-bila masa sahaja, akibatnya pegawai perubatan tidak dapat mendekatinya. 

Difahamkan polis Belgium sempat mengawal keadaan di lokasi dengan baik, kini kawasan sekitar Stesen Keretapi Sentral menjadi kawasan larangan untuk orang awam.

Bandar Brussels yang digelar ibu kota Eropah itu bukan kali pertama menjadi sasaran pengganas, bulan Mac yang lalu, stesen keretapi Malbec yang berhampiran dengan lapangan terbang antarabangsanya dan ibu pejabat Kesatuan Eropah (EU) pernah beberapa kali berlaku insiden letupan yang mengakibatkan 32 orang mati dan lebih 320 orang cedera.- CARI

sumber : Daily Mail
sumber : Daily Mail


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 23
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote bungarose 26-6-2017 11:01 PM
Mcm tpakse cancel nk vacay yurop

Lain-lain Komen

Quote Bedah.Cun 21-6-2017 08:08 AM
I think these bitches are mentally disturbed.
Quote zorrro_03 21-6-2017 08:14 AM
allah akbar tu wajib ada dalam skrip.  
Quote zatin0005 21-6-2017 08:45 PM
!!!Betul Betul Senang Nak Menang!!!
=========================================

Duduk Rumah Saja. Ada Handphone Boleh Dah.
=========================================
wukong,tembak ikan ,slot game
semua brada di sini
=========================================

Whatsapp 016-704 7797/016-705 7797
https://www.facebook.com/luckystar118/

=========================================

Online Transfer
Maen ape dpt ape,senang cash in cash out
service 24jam
=========================================
WELCOME BONUS ,DAILY BONUS, TOPUP BONUS
BAGI SEMUA MEMBER
Quote kelapaparut 21-6-2017 08:55 PM
Bagi sgt puak2 ereb islamik ni masuk europe, rasakanlah..kite kat msia ni dah muak jugak dgn puak2 lobai ni, cume kat msia ni jinak sket buat bom xreti hanye mampu bising2 dlm fb socmed forum cari je,that the best they can do
Quote sekngucing 21-6-2017 08:58 PM
itulah pasal,  org eropah  ni pun bodoh,  mudah kesian dgn oendatang arab tak sedar dek untung tu...
Quote Pajeri_Nenas 21-6-2017 10:59 PM
zatin0005 replied at 21-6-2017 08:45 PM
!!!Betul Betul Senang Nak Menang!!!
=========================================


pigi mampos apek
Quote sabbath_shalom 21-6-2017 11:13 PM
Bedah.Cun replied at 21-6-2017 08:08 AM
I think these bitches are mentally disturbed.

Sis ada gambar abg2 polis Belgian tak?
Quote sabbath_shalom 21-6-2017 11:15 PM
Cash la kannnn suka cop orang dengan segala perbuatan.

Kejut orang bangun bangunan terbakar pon nak sebut ugama keturunan bagai.....ni dah letop hadap jelah kena cop sebegitu.

Cash
Quote FOTHER-MUCKER 21-6-2017 11:17 PM
Edited by FOTHER-MUCKER at 21-6-2017 03:21 PM
zorrro_03 replied at 21-6-2017 12:14 AM
allah akbar tu wajib ada dalam skrip.

Of course la sebab mereka berugama islam takan nak guna skrip agama Christian? Nanti meninggal sia sia sahaja. Sama juga ummah yang halau gajah tu.

Ke kamu semayam seru nama Jesus Christ?
Quote FOTHER-MUCKER 22-6-2017 02:36 AM
Edited by FOTHER-MUCKER at 21-6-2017 06:38 PM

Ini berlaku di Madrid apa mau jadi?


Police arrest Islamic State suspect, 2 others in Madrid
  • By THE ASSOCIATED PRESS
MADRID — Jun 21, 2017, 6:19 AM ET






Police lead a suspect from an apartment after a search in Madrid, Spain, Wednesday, June 21, 2017. Spain's Interior Ministry says police have arrested three Moroccans, including a suspected member of the Islamic State group they consider to be a clear threat to the country's security. (AP Photo/Francisco Seco)more +
Police on Wednesday arrested three Moroccans, including a suspected member of the Islamic State group considered to be a clear threat to national security, Spain's Interior Ministry said.
A ministry statement said the suspect had instruction manuals on jihadi suicide and electronic terrorism and was believed to have had internet contact with IS members in Syria and Iraq.
The ministry said he had an extremely dangerous profile similar to those involved in recent attacks in Britain and France and was considered a threat to Spain.
"We have nothing to indicate he was going to attack immediately but it's certain his radicalization was extreme and he had all the training and information to carry out an attack," Interior Minister Juan Ignacio Zoido told Spanish National Television.
The minister said the suspect was indoctrinating and training the other two arrested.
The detainees, aged between 32 and 38 years, lived together in a residential area of Madrid, police said.
Police video showed two of the three being arrested as they came out of a building before dawn wearing motorbike helmets and moments later heavily armed agents entering the building.
The statement said Spanish police have been involved in the arrests of 172 suspected jihadi activists since the country raised its security alert to one step below the maximum in June 2015.



Quote cmf_premierleag 22-6-2017 06:35 AM
See.. Kan betul aku dah kata sejak thn lepas lagi bila pendatang ereb ni beramai2 masuk dr sempadan hungary sbb nk masuk western yurop lps ms perang syria
Lps dpt je masuk sempadan hungary then ttus ke german,ereb jilaka ni buat kacau kat public swimming pool kaco pompuan german, bom train kat bavaria, sampaikan aku terpaksa cancel trip ke munich last year
Pastu merebak ke paris
Now dah merebak lak ke brussels
Quote cmf_premierleag 22-6-2017 06:36 AM
Patutnya holocaust kan aja bangsa ereb ni
Hidup pun tak reti respek ummah lain
Quote Bedah.Cun 22-6-2017 06:45 AM
So, kau sume sebok watpe Persians tak suka dgn agama Arab lowclass tue. Deme duk dekat dgn Arab dari zaman purba lagi. Harus deme tahu banyak lagi pasal prangai babi bangsa tak beradab tue
Quote zorrro_03 22-6-2017 08:09 AM
FOTHER-MUCKER replied at 21-6-2017 11:17 PM
Of course la sebab mereka berugama islam takan nak guna skrip agama Christian? Nanti meninggal sia ...

tapi kapir pun boleh je berlakun dan sebut perkataan tu.  seperti kapir yang berlakun puasa.
Quote sekngucing 22-6-2017 08:11 AM
zorrro_03 replied at 22-6-2017 08:09 AM
tapi kapir pun boleh je berlakun dan sebut perkataan tu.  seperti kapir yang berlakun puasa.

jangan pandang sudut agama,  pandang sudut kaum... tu arab bangsa bebal...
Quote zorrro_03 22-6-2017 08:14 AM
sekngucing replied at 22-6-2017 08:11 AM
jangan pandang sudut agama,  pandang sudut kaum... tu arab bangsa bebal...

ok lah.  jgn lupa makan ubat ikut dose ya.  
Quote FOTHER-MUCKER 22-6-2017 09:09 AM
Edited by FOTHER-MUCKER at 22-6-2017 01:22 AM
sekngucing replied at 22-6-2017 12:11 AM
jangan pandang sudut agama,  pandang sudut kaum... tu arab bangsa bebal...

Saya tak pasti lah kamu ni sis ka bro ka! Tapi sebenarnya  Bangsa arab berugama kristian ni jauh lebih bagus perangainya dari bangsa arab berugama islam. Ini adalah reality.
Mereka tidak kasar dan mereka sangat friendly.. dengan mana mana bangsa. Mereka pandai menyuaikan diri dengan persekitaran dan masyarakat. Jadi saya fikir ianya bukan 100% kerana bangsa.
di London ni ada berpuluh puluh ribu arab Christian. Kalau nak campurkan kan semua di eropah ni mau berjuta juta. Tapi tak pernah dengar mereka buat masalah.

Quote -electrifying- 22-6-2017 10:35 AM
ini bkn agama, tp bangsa yg celaka...
Quote famri7 22-6-2017 11:00 AM
kaqlau x letop2 bukan padang pasir lah bsis...di pertiwi pon kami suka letop2 sebab persisi serumpun giteewwwww

Lihat semua komen(34)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.082788s Gzip On
To Top