Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Hadiahkan Tunang Honda Civic Pula, Bulan-Bulan Siapa Bayar?-Netizen Penasaran

20-6-2017 01:32 PM |Dilihat:7148| Komen: 58
Orang kata jangan terlalu manjakan kekasih dengan barangan mewah, takut nanti cintanya hanya kepada kebendaan dan harta dunia semata-mata.

Namun rasanya kata-kata begitu tidak memberi kesan langsung kepada pasangan sensasi Internet iaitu model muslimah, Syafiqah Aina dan kekasihnya Hafiz Mahamad.

Kalau tahun lepas kecoh dan viral di media sosial bila Hafiz meraikan hari jadi Aina dengan menyewa sebuah kereta limosin putih, kali ini lagi gempak!

Bukan calang-calang orang yang mampu menghadiahkan kekasihnya sebuah kereta Honda Civic berwarna merah. Bertuah sungguh Aina!

Teruja dan gembira dengan kejutan yang diberikan, Aina melalui laman Instagramnya telah memuat naik beberapa keping gambar dan video pada malam sambutan hari lahirnya yang ke-23 itu.

Dia juga sempat menyatakan perasaan terharu dan teruja dengan pemberian Hafiz kali ini yang langsung tidak disangka-sangka.

Namun biasalah, "haters gonna hate' apabila rata-ratanya meluat dengan Hafiz yang diakatkan riak dan suka menunjuk-nunjuk tentang perhubungan cintanya.

"Balik-balik muka mamat dan minah acah-acah sweet ni lagi,tak ada orang lain ke yang nak buat suprise!" 
"Kalau betul jadi bini takpelah bro, takut terjaga jodoh orang lain je. Goodluck!"
"Dari kau beli kereta tu baik buat majlis kahwinlah. Daripada duk bergesel dan berkepit sana sini haram, baik korang nikah."

Tapi apa yang melucukan bila netizen berbincang sesama sendiri di Twitter, adakah kereta yang dihadiahkan itu dibeli secara tunai, atau siapa yang akan bayar bulan-bulan nanti? 


Walau bagaimanapun ada juga netizen yang bertindak diluar batasan dengan kata-kata yang mengguris hati lelaki ini.

Menurut satu kapsyen di laman Instagram, Hafiz ada menyatakan, "Kita ada beberapa bulan sahaja yang tinggal. Saya harap awak dah sedia untuk memulakan babak baru dalam hidup awak dengan saya."


Rasanya ayat ini dah cukup jelas menyatakan yang pasangan ini akan mendirikan rumah tangga tak lama lagi. Jadi apa kata doakan sahaja kebahagiaan buat mereka berdua.

Setiap pasangan ada cara untuk menghargai kekasih masing-masing. Kalau pasangan anda tidak mampu, jangan pula meminta lebih-lebih. Bersederhana, bersyukur dan terima mereka dengan seadanya, itu lebih baik. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
3
Bosan
6
Komen: 54
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Coklatkitkat 26-10-2017 09:43 PM
Beli cash ker??wow!

Lain-lain Komen

Quote Jorja 20-6-2017 01:57 PM
Edited by Jorja at 20-6-2017 06:00 AM

I so kasihan kt orang yg trying very hard utk buat macam2 so can take picture then upload utk dapat likes orang. Dulu time belum ada myspace.. friendster.. fb..insta semua tu satu keluarga tak rapat pun.. dlm rumah tak pernah nak peluk cium mak dia.. bila nak keluar atau baru masuk rumah tak salam pun mak dia.. tapi SYUKURLAH zaman socmed ni asal birthday ke anniversary ke sanggup sewa baju minta mak bapa jadi pengantin baru gituu..ambil gambar.. for the sake of upload socmed
Quote Ayda89 20-6-2017 01:57 PM
Apa yg kita tunjuk kat orang, besedia jugaklah hadap kata2 orang yer dekk #akakxmarahcumanasehatkihkih
Quote isteri_ayil 20-6-2017 02:16 PM
lawanyaa.. pakaian MODEL MUSLIMAH..  jeans ketat , senteng + baju pendek...
kompiusss...
Quote KILL_NANCY 20-6-2017 02:29 PM
Edited by KILL_NANCY at 20-6-2017 02:33 PM

eh bukan dh ada thread ke?ohhhh bukan artis.laaa.aku mati2 ingat diorg ni artis

untungla badan dpt honda civic.lepas ni jadi budak honda la.
Quote mohdcrow 20-6-2017 02:32 PM
pompuan suka romantik2 camni ek?....bagi gua belum cukup jantan....masuk meminang/kawin/ada anak pikul tanggungjawab lagi jantan...buatla kalau berani....kalau jantan la
Quote manehnya 20-6-2017 02:42 PM
untong lahhh... ya allah kurniahkan la kekasih begini pd ku di sorga.. hanya mampu berangan di dunia ini
Quote qistiena 20-6-2017 03:02 PM
untunglah...
Quote palmolive 20-6-2017 03:11 PM
dah mampu beli kete..tolongla belikan seluar yg elok sikit kt awek tu...
kasihan dia terpaksa pakai seluar adik
Quote lolita737 20-6-2017 03:22 PM
dari semua surprise yg dia buat tu dah boleh buat majlis perkahwinan grand 5 star hotel..

tp yer la..zaman sekarang semua org nk tunjuk kebahagiaan dan ke'sawitan' pasangan masing2..walaupun husband masak utk family..pakat upload kt fb nak bgtau husband dia sweet..
Quote cicicumel 20-6-2017 03:44 PM
Ada satu video si jantan ni cuba naik atas bahu mak dia..haha..mmg dia bergurau manja tp kesian tgk mak dia yg tua tu.dah la anak tu sado.mak dia terus ramas kote anak dia trus jantan ni turun.padan muka.msti ngilu.
Quote azimodin 20-6-2017 04:15 PM
ye la haters gonna hate. tapi hencapan orang pon ada asasnya, bukan sekadar dengki. Kalau betul2 menghargai, kawen pastu jaga betul2.. sama2 dapat pahala. Kalau belum kawen pahala sedekah je la dapat. tapi kalau layan bini camni lepas kawen, banyak pahal tu
Quote kerunai 20-6-2017 05:11 PM
berasa nak muntah tgk couples n married yg duk share bendalah2 ni kt media sosial

xde life ke
Quote fox. 20-6-2017 07:17 PM
Cepat2 kawin iya. Baru la so sweet
Quote ChildrenOfBodom 20-6-2017 07:53 PM
Nak burit punya pasai.. bdk2 bbnu mengayat kot wechat ja dpt burit 3-4 lobang..bodohnya kimak
Quote sayawifenikmie 20-6-2017 10:39 PM
ishhh ... geli lahh ...  sanggup ambik video ... main tutup2 mata .. pastuuploag .. civic je punnn
Quote kamil8891 21-6-2017 12:02 AM
BAIK LA BELANJA MAK AYAH PERGI MEKAH KE
PENGORBANAN MAK AYAH JAGE DR DALAM PERUT SAMPAI BESAR TAKK TERBALAS LG
TP LEBIH KAN KEKASIH ...
UMMAH AKHIR ZAMAN...AHAHAHAHAHA
Quote cikanggun 21-6-2017 05:49 AM
Ingatkan dah menikah... sbb dok tgk pic sampai ke Mekah sana bertempek... belum rupernye yer.... 'bakal' hidup bersama katenyer
Quote haryatie 21-6-2017 07:23 AM
Edited by haryatie at 21-6-2017 07:24 AM

untung ler dpt bermewah mewah. rezeki masing2
semoga berjodohan ..
trend sekrang semua nk show off pe lg berita gembira yg membanggakan
jgn nnti andai xde jodoh meroyan jugak kasi tahu 1 dunia dah
pastu sgala macam benda nak ungkit, yg buruk2 pun semua terkluar

Quote animefan 21-6-2017 07:34 AM
      

Lihat semua komen(58)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067822s Gzip On
To Top