Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Pembantu Rumah Curi Lagi, Songlap RM100 Ribu Milik Aliff Syukri

19-6-2017 10:45 AM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 12534| Komen: 201

Foto: IG Aliff Syukri
Belum reda lagi dengan isu pembantu rumahnya yang mencuri beberapa hari lepas, Datuk Aliff Syukri mengamuk lagi.

Insiden yang sama berulang kembali dan kali ini lagi teruk kerana melibatkan beberapa pembantu rumah yang lain.

Aktiviti keji tersebut didedahkan sendiri oleh Aliff atau lebih dikenali sebagai Abang Terlajak Laris dalam beberapa sesi Facebook Live (FB Live) menerusi laman Facebook miliknya.

 
"Apabila kes pembantu saya mencuri saya memang naik marah dan mereka merayu untuk tidak di hantar polis. Saya termakan rayu atas dasar balas kesian sesama manusia. Tetapi bila mereka bertiga dan seorang lelaki, suami beliau sebagai tukang kebun pun turut berkerjasama untuk mencuri wang dan jam dan cincin saya bernilai RM100k.

"Saya tidak percaya sudah pada bibik yang gaya bak malaikat dan saya tekad melaporkan pada polis walapun saya tidak sampai hati dan menyeru polis menangkap dan membenteras mereka yang sedang berlegar-legar disini supaya tidak ada lagi orang yang terkena nasib seperti saya,"tulisnya.

Foto: IG Aliff Syukri
Menurutnya lagi telefon bimbitnya juga hilang dan rentetan dari kes kecurian tersebut, Aliff sudah membuat laporan di Balai Polis Sungai Buloh.

Kesian pada Datuk Aliff, bertimpa-timba pula dugaan. Harap banyakkan bersabar. -CARI




Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
4
Komen: 200
Komen

Previous : Terjumpa Benda Pelik, Aeril Tahu Siapa Sihir Perniagaannya?

Next       : "Kau Ingat Ni Tahun 1972 Ke Nak Bayar Ciput?" -Ramli MS Mengamuk

Komen Terbaru

Quote adeqo 26-6-2017 12:16 AM
Ntahh napee aku tgokk mcm drama jeee sumee ni:zz

Lain-lain Komen

Quote qistiena 19-6-2017 10:54 AM
aaiiiyyooo...lepas nie hirelah family sendiri jadi bibik...
Quote esteryen 19-6-2017 10:54 AM
No wonder sebelum ni ada page yg bongkar DTL ni pakai jam tangan branded yg fake, ntah2 bibik2 mereka ni dah tukarkan.
Quote krieysa 19-6-2017 10:56 AM
Memang dasar maid indo.. buat muka minta belas padahal memang bersalah pun
Quote Madel 19-6-2017 11:02 AM
Aku rasa lepas ni baik la DTL ni amik rakyat msia jadi bibik2 dia..dak2 pompuan dari rumah asuhan ke..kompom depa boleh idup mewah..
Kalau aku nak aje kerja dgn DTL ni..-peel dia yg super perasan n over tpi keseluruhan yg aku nampak..DTL ni mmg baik n lurus.
Quote Aduradura 19-6-2017 11:03 AM
Edited by Aduradura at 19-6-2017 11:05 AM

RM100k ...mak aih, ok ni selayaknya kau buat video aliff! Kejinya bibik heolls :

Len kali amek org gaji filipina laaa pulekkk

Maid indon ni mmg mulut manis, maid iolls dulu punya la mulut manis , tapi boleh larik ngan boyfren...theyolls ni licik...kalau dpt maid indon yg betul2 jujur ikhlas , mmg rezeki...
Quote wanitajelita 19-6-2017 11:03 AM
Ambik la Philippine sbg maid..Indon ni opportunist
Quote terpaku 19-6-2017 11:04 AM
cc trisna. ni baru berbaloi ko nak caras. setakat engineer rm5k not worth it. mohon trisna muhasabah
Quote beni_nikaido 19-6-2017 11:06 AM
ciannye....
aku setuju je dia viralkan muka pembantu dia tu
biar org lain berhati2 dgn muka perompak2 tu
Quote Carlalisk 19-6-2017 11:20 AM
Aduradura replied at 19-6-2017 11:03 AM
RM100k ...mak aih, ok ni selayaknya kau buat video aliff! Kejinya bibik heolls :

Len kali a ...

Same babe. Dlu mse i skola bbik i pnah lari g kl gn indon sbelah uma yg tgh renovate uma jiran i. Luckily dia takde curu pape brg la just trus lari, tp x smp 2 minggu dia text mak i ckp nak keje blk dia pregnant n takde duit plus tak tahu nak buatpe. Gila lah! Mak i mmg takde bg muka la. Tak sangka dia blh ikot indon sebelah rupanya dh lama bercinta!
Quote CrowneGlory 19-6-2017 11:28 AM
yindon dan jenayah berpisah tiada... selayaknya di  sterika sampai nipple tertanggal
Quote pencintaABC 19-6-2017 11:31 AM
Baik la bantu ibu2 tunggal yg miskin ambik jadi maid.
Quote hasniey 19-6-2017 11:33 AM
Perangai mmg mntak penampo!!!
Tu pon ada komen2 yg ckp DTL ni yg x hati2 so maid tu amik sbb peluang depan mata
Skrg ni mng ramai eh yg suka backup penjenayah??
Quote fynnkakiblock 19-6-2017 11:34 AM
dah tak ade ke pembantu rumah local?
Quote Orix 19-6-2017 11:38 AM
Mmg umah org kaya ni takde peti besi ke smpai bibik tu boleh curik duit ribu riban... pstu barang2 kemas tak reti ke beli peti yg guna biometric scan tu...
Quote umbut 19-6-2017 11:40 AM
Biasa vip ambil maid philipine.. bagus, terlatih.. amik maid jawa lombok memangler menyakitkan hati.. scha awal, marion semua pki maid philipine..
Quote bbnu 19-6-2017 11:46 AM
hasniey replied at 19-6-2017 11:33 AM
Perangai mmg mntak penampo!!!
Tu pon ada komen2 yg ckp DTL ni yg x hati2 so maid tu amik sbb peluan ...

oh lagi satu komen yg sakit hati baca.."ala sedekah kan je la kat maid tu, datuk pun dah kaya" eh eh dah kenapa komen mcm ni..
tak de akal agaknya diaorg ni, dia mencuri kut nk sedekah kejadah apa, esok lusa dia buat lagi la mcm tu..mencuri je datuk maafkan..adoi tak paham aku mentaliti org yg komen mcm ni..
Quote CiliPadiSedap 19-6-2017 11:48 AM
siapa nak bibik kokesen pm kaka.. lebih speaking daripada king coco crunch
Quote aTiKah_aYuNi 19-6-2017 11:48 AM
pembantu rumah x sedar dek untung...
Quote Nadia_Syahira 19-6-2017 11:49 AM
ya ampun datuk.. simpan duit nya dibank la. tapi maid indon ni juga masalah dah majikan layan baik pijak kepala haihh

Lihat semua komen(201)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061838s Gzip On
To Top