Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

To'ki Kesal Dituduh Menagih, Jadi Peminta Sedekah

28-5-2017 08:43 AM | Dilihat: 13801| Komen: 142

Sekian lama menyepikan diri dalam bidang seni tanah air, tiba-tiba kelibat penyanyi popular era 1990-an To’ki menjadi tular di media sosial dengan penampilan berbeza.

Menerusi gambar berkenaan pelbagai andaian dibuat, tetapi yang mungkin umum tidak ketahui ialah sebenarnya To'ki dihimpit kesulitan hidup apabila tidak mempunyai pendapatan tetap.


sumber : Malaysiakini

Memetik laporan Mstar, To’ki atau nama sebenarnya Mohd Zaki Mansur, 50, menafikan hidupnya kini mengemis seperti yang ditularkan baru-baru ini.

“Saya mula hidup susah kira-kira empat tahun lalu apabila studio saya di Batu Caves, Selangor telah dipecah masuk ketika sedang mengadakan persembahan di Kelantan.

“Sejak itu saya susah hendak berkarya kerana segala peralatan untuk mencipta lagu semuanya hilang."

“Sepanjang masa itu juga saya hanya berharap bantuan daripada rakan-rakan yang memberikan saya kerja, cuma ia bukan berpendapatan tetap,” katanya.

Terdahulu, To’ki ditemui bersama Presiden Yayasan Artis 1Malaysia, Datuk Dj Dave semasa sidang akhbar penjelasan sebenar situasi kehidupan penyanyi dan komposer lagu itu.


sumber : Malaysiakini

Tambah To’ki, apa yang dia mahukan bukan duit, sebaliknya pekerjaan untuk dia mendapat sumber kewangan baginya dan keluarga.

Bercerita mengenai gambarnya yang tular dan dakwaan yang mengatakan dia masih mengambil dadah, jelas To’ki, itu tidak benar sama sekali.

Dalam pada itu, DJ Dave pula berkata, YA1M akan membantu To’Ki untuk mendapatkan kerja bagi penyanyi tersebut.- CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
4
Lawak
3
Bosan
3
Komen: 142
Komen

Previous : Dua Bulan Di Penjara, Hanya Allah Yang Tahu Isi Hati Saya- Aidil Aziz

Next       : Menjuarai Carta Jualan Album Di Taiwan, Jessie Chung Anak Malaysia Lebih Popular Dari Ed Sheeran

Komen Terbaru

Quote gigahertz 29-7-2017 03:01 PM
JeepersCreepers replied at 29-7-2017 06:36 AM
Betul tu...hr tu tgk inspirasi hlive ke apa, Ameng ada cite psl kesilapan dia. Byk berjoli & beli  ...

Dynasti qing china pun tumbang pasal candu dadah.

Lain-lain Komen

Quote marla69 21-5-2017 09:25 PM
Terima kasih djdave. Proud of u
Quote MyNameIsIris 21-5-2017 09:37 PM
Carik kat selayang sana kot
Quote skinsandstars 21-5-2017 09:45 PM
Tahniah buat job. Jgn jd mcm zed zaidi tu cuma timbul bila ada benefits je pfft.

Tapi ada sesapa tau apa sbenanya jd dgn to'ki tu?
Quote myariesa 21-5-2017 09:50 PM
skinsandstars replied at 21-5-2017 09:45 PM
Tahniah buat job. Jgn jd mcm zed zaidi tu cuma timbul bila ada benefits je pfft.

Tapi ada sesapa ...

Iols baca dkt oh bulan ke rotikaya tah semlm..ada informer bgtau toki dok area selayang sana. Keja tahan org mintak duit katanya minyak keta abis tp rupanya dok beli dadah..siap ada pic lgi to ki dok mintak duit dkt merata orang
Quote gerbera.memopad 21-5-2017 09:51 PM
Uncle Toki ni kalau menyanyi, ber-attitude sgt. I like

Antara lagu dia yg best, lagu dia dgn Rohana Jalil tu.
Quote ShrekFiona20 21-5-2017 09:51 PM
lagu2 toki yang tajuknya Hampa tu bestt
Quote skinsandstars 21-5-2017 09:52 PM
myariesa replied at 21-5-2017 09:50 PM
Iols baca dkt oh bulan ke rotikaya tah semlm..ada informer bgtau toki dok area selayang sana. Keja ...

Allah. Sedihnya baca. Dia mmg tahi dadah ke?
Quote wikedsaikel 21-5-2017 09:53 PM
myariesa replied at 21-5-2017 09:50 PM
Iols baca dkt oh bulan ke rotikaya tah semlm..ada informer bgtau toki dok area selayang sana. Keja ...

Dejavu la pulak. Mcm pernah dgr cerita yg sama bbrp tahun lepas
Quote JeepersCreepers 21-5-2017 09:54 PM
myariesa replied at 21-5-2017 09:50 PM
Iols baca dkt oh bulan ke rotikaya tah semlm..ada informer bgtau toki dok area selayang sana. Keja ...

Ada jugak dgr cite tu..tp xtau betul ke tak klu ada yg dah jumpa tu betul la kes dadah     
Quote sukacactus 21-5-2017 09:58 PM
Dah lama dah dgr citer dia mendadah ni
Syukur la ada pihak yg nak membantu
Semoga to' ki pun nak bantu dirinya sdr
Quote cha-cha 21-5-2017 10:01 PM
Ada video dpm youtube dia nyanyi busking ke apa tah dengan satu band ni. Orang2 komen macam lalokkk je heolls. Ontahlahhh
Quote CiliPadiSedap 21-5-2017 10:02 PM
jom satu cari forum jd artis. kita gulingkan zed zaidi naikkan dj dave.. kita tak perlukan ketua yang tak aktif.. terima kasih dj dave..

akak kalau jadi artis nak sama taraf dengan rihanna, atau demi moore atau mia khalifa  bakat terpendam akak menari catwalk tiger show
Quote JeepersCreepers 21-5-2017 10:03 PM
CiliPadiSedap replied at 21-5-2017 10:02 PM
jom satu cari forum jd artis. kita gulingkan zed zaidi naikkan dj dave.. kita tak perlukan ketua yan ...

Aktif je heolls tu. Tp aktif yg x bermanfaat   : sebok menghalau org seberang tambak je kejenye
Quote cha-cha 21-5-2017 10:07 PM
https://youtu.be/dono-rMPrkw

yang ni.. vokal heolls macam dah out. Ke memang out dari dulu?
Quote cha-cha 21-5-2017 10:09 PM
Dalam kalangan artis2 sendiri pun mcm tak respek je ngan zedzedi. Asyik jadi bahan je disindir sindir. Carilah yang berakal sikit.
Quote syidasaleh 21-5-2017 10:13 PM
JeepersCreepers replied at 21-5-2017 10:03 PM
Aktif je heolls tu. Tp aktif yg x bermanfaat   : sebok menghalau org seberang tambak je keje ...

jed jedi dgn org seberang tamabk mmg anti.klu indonesia tak ckp apa pulak.haihh
Quote CiliPadiSedap 21-5-2017 10:22 PM
JeepersCreepers replied at 21-5-2017 10:03 PM
Aktif je heolls tu. Tp aktif yg x bermanfaat   : sebok menghalau org seberang tambak je keje ...

dia dahlah tak sasa cm aron aziz atau  muka jambu harap rambut jambul belah tengah je bajet handsome.. mentang2 aron aziz sasa ramai peminat sibuk nak halau..  akak xpasti apa jasa dia pada seniman? ada tak de sama je
Quote JeepersCreepers 21-5-2017 10:36 PM
CiliPadiSedap replied at 21-5-2017 10:22 PM
dia dahlah tak sasa cm aron aziz atau  muka jambu harap rambut jambul belah tengah je bajet  ...

Kak cili   terbayang pulak rambut belah tengah     byk2 persatuan pon xguna klu xde fungsi
Quote bobok_berhabok 21-5-2017 10:51 PM
kesian toki

Lihat semua komen(142)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067609s Gzip On
To Top