Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Tangan, Kaki Kusam Tak Bermaya? Anda Pasti Puas Hati Dengan 6 Cara Ini!

23-5-2017 12:40 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 6145| Komen: 18

Siapa saja yang tak nak memiliki kulit putih bersih dan gebu? Baik wanita mahupun lelaki pasti mahu kulit cerah dan bersih.


Foto: www.somersdayspa.com

Tangan dan kaki yang gelap dan kusam merupakan antara masalah sering dialami kerana terdedah pada cahaya matahari dan pencemaran menyebabkan tona kulit gelap tak sekata.

Ada banyak cara untuk memutihkan tangan dan kaki yang boleh kamu cuba termasuk rawatan di pusat kecantikan, produk kecantikan serta rawatan kulit secara semula jadi. 

Berikut adalah beberapa cara untuk mendapatkan tangan dan kaki yang memukau dan menarik secara semula jadi. Cubalah sekarang!
cantik


1. Urutan Susu Safron


Urut kaki dan tangan anda menggunakan campuran sedikit susu dan safron.

Safron mengandungi agen pencerah sementara susu berfungsi sebagai pelembap membuatkan kulit lembut dan cerah. Campuran dua bahan ini akan menghapuskan kotoran dan sel kulit mati pada tangan dan kaki, sekali gus menjadikan kulit lebih sihat dan cantik!


2. Masker Kopi Bergula Minyak Kelapa

Foto: Find Home Remedy/Pinterest

Gula akan menyental kotoran pada kulit kusam higga hilang, sementara serbuk kopi mencerahkan kulit, manakala minyak kelapa memberi khasiat kepada kulit.


3. Masker pencerah Jus Lemon dan Madu

Foto: Carian Internet

Jus lemon berupaya menyingkir minyak dan mencerah kulit selain membuat tona jadi sekataKhasiat pada madu pula bukan sahaja mampu mencerahkan kulit, malah ia membuat kulit anda menjadi lembut dan 'flawless'!


4. Tomato Untuk Kulit Cerah Menawan

Foto: http://www.tomatodirt.com

Tomato terbukti kaya dengan asid folik yang baik, mineral, vitamin dan semua khasiat yang membantu mencerahkan kulit.

Anda hanya perlu belah dua buah ini dan urut dengan lembut pada kulit yang kusam untuk mendapatkan tona kulit yang sekata. Anda pasti suka dengan hasilnya!


5. Masker Yogurt

Foto: Carian Internet

Bukan saja sedap dimakan atau boleh dijadikan sebagai bahan penyedap masakan, malah yogurt mengandungi sifat-sifat antioksida, antibakteria serta antipenuaan.

Bahan hebat ini akan membuatkan kulit anda lebih cerah, tegang dan hebat! Jadikan sebagai rutin untuk menyapu yogurt pada kaki dan tangan sebelum waktu mandi. Anda takkan percaya dengan hasilnya.


6. Soda Penaik 

Foto: Find Home Remedy/Pinterest

Serbuk ini bukan sahaja menjadi bahan pencuci hebat dalam kehidupan seharian, malah anda takkan percaya ia boleh membuat kulit anda lebih cerah.

Urut perlahan campuran serbuk berkenaan dengan sedikit air pada kaki dan tangan. Hanya dalam beberapa minit, anda akan memiliki kulit yang flawless!


Bagaimana, mudah bukan? Luangkan sedikit masa untuk anda manjakan diri. Bukan selalu pun kan? Selamat mencuba! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 18
Komen

Previous : Berendam Persis Di Spa, Tambahkan 4 Bahan Alami Ini Dalam Tab Mandi

Next       : Paling Senang, DIY Masker Singkirkan Blackhead Pada Hidung

Komen Terbaru

Quote redapple10 15-7-2017 08:12 PM
wow menariknya.. naisss

Lain-lain Komen

Quote Zasss777 23-5-2017 01:21 PM
Thanks for sharing!
Quote nisako 23-5-2017 02:11 PM
niceeeeeeeeeeee
Quote swayne 23-5-2017 02:24 PM
Kekadang baca petua ni rasanya flexible. Asalnya petua cerahkan muka, tukar tajuk petua cerahkan badan tukar lagi petua cerahkan tangan kaki. Haha
Quote mirandanicky1 23-5-2017 05:13 PM
Thanks for good tips
Quote mizzacu 23-5-2017 06:12 PM
Ooooo... thanks
Quote panistefanin 24-5-2017 04:33 PM
I would like to read about it anymore. Prompt, what literature to study?
walmart headquarters
Quote cik-jaja 24-5-2017 05:04 PM
elok betol ke guna baking soda tu..I pakai wat gosok gigi kelat2 je rasa..huhu
Quote Artemesiaa 25-5-2017 12:21 PM
Tips menarik
Quote achiema 25-5-2017 01:39 PM
bagus benang ni... baru 2 ari lepas anak aku bgtau kulit kaki ibu buruk mcm org tua
Quote farahlisa 25-5-2017 02:46 PM
terima kasih untuk sharing~
Quote Monicprinces 27-5-2017 08:12 PM
thank for sharing
Quote CherylLM 28-5-2017 02:48 PM
Tips menarik
Quote Hessa 29-5-2017 09:19 AM
very good info
Quote kulitcomelote 8-6-2017 12:54 PM
tips yang berguna

singahlah kat sini ye untuk dapatkan tips kecantikan

http://seriwanita.com/
https://www.facebook.com/seriwanitablog/
Quote vincent413 9-6-2017 02:17 PM
Edited by vincent413 at 9-6-2017 02:22 PM

💎
LA'SOUL- SKIN CARE KNOWLEDGE
💎


JERAWAT yang besar dan bernanah terutamanya membuatkan kita rasa tak yakin dengan penampilan kita sendiri.Mula la tangan gatal jer cubit cubit lepas tu ambil jarum..picit dengan kuku...kemudian keluar darah..Kemudian bila kering ada kesan kuping..tangan gatal lagi tarik kesan kuping tu dengan tangan.

Kenapa picit jerawat dengan kuku atau jari menyebabkan berparut? Jawapannya ialah kerana jari kita tidak bersih serta mengandungi kuman terutamanya pada kuku.Jerawat tersebut akan dijangkiti kuman dan akhirnya tinggalkan parut kehitaman di muka




===============================================




****CARA PICIT JERAWAT TANPA PARUT****

Pastikan tangan dicuci menggunakan sabun antibakteria dan kuku mestilah dipotong supaya tak mencederakan kulit muka, juga dapat mengelakkan kuman daripada menjangkiti kawasan luka jerawat dan dapat mempercepatkan penyembuhan luka jerawat.


Gunakan sarung tangan semasa memicit jerawat atau sekurang kurangnya melapik tangan dengan tisu untuk elakkan kemungkinan luka pada kulit


Tanggalkan make up di muka dan cuci bersih dengan pencuci muka.Ini untuk megelakkan bakteria daripada luar terus masuk kedalam kulit


Steamkan muka beberapa minit pada wajah bagi membuka liang pori dan juga memudahkan jerawat dibersihkan


Picit jerawat dengan mengenalpasti mata jerawat,keluarkan isi jerawat kemudian lapkan dengan tisu bersih.Jangan picit gunakan jari dan kuku.


Selepas jerawat selesai dipicit,sapukan sedikit lotion dibahagian jerawat tersebut bagi mempercepatkan luka kering dan cepat sembuh.





======================================




***CARA YG PALING CEPAT, MUDAH DAN BERKESAN ADALAH BELI BASIC SET LA'SOUL KITA!!!  

***Hanya 3 item dlm Basic Set La'soul Skincare mampu merawat kulit wajah.

@Secret Hydralift O2 cleansing foam

@Diamond White Hydration Sleeping Mask

@Magic Makeover QQ Cream.

HANYA 2MINGGU SAJA, ANDA AKAN NAMPAK PERUBAHAN KAT MUKA U SENDIRI!!!  

***CEPAT BERTINDAK, CEPAT DAPATKAN RESULT YG AWESOME~!!!

***SESIAPA WHATSAPP SAYA AKAN MENERIMA FREE GIFT SPECIAL JUGA~!!!




++++WhatsApp/Wechat: 011-5673 5578

https://www.facebook.com/LaSoul-Malaysia-1392029000859071/

Quote vincent413 9-6-2017 02:22 PM
💎LA'SOUL- SKIN CARE KNOWLEDGE💎
JERAWAT yang besar dan bernanah terutamanya membuatkan kita rasa tak yakin dengan penampilan kita sendiri.Mula la tangan gatal jer cubit cubit lepas tu ambil jarum..picit dengan kuku...kemudian keluar darah..Kemudian bila kering ada kesan kuping..tangan gatal lagi tarik kesan kuping tu dengan tangan.
Kenapa picit jerawat dengan kuku atau jari menyebabkan berparut? Jawapannya ialah kerana jari kita tidak bersih serta mengandungi kuman terutamanya pada kuku.Jerawat tersebut akan dijangkiti kuman dan akhirnya tinggalkan parut kehitaman di muka

===============================================

****CARA PICIT JERAWAT TANPA PARUT****
✅ Pastikan tangan dicuci menggunakan sabun antibakteria dan kuku mestilah dipotong supaya tak mencederakan kulit muka, juga dapat mengelakkan kuman daripada menjangkiti kawasan luka jerawat dan dapat mempercepatkan penyembuhan luka jerawat.
✅ Gunakan sarung tangan semasa memicit jerawat atau sekurang kurangnya melapik tangan dengan tisu untuk elakkan kemungkinan luka pada kulit
✅ Tanggalkan make up di muka dan cuci bersih dengan pencuci muka.Ini untuk megelakkan bakteria daripada luar terus masuk kedalam kulit
✅ Steamkan muka beberapa minit pada wajah bagi membuka liang pori dan juga memudahkan jerawat dibersihkan
✅ Picit jerawat dengan mengenalpasti mata jerawat,keluarkan isi jerawat kemudian lapkan dengan tisu bersih.Jangan picit gunakan jari dan kuku.
✅ Selepas jerawat selesai dipicit,sapukan sedikit lotion dibahagian jerawat tersebut bagi mempercepatkan luka kering dan cepat sembuh.

======================================

***CARA YG PALING CEPAT, MUDAH DAN BERKESAN ADALAH BELI BASIC SET LA'SOUL KITA!!!  
***Hanya 3 item dlm Basic Set La'soul Skincare mampu merawat kulit wajah.
@secret Hydralift O2 cleansing foam
@diamond White Hydration Sleeping Mask
@magic Makeover QQ Cream.
HANYA 2MINGGU SAJA, ANDA AKAN NAMPAK PERUBAHAN KAT MUKA U SENDIRI!!!  
***CEPAT BERTINDAK, CEPAT DAPATKAN RESULT YG AWESOME~!!!
***SESIAPA WHATSAPP SAYA AKAN MENERIMA FREE GIFT SPECIAL JUGA~!!!

++++WhatsApp/Wechat: 011-5673 5578
https://www.facebook.com/LaSoul-Malaysia-1392029000859071/
Quote Ciksayang 5-7-2017 12:42 AM
Wow.. X zabar nk tryyy
Quote redapple10 15-7-2017 08:12 PM
wow menariknya.. naisss

Lihat semua komen(18)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.058864s Gzip On
    To Top