Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Pemandu Salah Jalan, Mini Cooper Nyaris Hanyut Di Pantai Langkawi

2-6-2017 02:00 PM |Dilihat:3803| Komen: 57
Baberapa keping gambar sebuah Mini Coper S berwarna  jinggga tersadai di pesisir Pantai Tengah di Langkawi menjadi tular di media sosial.

Menurut Sinar Harian, kenderaan tersebut asalnya tersangkut di pasir pantai apabila pemiliknya, seorang pelancong asing melalui jalan yang salah.

Foto: Facebook
Facebook Laporan Kemalangan, Bencana & Khidmat Masyarakat Di Langkawi yang memuat naik gambar kereta tersebut pula menyatakan tiada kemalangan jiwa berlaku.

"Pemandu kereta Mini Cooper S dari luar ini pergi ke pantai melalui jalan tepi Royal Suite Frangipani.

"Apabila mahu membuat pusingan U, kereta ini tersangkut di pasir pantai. Setelah air pasang, kereta itu sedikit demi sedikit dimasuki air tetapi mereka semua selamat," tulis laman sosial itu.

Foto: Facebook
Netizen yang sebelum ini tidak mengetahui kejadian sebenar telah membuat pelbagai andaian negatif tentang pemilik kenderaan itu di Facebook.

"Biasalah kalau dah bodoh tak kemana, padan muka. Elok tuan kereta sekali tenggelam, cepat sikit mampus dengan kebodohannya."

"Orang kaya yang sombong lagi bodoh. Kalau orang Melayu, daripada kereta itu dijadikan besi buruk adalah lebih baik dijual dan duitnya disedekahkan pada fakir miskin di bulan puasa ini." 

"Buat tukun saja bagi ikan, mesti abang-abang beachboy pening. Macam tak ada jalan raya dah sampai lalu pantai." 

"Kalau takut dilambung ombak, jangan parking di tepi pantai, kalau akal dah tak boleh pakai, jangan parking main bantai." -CARI
 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 56
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote mirandanicky1 5-6-2017 01:23 PM
Ngerinya huishhh silap jln smpi ko redah pantai

Lain-lain Komen

Quote felinecat 2-6-2017 02:03 PM
haha, biasa la kalau xbiasa dgn jalan. asal xlibat nyawa org lain sudah..boleh jd pengalaman percutian memalukan
Quote ronapink 2-6-2017 02:05 PM
masuk dlm pasir........
Quote saladin780 2-6-2017 02:07 PM
Biasalah kalau dah bodoh tak kemana, padan muka. Elok tuan kereta sekali tenggelam, cepat sikit mampus dengan kebodohannya."

"Orang kaya yang sombong lagi bodoh. Kalau orang Melayu, daripada kereta itu dijadikan besi buruk adalah lebih baik dijual dan duitnya disedekahkan pada fakir miskin di bulan puasa ini."

ada je komen celaka camnih  drpd so called netizen bajet gud2 nih kan....
Quote Artemesiaa 2-6-2017 02:14 PM
Betul ke alasannya tu cam jauh sangat lajaknya kalau sekadar nak buat Uturn ke memang ada niat nak lalu digigi air cam dalam iklan last2 sangkut
Quote idakamaruddin 2-6-2017 02:28 PM
saladin780 replied at 2-6-2017 02:07 PM
Biasalah kalau dah bodoh tak kemana, padan muka. Elok tuan kereta sekali tenggelam, cepat sikit mamp ...

thats y some posting yg viral iols reserved dulu komen sbb takut terkomen cite yg cover separuh

n iols stop fb sbb takut tergelumang dlm 1 of netizens bodoh ni la
Quote Kadaisaku 2-6-2017 02:37 PM
Hahahah mostly komen netizen tu tahu nak kondem je kan. Aku terhibur bila baca tu hehe
Quote sabar_sabariah 2-6-2017 02:47 PM
saladin780 replied at 2-6-2017 02:07 PM
Biasalah kalau dah bodoh tak kemana, padan muka. Elok tuan kereta sekali tenggelam, cepat sikit mamp ...

aku pun rasa cam nak memaki jugak dekat komen2 camtu
macam bagus sangat memasing
entah2 kereta pun tak reti bawak
Quote zawara 2-6-2017 02:48 PM
masing2 komen buat pala taw
Quote harrypoter 2-6-2017 02:48 PM
errr..setahu aku kalau kete dh masuk dlm air laut ni terus buang je betul tak abg @zulka
Quote jasmeen 2-6-2017 02:51 PM
Macamne nak buat nak make sure penyewa kereta tu bayar balik ye sebelum dia cabut balik negara asal dia?
Quote shiedafaizal 2-6-2017 02:55 PM
hat komen tu ..aishhhh
Quote cHimo 2-6-2017 02:55 PM
Konfem berkarat... nasib laa sapa yang beli kereta tuh nanti..
Quote takayama 2-6-2017 02:58 PM
nsb baik x kena hanyut
baik kereta mahupun yg bawak keta tu
cuma yg musykil dia kata nk wat u turn tp naper kat area situ
dan cam poremer kata ni percutian yg memalukan dan bakal diingat smp bila2
Quote vanillaninja 2-6-2017 02:59 PM
Takut kereta ni punya engine, electrical systems and transmission tu damaged je la. Kesian, tak pasal2.
Quote zulka 2-6-2017 03:10 PM
harrypoter replied at 2-6-2017 02:48 PM
errr..setahu aku kalau kete dh masuk dlm air laut ni terus buang je betul tak abg @zulka

yup for sure...dlm beberapa hari je kompom naik semua karat  

Quote prettyuglybabe 2-6-2017 03:14 PM
kereta sewa ke? ke ummah tanah besar masuk langkawi dikira pelancong asing jugak?
selalu tengok kat langkawi, pelancong yang bengap dari arob sana

Quote makton 2-6-2017 03:15 PM
jadi scrap je la kete tu
Quote manehnya 2-6-2017 03:17 PM
kereta sewa ka kereta pribody tuh..  auchh
Quote terrytanaus 2-6-2017 03:25 PM
adui, macam mana pergi pantai? ingat 4 wheel ka?

Lihat semua komen(57)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.131542s Gzip On
To Top