Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Close

Gadis Melayu Bantu "Uncle David" Jual Patung Pokemon, Sentuh Hati Netizen

21-6-2017 11:44 AM |Dilihat:3115| Komen: 20


Artikel Oleh Vincent Loo | Video Oleh Tan Zhen Sheng | Suntingan Visual Oleh Angie Ling l 

September tahun lepas, pelbagai media membuat laporan dan liputan mengenai ketabahan lelaki ini. Ramai yang datang membeli patung daripada uncle David sebagai tanda sokongan. 

Walaupun sambutan orang ramai sudah tidak semeriah sebelum ini, namun sehingga hari ini masih ramai yang murah hati menghulurkan tangan membantuan uncle David. 

Lebih menggembirakan, baru-baru ini uncle David mengesahkan bahawa dirinya telah berjaya sembuh sepenuhnya daripada penyakit kanser.- CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 12
Komen

Komen Terbaru

Quote FanTasyCreaTioN 1-7-2017 06:27 PM
sundayz0 replied at 1-7-2017 05:16 PM
Mula mula dulu dia buat patung pokemon banyak banyak sebab ada orang tempah. Pastu orang yang temp ...
macam something fishy ja kan..
tapi tak pa lah ..jangan sampai ada yang terianaya .. seperti ambil kesempatan yang tolong dia jaga "kedai" dia tu

memang untung berlipat ganda bila kita yang kaki bisnez ni tau guna dan ambil kesempatan yang bermusim camtu

Terimakasih untuk info
Selamat Hari Raya ..

Lain-lain Komen

Quote LavaUollss 21-6-2017 11:57 AM
hoccayyy tahniah
Quote pestol 22-6-2017 02:34 PM
So??? apa yg nk cuba smpaikn?
Quote aku.semut.merah 22-6-2017 02:37 PM
Mcm xde citer penting
Quote sundayz0 22-6-2017 03:37 PM
Edited by sundayz0 at 22-6-2017 03:39 PM

Mula mula niaga dulu kata kena bohong buyer tak bayar lepas oder. Pastu sakit kanser ramai la tolong beli pastu dan dan tahun ni sembuh, jupe Dr Ash Kechum ke Nurse Ashlynn Brooke?
Quote WakDuku 29-6-2017 10:00 AM
Ok ler..menunjukan ada rakyat malaysia yg masih siuman.
menolong xmengira bangsa. Menolong demi kehidupan.
Quote devilito2 30-6-2017 03:41 PM
bagus la... boleh jd teladan
Quote oppol 30-6-2017 05:24 PM
pestol replied at 22-6-2017 02:34 PM
So??? apa yg nk cuba smpaikn?

Bukan semua orang suka hayun kon..
Quote missinpiece 30-6-2017 11:13 PM
Ok. Iols pon slalu jah tolong uncle ni lariskan pokemon dia .
Ok la uncle ni cari rzeki elok2 x kco org, soft toy yg dijual still murah lg berbanding kedai2 lain, selain pokemon ade je soft toy lain dijual.
Yg me heran pkerja uncle tu slalo bertukar2
Quote Lollipop111 1-7-2017 04:08 AM
tersentuh tgk...
Quote FanTasyCreaTioN 1-7-2017 04:42 AM
sundayz0 replied at 22-6-2017 03:37 PM
Mula mula niaga dulu kata kena bohong buyer tak bayar lepas oder. Pastu sakit kanser ramai la tolong ...
awal dulu pakcik tu niaga apa?

Quote sundayz0 1-7-2017 05:16 PM
FanTasyCreaTioN replied at 1-7-2017 04:42 AM
awal dulu pakcik tu niaga apa?

Mula mula dulu dia buat patung pokemon banyak banyak sebab ada orang tempah. Pastu orang yang tempah tu tak datang, netizen pun viral kes ni sebab kesian dia tak ambil deposit dari "customer" tu. Jadi ummah Pokemon Go pun gigih beratur panjang panjang nak lariskan jualan. Tak silap rega dalam RM40 seekor. Pastu siap cakap dia buat untuk rawat kanser ke apa. Masa tu zaman Pokemon Go, dalam Aug 2016 rasa.
Quote FanTasyCreaTioN 1-7-2017 06:27 PM
sundayz0 replied at 1-7-2017 05:16 PM
Mula mula dulu dia buat patung pokemon banyak banyak sebab ada orang tempah. Pastu orang yang temp ...
macam something fishy ja kan..
tapi tak pa lah ..jangan sampai ada yang terianaya .. seperti ambil kesempatan yang tolong dia jaga "kedai" dia tu

memang untung berlipat ganda bila kita yang kaki bisnez ni tau guna dan ambil kesempatan yang bermusim camtu

Terimakasih untuk info
Selamat Hari Raya ..

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054911s Gzip On
To Top