Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

"Saya Bukan Wartawan Atau Ahli Politik" - Fathia Latiff

17-6-2017 11:03 AM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 3841| Komen: 21

Jika dilihat, kebanyakan artis lain kelihatan lebih cenderung memberi sokongan kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menerusi majlis Dialog Transformasi Nasional 2050 (TN50) baru-baru ini.

Namun, kecoh sejak semalam apabila pelakon Fathia Latiff muncul mewawancara mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.


Foto: IG Fathia

Pun begitu, orang ramai dilihat mempersoalkan kredibiliti pelakon berkenaan yang kononnya gagal dalam temubual tersebut.

Foto: FB Tun M

Menerusi entri di akaun Instagramnya, Fathia tampil memohon maaf sekiranya soalan diajukan tidak memuaskan hati mana-mana pihak.

"Saya bukannya berlagak pandai, tapi saya mahu bertanya soalan yang saya rasakan orang lain ingin tahu serta perkara yang saya tak tahu.

"Ini hanyalah temubual santai. Saya bukan wartawan atau ahli politik.

"Saya mewakili suara belia di luar sanadan saya mohon maaf sekiranya soalan saya tidak memuaskan hati sesiapa.

"Bagi saya, soalan yang datang dari hati tak semestinya kena 'research' dulu," tulisnya.


Foto: IG Fathia

Video yang disiarkan secara langsung menerusi akaun Facebook Tun M itu mendapat lebih 133 ribu tontonan serta lebih 800 perkongsian.

Dalam pada ramai netizen menghentam kredibiliti Fathia sebagai penemubual, ada juga netizen yang membela pelakon itu.


Foto: FB Tun M

Menerusi video itu, Tun M dilihat tetap tersenyum dan cuba memberi jawapan sebaik mungkin dalam menjawab soalan diajukan. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 21
Komen

Previous : Kenangan Tak Makan Daging 10 Tahun Kerana Daif - Sahara Yaacob

Next       : Saudara-mara Takut Dengan Izreen Azminda, Kenapa?

Komen Terbaru

Quote Rahman+Mulhid 20-6-2017 07:40 AM
PENGHARAMAN MENYERUPAI SESUATU KAUM

Penganut Zoroastrian


“Dan janganlah kamu mengikuti apa yang kamu tidak mengetahui tentangnya. Sesungguhnya pendengaran, penglihatan, dan hati, semuanya akan dimintai pertanggungjawabannya.” (QS: Al Isra’: 36).

“...dan sesungguhnya jika kamu mengikuti keinginan (0rang kafir) mereka setelah datang ilmu (petunjuk) kepadamu, sesungguhnya kamu kalau demikian termasuk golongan orang-orang dholim.” (QS: Al Baqarah: 145).

dari Ibnu Umar,: “Siapa saja yang menyerupai suatu kaum (gaya hidup dan adat istiadatnya), maka mereka termasuk golongan tersebut.” (HR. Abu Daud dan Imam Ahmad).

dari Abu Hurairah “Tidak akan terjadi kiamat sebelum umatku menerima (mengikuti) apa-apa yang dilakukan oleh bangsa-bangsa terdahulu (pada masa silam), selangkah demi selangkah, sehasta demi sehasta.” Di antara saha-bat ada yang bertanya: “(Ya Rasulullah) apakah yang dimaksud (di sini) seperti bangsa Persia dan Romawi?” Rasulullah saw menjawab: “Siapa lagi (kalau bukan mereka)” (HR. Bukhori, ).

Siapa saja yang menyerupai suatu kaum, ia termasuk golongan mereka. (HR Abu Daud dan Ahmad).

Tidak termasuk golonganku orang-orang yang menyerupai selain golonganku. (HR at- Tirmidzi).

dari Abu Sa’id Al-Khudriy "Kalian akan benar-benar mengikuti jalan hidup orang-orang sebelum kalian, sejengkal demi sejengkal, sehasta demi sehasta sehingga andai mereka memasuki lubang biawak, maka kalian pun mengikuti mereka". Kami (para sahabat) bertanya, "Wahai Rasulullah, apakah mereka adalah orang-orang Yahudi, dan Nashrani". Beliau menjawab, "Siapa lagi kalau bukan mereka". (HR. Al-Bukhoriy).

Lain-lain Komen

Quote cheergirlz 16-6-2017 11:20 PM
Tun M...
Quote lovelytouch 16-6-2017 11:30 PM
Cantik tp soalan mcm budak2. Soalan prtama ja da gagal. Tun Famous JUGAK dengan pembangunan klcc? Jugak? Klcc tu dia punya idea deii
Quote dauswq 16-6-2017 11:43 PM
Retis kita la ni dh mkn berani. Lagi2 reputasi pm kita pun dh tak brp baik sejak kebelakangan ini.

Tidak mcm dulu, sokong parti keramat tu jek memanjang
Quote mieymiey 16-6-2017 11:44 PM
Soo Wincci eh haritu yang takder sapa nak sponsor konsert sheols gara-gara dia hencap PM?
Quote Flyhighs 16-6-2017 11:49 PM
Soalan simple n takde unsur politik sgt..play save..just informal iv..mcm borak2 father n son..kalo tny soalan mcm reporter biasa tny tu harus kena gam ngn tv3suku n rtm..kn x pasal2 cancel semua projek2 yg dh lock tu....berani btl sheols..
Quote Joriah 16-6-2017 11:52 PM
Being an artist is a job n every job demand a responsibility. A responsible artist do not fall into glamour and spin lifestyle alwayss...kudos FL..u ve prove them wrong.
Quote Flyhighs 16-6-2017 11:57 PM
lovelytouch replied at 16-6-2017 11:30 PM
Cantik tp soalan mcm budak2. Soalan prtama ja da gagal. Tun Famous JUGAK dengan pembangunan klcc? Ju ...

Bg iols..pendekatan soalan yg dikatakan kanak2 tu lbh baik n save..sbb kalo lbh2 harus fatiya digam tv tertentu yg pro kerajaan..soalan2 yg berat2 biar reporter yg tny..tp reporter skg xde yg brani iv Tun..so ramai reporter yg jelos ngn fatiya..   
Quote offwhite 17-6-2017 04:50 AM
nk tukar profession pun xpe patia...hr niche det..esok lusa rafizi atau tony pua ke...
Quote bambimo 17-6-2017 05:44 AM
hmm hari tu meeting dgn foundation under tun punya trustee utk cari prospect of colloboration
so ceo tu tnya kalo jd ni nk sign moa..nak tun ada sekali ke tak??sbb tun ni panas skrng..
Quote cicicumel 17-6-2017 06:00 AM
Teruk dia kena bash/kutuk kat fb malaysian today/malaysiakini sbb sheols kata young generations like her tak experience economy diffuculties pon dgn ekonomi merudum skrg.sheols enjoy je shopping.pendek kata x effect pon dgn keadaan skrg.
Quote sofiazara 17-6-2017 08:40 AM
cicicumel replied at 17-6-2017 06:00 AM
Teruk dia kena bash/kutuk kat fb malaysian today/malaysiakini sbb sheols kata young generations like ...

i think she's telling the truth

ramai je org muda yg tak rasa apa dgn keadaan ekonomi mendesak

sbbnya income dia x effect pun. sekali berlakon riban2 masuk. travel overseas sokmo makan sedap sokmo shopping merata
Quote cicicumel 17-6-2017 09:18 AM
sofiazara replied at 17-6-2017 08:40 AM
i think she's telling the truth

ramai je org muda yg tak rasa apa dgn keadaan ekonomi mendesak
...

Yep pndangan peribadi sheols.kalu baca komen2 tu teruk gila esp non malay punya komen.siap panggil dia bitch and kata dia ada sugar dad.tersial sgt apek2 tuh mengata.
Quote CiliPadiSedap 17-6-2017 02:29 PM
What do u expect from lobster brain?
Quote otai_g 17-6-2017 08:43 PM
Fathia mmg layak dikecam. Tny soalan belit2 mcm bdk sek rendah. Adeh aku tgk pun boring.
Quote aderaderker 18-6-2017 01:53 AM
Kata amik law (walaupun tak grad). .
Ghope gtew jah soklannya tia?
Quote Ferr_Remy 18-6-2017 02:20 AM
Edited by Ferr_Remy at 18-6-2017 02:24 AM

Satu kenyataan yg amat selfish and dumb bila dia ckp org muda mcm die x efek dgn ekonomi. Bila die ckp camtu, die kena relate dgn smua org muda kat Malaysia yg dipenuhi hutang piutang, basic salary rm1000 utk lepasan SPM dan byk lagi. Bukan fokus pasal diri die je. Lagipun, die artist. Dumb bitch. Walaupun die still lawa pada pandangan mata iols.
Quote Sonneblume 18-6-2017 03:45 AM
Berlakon je la dik...nk kesiankan dia dikecam pun rasa mcm dia layak dikecam
Quote annehuda 18-6-2017 12:29 PM
sofiazara replied at 17-6-2017 08:40 AM
i think she's telling the truth

ramai je org muda yg tak rasa apa dgn keadaan ekonomi mendesak
...

sbb skrang ni zaman media sosial. orang kaya raya yg peratusan die tak banyak tu la yg byk show off kt media sosial, sekaligus indicator yg malaysia ni mcm takde masalah.
golongan yg kais pagi makan pagi, beli rumah pun xmampu, yg miskin, yg ni peratusannye lagi byk tu la yg org tak nampak.  

ala ala ms election kt usa tu, kt media social ramai support hillary, ujung-ujung masa mengundi trump plak yg menang

bg aku statement fathia tu sgt shallow. kalau btul la malaysia ni tak terasa ngan kehimpitan ekonomi, takkan la penerima bantuan kebajikan dan br1m makin bertambah saban tahun?
Quote annehuda 18-6-2017 12:30 PM
aku pun pelik ngan  fathia yg die cakap org muda tak terkesan ngan ekonomi tu? bukan ke hari tu die ada upload kt socmed psl harga minyak, dia kesian kalau orang yg tak mampu nk beli minyak ni? dah kenapa tetiba die cakap ekonomi malaysia ni okay?

Lihat semua komen(21)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062331s Gzip On
To Top