Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Close

Pengertian Bulan Puasa Buat Orang Bukan Islam Di Malaysia

8-6-2017 06:47 PM |Dilihat:6670| Komen: 118



Artikel Oleh Vincent Loo | Video Oleh Tan Zhen Sheng | Suntingan Visual Oleh Tan Zhen Sheng l Suara Latar Oleh Vincent Loo

Malaysia, sebuah negara yang unik dengan pelbagai budaya,bahasa, agama,makanan dan sebagainya.

Budaya masyarakat Malaysia dapat dilihat melalui perayaan disambut oleh kaum tertentu, misalnya bulan Ramadan yang sedang berlangsung pada masa ini.

Wartawan CARI membuat tinjauan di kalangan warga kota yang bukan Islam bagi mendengar pemahaman mereka tentang apakah itu erti puasa.- CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
8
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 118
Komen

Komen Terbaru

Quote zatin0004 16-6-2017 05:35 PM
!!!Betul Betul Senang Nak Menang!!!
=========================================

Duduk Rumah Saja. Ada Handphone Boleh Dah.
=========================================
wukong,tembak ikan ,slot game
semua brada di sini
=========================================

Whatsapp 016-704 7797/016-705 7797
https://www.facebook.com/luckystar118/

=========================================

Online Transfer
Maen ape dpt ape,senang cash in cash out
service 24jam
=========================================
WELCOME BONUS ,DAILY BONUS, TOPUP BONUS
BAGI SEMUA MEMBER

Lain-lain Komen

Quote cuntus 8-6-2017 07:17 PM
kenapa mereka cakap british  bukannye tinggal kat british pun ,,muka tak de kokusen langsung tapi berlagak english
Quote Pink_Purple 8-6-2017 07:24 PM
bulan makan2  
Quote cuntus 8-6-2017 07:47 PM
ejaltot tak kuat handphonenya masuk tret ini @EJALTI
Quote cuntus 8-6-2017 07:49 PM
@pyropura kawan ko ejaltot tak kuat handphone nya layan video wartawan cari
Quote EJALTI 8-6-2017 07:49 PM
cuntus replied at 8-6-2017 11:47 AM
ejaltot tak kuat handphonenya masuk tret ini @EJALTI

Indon jongos sampah sial lahanat bangsat keparat ummah tolol goblok gagal total keturunan babu pelacur Belanda...
Quote cuntus 8-6-2017 07:50 PM
EJALTI replied at 8-6-2017 07:49 PM
Indon jongos sampah sial lahanat bangsat keparat ummah tolol goblok gagal total keturunan babu pel ...

sekali je banyak banyak la kuota ko sedikit ke  
Quote EJALTI 8-6-2017 07:50 PM
cuntus replied at 8-6-2017 11:49 AM
@pyropura kawan ko ejaltot tak kuat handphone nya layan video wartawan cari

Indon jongos sampah sial lahanat bangsat keparat ummah tolol goblok gagal total keturunan babu pelacur Belanda...
Quote cuntus 8-6-2017 07:51 PM
EJALTI replied at 8-6-2017 07:50 PM
Indon jongos sampah sial lahanat bangsat keparat ummah tolol goblok gagal total keturunan babu pel ...

sudah habis kuota ko??
Quote EJALTI 8-6-2017 07:51 PM
cuntus replied at 8-6-2017 11:50 AM
sekali je banyak banyak la kuota ko sedikit ke

Indon jongos sampah sial lahanat bangsat keparat ummah tolol goblok gagal total keturunan babu pelacur Belanda...
Quote EJALTI 8-6-2017 07:52 PM
cuntus replied at 8-6-2017 11:51 AM
sudah habis kuota ko??

Indon jongos sampah sial lahanat bangsat keparat ummah tolol goblok gagal total keturunan babu pelacur Belanda...
Quote shernazz 8-6-2017 10:34 PM
iols xdpt ju.pa lg ayam golek yang sedap
mana ek
Quote Kerta_Angin 8-6-2017 10:38 PM
salangkan org islam sendiri pun tak peduli buat endah tak endah je bulan puasa .. apa nak harap org bkn islam?
Quote ^CUN_GILA~. 8-6-2017 11:26 PM
Aiyoo reputz..  Berape kali nak ulang topik sama..  Tiap2 tahun pon tanye ke?
Quote sabbath_shalom 9-6-2017 12:22 AM
Kerta_Angin replied at 8-6-2017 10:38 PM
salangkan org islam sendiri pun tak peduli buat endah tak endah je bulan puasa .. apa nak harap org  ...

Kannnn....gigeh mufti wilayah naik motor nak tengok anak bulan...kalau tak tengok tak sah puasa....tak dapat berbuka dengan paderi sah puasa.  
Quote ninja boy 9-6-2017 12:29 AM
bulan menunggu makan, balik awal kerja dan mengelupur memecut kereta/motor seperti mau mati cepat, bualn pergi mesjid malam2, bulan shopping sakan ada sale dan main mercun
Quote pyropura 9-6-2017 01:15 AM
Edited by pyropura at 9-6-2017 02:24 AM

Makna bolan posa buat kapir lahnat di Semenanjung:

1. Kapir Kena posa sama depan mulayu sunni yg berposa
2. Waktu makan malam kapir kena kacau
3. Kapir akan dituduh mengada ngada makan malam kul 7pm dibulan posa
4. Kapir dituduh sengaja balik kul 6pm pada bulan posa,
5. Kapir turut ditipu beli karipap oksijen dan kuih basi di pasar romdan..
6... ada lagi? Sila tambah
Quote FanTasyCreaTioN 9-6-2017 02:14 AM
pyropura replied at 9-6-2017 01:15 AM
Makna bolan posa buat kapir lahnat:
1. Kapir Kena posa sama depan mulayu sunni yg berposa
2. Waktu ...
hahahampes sungguh

kalau kat sini 1-4 tu jarang la kot
relax ja kat sini takde marah-marah takde kutuk-kutuk kalau dier rang makan depan kita
kebal beb.. tahan ja
cuma dier rang ja rasa segan .. best nyer kat sini

no5. win win situation .. dua-dua terkena ..




Quote pyropura 9-6-2017 02:23 AM
Edited by pyropura at 9-6-2017 02:38 AM
FanTasyCreaTioN replied at 9-6-2017 02:14 AM
hahahampes sungguh

kalau kat sini 1-4 tu jarang la kot


Oh ya FC, patutnya aku tambah "buat kapir di Semenanjung tanah para lobai2 kopam"  kan ...    

BTW, DAH EDIT DAH...  
Quote FanTasyCreaTioN 9-6-2017 02:40 AM
pyropura replied at 9-6-2017 02:23 AM
Oh ya FC, patutnya aku tambah "buat kapir di Semenanjung tanah para lobai2 kopam"  kan ...     ...
nak gelak ke tak ni

mati la kalau kena cop kapir

ntah la .. kot FC yang sentiasa jumpa atau di kelilingi yang baik-baik saja kot
tak yah tanya eh.. halal ke? dier rang sendiri akan kata " nah!!~ untuk berbuka .. kita beli kat orang Islam yang jual kat bazar tadi" siyes terharu okeh

kalau dedulu .. sure kengkawan akan mengeluh .. tak leh la rasa masakan FC .. sebab FC tukang supply makanan untuk rehat selalu nya
ini makna bulan puasa bagi FC dan kengkawan

Lihat semua komen(118)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059716s Gzip On
To Top