Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Upah Sebanyak RM273,337, Tawaran Sebagai Pengasuh Di Rumah Berhantu

19-6-2017 05:49 PM |Dilihat:4512| Komen: 59
sumber: odditycentral

Bagi sesiapa yang bersedia, upah sebanyak £50,000 atau RM273,337 ditawarkan oleh sebuah keluarga empat beranak dari Scotland untuk bekerja sebagai seorang pengasuh profesional di sebuah rumah berhantu.

Memetik laporan odditycentral, pengasuh tersebut juga perlu berani daripada gangguan makhlus halus yang telah mengakibatkan lima pengasuh lain sebelum itu berhenti kerja pada tahun lalu.

Menurut satu laman web pengiklanan kerja penjagaan kanak-kanak yang popular, keluarga yang mempunyai dua anak berusia lima dan tujuh tahun itu tinggal di sebuah kampung di sempadan Scotland berdepan dengan masalah untuk mencari seorang pengasuh buat anak-anak mereka.

Mereka dikatakan tinggal di sebuah bangunan yang besar dan bersejarah selain mempunyai pemandangan yang menarik berlatarkan kawasan desa.

Bagaimanapun ia tidak cukup membuatkan pengasuh-pengasuh sebelum ini dapat bertahan lama berkhidmat bersama keluarga itu.

Menurut individu yang memaparkan iklan berkenaan, keadaan itu mungkin disebabkan bangunan yang didiami keluarga tersebut berhantu.- CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
5
Terkejut
5
Sedih
4
Lawak
5
Bosan
12
Komen: 59
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote fifie_olin 21-6-2017 02:51 PM
dpt duit byk pon hati x sng buat pe...
klo x pon lps dpt gaji...cabut

Lain-lain Komen

Quote Pink_Purple 19-6-2017 05:52 PM
keluarga tu xpenah pula kena kacau
Quote Skuau 19-6-2017 05:53 PM
Peluang terbuka kpd 'tokmoh'2 sekelian....
Quote susukambingbest 19-6-2017 05:54 PM
Ye2 jerr drpd byr nanny bnyk tu, baik la beli rumah baru yg xbrhntu rumah tu jdkn muzium kluarga
Quote mizduches 19-6-2017 06:06 PM
Gigihnya family tu masih stay situ... mmg hantu belaan family tu ke... tak pernah kena kacau
Quote RatuDunia94 19-6-2017 06:46 PM
Mcm dlm movie..
Quote CiliPadiSedap 19-6-2017 06:47 PM
dah apply tp dia nak baka kokesen.. baka melayu dia org reject.. lepas ni akak pos laju hantu sekampung kt rumah dia..
Quote grouper 19-6-2017 06:59 PM
Nape rumah ni masih belum dibuat movie lagi..rumah amityville tu siap nak kuar movie baru lagi..hantu kat situ pun dah rasa muak kot asik2 cite deme yg kuar
Quote sebu1 19-6-2017 07:00 PM
Muslim boleh ke aku nk apply le
Quote shasha79 19-6-2017 07:04 PM
oh no! bagi i sejuta pun i tak nak. ahahha
Quote Zasss777 19-6-2017 09:12 PM
Tu gaji sebulan ke setahun? Kalau sebulan rasanya mmg ramai org akan offer diri tu.
Quote Deidra 19-6-2017 09:20 PM
Scotland mmg byk rumah2 gini especially belah2 atas,edinbrough ishling etc.bestnya kalau bule masuk umah cmni..very the thrill
Quote ellejo 19-6-2017 10:19 PM
meh bapak aku bela anak you ols. dia buat bodoh je pocong pontianak segala
Quote Mokcun 19-6-2017 10:30 PM
Mak pak budak budak tu boleh pulak tahan kena kacau hantu
Quote Pajeri_Nenas 19-6-2017 10:52 PM
anak dia yg hantu
Quote scorpionkiki 19-6-2017 10:56 PM
Zasss777 replied at 19-6-2017 09:12 PM
Tu gaji sebulan ke setahun? Kalau sebulan rasanya mmg ramai org akan offer diri tu.

setahun...kat sana gaji offered tu refer pd gaji setahun
Quote Nham22 19-6-2017 11:13 PM
Huyoo...klu mcm.ni punye besar silap2 yang kacau tu spesis anabell...kekeke
Quote PongKang 19-6-2017 11:20 PM
letak la tok moh kelapa tu..

Quote aechae 19-6-2017 11:20 PM
Ntah2 anak2 nya tu yg mcm hntu...tu psl nanny sume lari x tahan
Quote FanTasyCreaTioN 19-6-2017 11:20 PM
antu nyakat ringan-ringan ja
takat bunyi perabot d alih
bunyi-bunyian
penampakan kata nya blom ada

Lihat semua komen(59)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090171s Gzip On
To Top