Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Datuk Vida Teruja Taja Anugerah Hiburan Berbahasa Cina Tempatan, Golden Award 2017

22-5-2017 06:11 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 9070| Komen: 123

Wah! Nampaknya pemilik dan pengasas Vida Beauty Sdn Bhd, Datuk Seri Vida sudah melebarkan sayapnya ke dunia hiburan berbahasa Cina tanah air apabila dia muncul sebagai penaja majlis anugerah Golden Award 2017 yang berlangsung pada Sabtu lalu.


Foto: IG Datuk Vida

Anugerah itu bertujuan mengiktiraf mereka yang terbabit dalam industri program televisyen berbahasa Cina tempatan.

Dalam majlis itu, Datuk Seri Dr Hasmiza Othman,46, atau mesra dengan panggilan Datuk Vida tampil bersama seorang pelakon Cina, Jordan Voon bagi upacara penyampaian anugerah bagi kategori Drama TV Terbaik.



Namun, agak mengejutkan apabila Vida bukan sahaja tidak kekok mengendalikan program itu, malah dia kedengaran sangat fasih berbahasa Cina sambil menyelitkan 'iklan' promosi produk Pamoganya.

Kelihatan Vida sangat teruja dapat mempromosikan produk Pamoga sehingga dia berulang kali mengiklankannya. Apa yang melucukan adalah Jordan terpaksa menghentikan Vida kerana kesuntukan masa.


Foto: Youtube

Majlis anugerah itu menyerlahkan lagi penampilan Vida yang sememangnya sering disifatkan terlalu menonjol dalam kalangan netizen dan umum. Seperti biasa, ada yang mengkritik dan menyifatkan dia 'berhati kering'.

Dalam pada itu, tak kurang juga mereka yang memuji tindakan beraninya yang menonjol itu kerana ada kalanya seorang peniaga perlu menjadi berani dan berhati kering untuk berjaya dalam perniagaannya.



Tidak hanya dalam kalangan masyarakat Melayu, dengan sikap gila-gilanya itulah dia berjaya 'membuka pintu' untuk membawanya ke pentas 'luar'.

Terdahulu, Vida pernah mengajar di sekolah SMJK (C) Poi Lam di Ipoh. Tak hairanlah dia boleh berbahasa Cina dengan bagus.


Foto: IG Datuk Vida

Tak dinafikan lagi, Vida memang 'luar biasa'! Dia mampu dan tak malu untuk lakukan apa sahaja demi menjual jenamanya di mata dunia. Cuma mungkin dia perlu kurangkan sikit sikap gila-gilanya itu. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
4
Komen: 123
Komen

Previous : Eina Azman Masak Sendiri Untuk Jamu Gelandangan Di Paris

Next       : Dikecam Sebab Pakai Baju 'Fake', Awal Ashaari Jawab Dakwaan Peminat

Komen Terbaru

Quote myakayina 24-5-2017 08:54 AM
terbaik la DSV.. pandai ambil peluang..tau bahasa ke-3, org bisnes mmg hati kena kental tak kira org mengata ke apa..  

Lain-lain Komen

Quote susukambingbest 21-5-2017 12:24 AM
sheol pndai mndrin eh, waw bgus tu. Sheol kt mna2 pun mcm tu, xblh nk elak dah klau ada video best gak layan
Quote matjenin 21-5-2017 12:25 AM
Crown peseng gapo pulok nih
Quote hangdenim 21-5-2017 12:25 AM
Kat situ she tak gok gok gok pamoga keee
Quote tintalangit 21-5-2017 12:25 AM
susukambingbest replied at 21-5-2017 12:24 AM
sheol pndai mndrin eh, waw bgus tu. Sheol kt mna2 pun mcm tu, xblh nk elak dah klau ada vi ...

esok2 adalah videonya....  
Sheols dulu kan cikgu kat sekolah cina...tu yang pandai cakap cina.
Quote dauswq 21-5-2017 12:26 AM
mesti dia sponsor byk utk anugerah cainis ni

tp mengenangkan cara promosi
lebih kurang cina PPRT gak buat bisnes...
so kiranya diorg ni ibarat buku bertemu ruas
Quote adel7 21-5-2017 12:26 AM
Tok vida ni hati kering sungguh la. Pasal tu die kaya. Pakat2 ahso minum pamoga la pasni
Quote sukacactus 21-5-2017 12:28 AM
Mmg pandai cakap mandarin
Tu senang dia buat bisnes sampai sana
Dia mmg pandai cari peluang
Quote adel7 21-5-2017 12:28 AM
susukambingbest replied at 21-5-2017 12:24 AM
sheol pndai mndrin eh, waw bgus tu. Sheol kt mna2 pun mcm tu, xblh nk elak dah klau ada vi ...

Die pandai ckp mandarin. Kat ipoh mengajo skolah cina. Take advantage gituu
Quote tintalangit 21-5-2017 12:29 AM
hangdenim replied at 21-5-2017 12:25 AM
Kat situ she tak gok gok gok pamoga keee

Gok...gok...tak adalah... takut kena kecam kut...
Dia buat gaya cam ni jer...




Quote adel7 21-5-2017 12:30 AM
dauswq replied at 21-5-2017 12:26 AM
mesti dia sponsor byk utk anugerah cainis ni  

tp mengenangkan cara promosi

Mesti dorang carut dlm hati time tok vida tak henti2 promote  
Quote BalangMerah 21-5-2017 12:30 AM
Wahh.. tok vida mendoniaa
Quote hambaallah1709 21-5-2017 12:30 AM
tv berapa chuols?
Quote September14 21-5-2017 12:30 AM
Hebatnya tok v kite
Quote tintalangit 21-5-2017 12:31 AM
Mamat ni lah jadi partner sheols tadi.... sampai heols buat2 nyanyi... "Cukuplah...sampai di sini saja..... "



Quote adel7 21-5-2017 12:32 AM
hambaallah1709 replied at 21-5-2017 12:30 AM
tv berapa chuols?

Ntv7.  
Quote tintalangit 21-5-2017 12:32 AM

Mohhhtippp Layan Astro sampai tak buka NTV7 ?
Quote syadq 21-5-2017 12:32 AM
Queen of Ocean  
Quote tintalangit 21-5-2017 12:34 AM
adel7 replied at 21-5-2017 12:30 AM
Mesti dorang carut dlm hati time tok vida tak henti2 promote

Yerlah gamaknya....
Tapi meols dengar macam orang2 gelak2 jer...kira cam happeninglah sheols kat pentas tu...
Quote MyNameIsIris 21-5-2017 12:37 AM
Eh i pun tengok tadi... laaa ingatkan sheols hafal skrip ... memang baguslah tok vida ni kan pandai speaking mandarin.. ore cine suka..

Chinese memang jenis yang sanggup berhabis untuk makanan gini.. tapi tak tau lah diorang boleh ter influence ke idak dengan pamoga teguk ni

Lihat semua komen(123)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066354s Gzip On
To Top