Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Dakwa Curi Pelanggan, Pak Cik Teksi Marah Pemandu UBER

19-6-2017 03:29 PM |Dilihat:2701| Komen: 52

Nampaknya pemandu teksi semakin tak senang duduk dengan kehadiran perkhidmatan pengangkutan antarabangsa, Uber.

Sudah banyak kes pemandu teksi mengamuk dengan pemandu Uber kerana mendakwa Uber menganggu periuk nasi mereka. Semalam, satu lagi kejadian melibatkan pemandu teksi mengamuk dan memberi amaran kepada seorang pemandu Uber.


Dalam kejadian yang berlaku di KTM Alor Setar, seorang pemandu teksi ditemani rakan-rakannya telah memberi amaran kepada seorang pemandu UBER yang ketika itu sedang mengambil pelanggan.

"Macam ni teksi tak boleh cari makan tau, ambil nombor kereta dia" - pemandu teksi.

"Saya duduk jauh tadi. Orang request saya mai. Saya tak tunggu sini encik. Saya ambil penumpang je" - pemandu Uber.

"Tapi saya tak mahu jumpa you ambil lagi penumpang dekat sini. Kalau saya jumpa you lagi, siap" - pemandu Teksi.

Loading FB Video...

Ekoran kejadian ini, rata-rata netizen berpendapat kerajaan perlu menyelesaikan masalah antara pihak teksi dan Uber yang dilihat semakin berlarutan. Pihak teksi juga dicadangkan menambah baik perkhidmatan dan lebih mesra pelanggan jika ingin menarik lebih ramai penumpang.


Apa pula pendapat dan cadangan anda bagi menyelesaikan permasalahan antara teksi dan Uber? - CARI





Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 33
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Dilalah3385 21-8-2017 04:58 PM
Kesian plak tgk muka pakcik tu. Mgkin ni je la sumber pendapatan dia...

Lain-lain Komen

Quote harrypoter 19-6-2017 03:36 PM
ok pakcik, maaf pakcik
Quote Skuau 19-6-2017 03:41 PM
Bukan salah ibu mengandung......
Quote umbut 19-6-2017 03:44 PM
Pakcik bawakler uber.. taxi org dah banned
Kena lah ikut peredaran zaman... cam kedai gambar, dobi, kedai kaset...
Quote missinpiece 19-6-2017 03:48 PM
Dari dulu smpai sekarang perangai x pnah semenggah .
Kalau sabar dan ikhlas rezeki ada di mana2 je. Kalau pesen nak untung cam esok nak g haji well
Quote palmolive 19-6-2017 03:52 PM
nak selesai apa lg..bukan ker  kerajaan dh iktiraf servis uber ngan grab ni???
Quote debab76 19-6-2017 04:00 PM
meols sejak kena ketuk dgn pemandu taxi. terus banned yach!
Quote kentel 19-6-2017 04:06 PM
banyak lagi cara ko cari rezeki...kat situ jugak ngko tercongok tunggu kastemer...bodo la tua x bole diajar
Quote idril 19-6-2017 04:09 PM
Mcm cibai pangai pakcik2 taxi. Bkn semua la aku x generalized kan. Sesetengah tu.
Kes jadik kat aku. Aku nak naik taxi dr lrt subangjaya ke wisma cosplant je. So tanya pakcik2 taxi yg dok melepak ramai2 tu. Cam cilaka deme mintak rm10 x pakai meter. Dah la pemalas asik dok melepak jer buat sakit mata org tgk je. X koser aku nak byr free je rm10. Apa lg aku terus panggil grabcar. Caj rm3 je.
So pakcik taxi ko jgn la nak bengang2 sgt dgn grabcar uber ni. Sikap kirang tu yg jena ubah. Dah la pemalas pilih penumpang pulak tu. Padan la muka xde org naik.
Quote paz 19-6-2017 04:25 PM
Amboi pakcik siap warning orang.
Quote KucingKedai 19-6-2017 05:12 PM
Kesian jugak la driver taxi tp as customer, kita amik service yang terbaik lah.. grabcar n uber harga berpatutan, bole rate thus service better. Nak kesian pon kena pikir poket sdr gak. huhu
Quote jiwarasa 19-6-2017 05:19 PM
sekarang zaman orang muda. jadi pakcik2 kena jadi berjiwa muda baru ramai  suka
Quote Victorioussss 19-6-2017 05:22 PM
dah tua pun bodoh.jpg
Quote izzat1987 19-6-2017 06:52 PM
Alais replied at 19-6-2017 05:05 PM
Company Yahudi (Uber) vs company Melayu (Taxi).

Masalahnya ramai pemandu teksi ni samseng kalah yahudi. Teringat kisah bapak aku dulu2. Kereta dilanggar oleh teksi kereta bapak keras. Lepas tu dia cabut lari tak nak bayar
Quote Jigglyjiggle 19-6-2017 10:32 PM
Bekas pemandu teksi ni bila bawa uber or grab tau pun sopan santun ya. Takut rating jatuh.
Quote gigahertz 19-6-2017 11:20 PM
jiwarasa replied at 19-6-2017 09:19 AM
sekarang zaman orang muda. jadi pakcik2 kena jadi berjiwa muda baru ramai  suka

nanti orang kata tak sedar diri.rumah kata pergi kubur kata mari
Quote amukgemuk 19-6-2017 11:51 PM
ni masalah perubahan zaman...

Mana pergi konduktor bas? Cuci gambar? Lukis poster wayang?
Ikut zaman la .... nanti kerja yg common hari ni pun, akan pupus juga satu hari nanti. ..
Quote Orix 20-6-2017 02:43 AM
Edited by Orix at 20-6-2017 02:45 AM

huh! iols takkan pernah melupakan tragedi naik teksi 1.5km kena cas RM5 dari Columbia Hosp ke LRT station Wangsa Maju... haritu naik UBER aman2 jah dari stesen KTM KL ke Sg Buloh 15km baru RM23 siap dapat diskaun dari uber lg
Quote ayam1 20-6-2017 09:17 AM
Pemandu teksi tak habis habis bersikap samseng...
sepatutnya teksi mesti bersaing dengan uber dengan memberi perkhidmatan yg terbaik..
tapi teksi ni semua org tahu  suka tipu penumpang...selagi boleh tipu tipu.....
pernah kena ketuk oleh teksi sebanyak  rm150 untuk perjalanan  sejauh 30km....
pemandu teksi ni sejahat jahat makhluk di muka bumi.
Quote zeed 20-6-2017 09:56 AM
paz replied at 19-6-2017 04:25 PM
Amboi pakcik siap warning orang.

Sekangkang kera jarak pon 10 hengget?mmg la..

Lihat semua komen(52)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057383s Gzip On
To Top