Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Bintang Kuch Kuch Hota Hai Meninggal Dunia Akibat Serangan Jantung

19-5-2017 03:15 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 4788| Komen: 52

Rakyat India dan peminat filem Bollywood pastinya rasa kehilangan di atas kematian aktres Reema Lagoo, 58, akibat serangan jantung.


Foto: BBC

Aktres yang terkenal dengan watak keibuan itu menghembuskan nafas terakhir di sebuah hospital di Mumbai pada jam 3.15 pagi Rabu, waktu tempatan.

Memetik Times of India, kematian Reema disahkan sendiri menantunya, Vinay Waikul.


Foto: Independent

"Kami bergegas membawanya ke hospital selepas dia mengadu sakit dada kira-kira jam 1 pagi dan dia menghembuskan nafasnya yang terakhir kira-kira jam 3.15 pagi.

"Kami terkejut dengan berita itu kerana dia seorang yang sihat dan tidak mengalami sebarang masalah kesihatan," katanya.

Selama lebih kurang tiga dekad berkecimpung dalam dunia Bollywood, Reema terkenal dengan watak ibu yang penyayang dan telah membintangi berpuluh filem terkenal termasuk Maine Pyaar Kiya (1989), Hum Aapke Hain Koun (1994) dan Kuch Kuch Hota Hai(1998).

Sementara itu, pengarah Sachin Pilgaonkar berkata kematian Reema merupakan satu kehilangan besar kepada industri seni tempatan.

Dalam masa sama, salah seorang sahabatnya masih tidak percaya Reema sudah pergi buat selamanya.

"Dia pergi pada usia muda. Sedih, tapi itulah kenyataannya," katanya.

Majlis pengebumiannya dihadiri barisan pelakon popular Bollywood termasuk Aamir Khan, Kajol dan Rishi Kapoor.



Foto: NDTV

Foto: Hindustan Times

Takziah buat keluarga mendiang. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
4
Terkejut
4
Sedih
7
Lawak
3
Bosan
3
Komen: 52
Komen

Previous : Miley Cyrus Akhirnya Mengaku Malu Dengan Video Bogelnya, Wrecking Ball

Next       : Pecah Rekod Adele, Drake Bolot 13 Anugerah Pada Billboard Music Awards 2017

Komen Terbaru

Quote cik_luna 29-5-2017 10:15 PM
Serabai amir khan

Lain-lain Komen

Quote yokoono 19-5-2017 03:31 PM


yg nampak wangi dlm gmbar ni kajol sorg je...yg lain nmpak busuk sgt
Quote harrypoter 19-5-2017 03:33 PM
RIP Reema, suka tengok lakonan dia ni..

-kajol tetap cun, in any condition
Quote aqua_marine 19-5-2017 03:35 PM
Semalam tgok berita ni kat news ntv7.
selamber badak je team ntv7 main video clip KKKG lakonan Jaya Bachan. Aiyo org tu elok je hidup lagi bleh plak dia terkompius dgn Reema Lagoo.
Quote kikuri 19-5-2017 03:36 PM
RIP acik reema...
Quote DeeHanania 19-5-2017 03:50 PM
RIP Aunty Reema Lagoo
Ngok Amir Khan,kurus lak...
Kajol cantik berbaju putih
Quote kuzaime 19-5-2017 04:02 PM
Makin lawa kajol skrg.. acik ni dr dulu pun bnyk watak emak2 aje yg dia dapat kan..kena sgt ngan karektor n air muka dia.. Walhal masa dia jadik mak salman Khan dlm maine pyar kiya umo dia kira muda lg masa tu..
Quote Lorra2411 19-5-2017 04:13 PM
teringat lakonan dia jadi mak SRK dalam filem Kal Ho Naa Ho
Quote romeor 19-5-2017 04:40 PM
Nampak putih plak kajol
Quote bungaavee15 19-5-2017 05:09 PM
Rip reema...
Kajol cntiknyaa
Quote Gendut 19-5-2017 05:17 PM
aqua_marine replied at 19-5-2017 03:35 PM
Semalam tgok berita ni kat news ntv7.
selamber badak je team ntv7 main video clip KKKG lakonan Jaya ...

Ko pun sama dgn aku. Batak benar x tau bezaReema dgn Jaya Bacchan
  

Kalau clip kuch kuch hota hai boleh terima la jugak pasal jadi mak anjali
Quote kukukatablog 19-5-2017 06:35 PM
hum saat saat hain dia watak baik, pastu tamak akibat dihasut...
Quote Melour 19-5-2017 09:05 PM
Rip. Muda lg rupanyanya dia baru 58. Zaman kuch2 baru 30an la ye nmpak tua pulekk
Quote mialunar 19-5-2017 10:11 PM
Acik nie muka lembut penuh keibuan ... takziah la
Quote offwhite 19-5-2017 10:22 PM
suka tgk lakonan sebgai ibu kajol dlm kkhh..
Quote asfaz 20-5-2017 12:51 AM
Suka tengok  air muka dia.nmpk lembut.
Kajol cantik nya
Quote shoyuna 20-5-2017 12:59 AM
Edited by shoyuna at 20-5-2017 01:01 AM

Rip.. diingati sbg aktres yg sering memegang watak ibu
Quote dani-rox 20-5-2017 03:29 AM
hero pujaan mak ai zaman remaja dulu2... rishi kapoor, hamagaaadd man boobs beliyaw

santeknya kajol serba putihh
Quote belilies 20-5-2017 03:41 PM
Mudanya sheols masa blakon cita kkhh... late 30s.
Quote EvieWanKenobi 20-5-2017 05:15 PM
cantiknya mendiang..

Lihat semua komen(52)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049819s Gzip On
To Top