Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Close

Wajarkah Kerajaan Belanja Ratus Juta Bina Stadium Untuk Cergaskan Anggota Polis?

18-5-2017 12:36 PM |Dilihat:3341| Komen: 61


Artikel Oleh Vincent Loo | Video Oleh Chin Vern Xiang | Suntingan Visual Oleh Chin Vern Xiang & Angie Ling 

Kegemukan memang sinonim dengan imej anggota polis negara kita selama ini. 

Keadaan ini mengakibatkan masyarakat hilang keyakinan terhadap mereka sekaligus memberi kesan yang buruk ke atas imej pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM). 

Justeru itu, satu program kecergasan telah diperkenalkan oleh Polis Diraja Malaysia dalam usaha membantu anggota polis yang berbadan kurang fit. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
3
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 59
Komen

Komen Terbaru

Quote cHimo 8-6-2017 05:38 PM
Tak payahhhh... Kalau dah malas nak bersenam tuh malas juga.. Patut potong jer gaji mana2 anggota keselamatan yang tak cergas..

Lain-lain Komen

Quote dodolgemok 18-5-2017 12:52 PM
Taman2 free kat luar tu kau org taknak guna pulak?? Hadap pulak nak stadium mahal2 tpi xguna kan??
Quote NekNgah 18-5-2017 12:59 PM
Apa guna facility & infrastructure yang dah sedia ada??
Nak exercise, dalam office pun boleh, jaga makan jangan lupa.
Quote ekselen 18-5-2017 01:02 PM
Betul tu...i agree.. kjaankalo psl nk membazir mmg ada je caranya. Knp taknk wajibkan anggota2 tu pergi bersenam setiap hari. Adaje polis yg rajin bersenam bole suruh diorg utk jadik instructor.
Quote dinopower 18-5-2017 01:02 PM
dodolgemok replied at 18-5-2017 12:52 PM
Taman2 free kat luar tu kau org taknak guna pulak?? Hadap pulak nak stadium mahal2 tpi xguna kan??

aik dodol... hang plak bila nak exercise nya...
Quote mrs_salvatore 18-5-2017 01:03 PM
Ni gula gula pilihanraya ke ni
Quote cmf_premierleag 18-5-2017 01:06 PM
hey babinya yang buat decision macam ni
punya byk sports facility kat luar sana under utilized, gigih sgt nak bina guna duit jota2 celaka sial tu duit taxpayers .komfem la tu nak bagi projek construction kat KRONI
Quote JDT 18-5-2017 01:11 PM
Stadium yg sedia ada pun sendu je...banyak warga emas je yg gunakan pagi2 siap sampai 10 kali raun trek tu..
Quote xy_daen 18-5-2017 01:20 PM
Project for crony detected...
Quote saladin780 18-5-2017 01:29 PM
Ada jer alasan nk membazir duit..
Quote nisako 18-5-2017 01:29 PM
membazir jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Quote nisako 18-5-2017 01:29 PM
ni mesti projek kroni
Quote palmolive 18-5-2017 01:32 PM
marah2 pun nanti dorang bina gak..pahtu jadi projek gajah putih
Quote JoyahSepoting 18-5-2017 01:41 PM
Abah ko kuning yellow! kuarters Polis rosak sana sini, dinding retak, bumbung bocor, lif rosak x nk ko repair sbb xde peruntukkan. Buat stadium juta2 bleh pulak!
Quote dodolgemok 18-5-2017 01:54 PM
dinopower replied at 18-5-2017 01:02 PM
aik dodol... hang plak bila nak exercise nya...

Dah laa dodol hari2 berlari hokeh. Lu apa tau
Quote torsotiger 18-5-2017 02:00 PM
mundurnya pemikiran

org kalau nak sihat tak perlu ada stadium bagai..pg je park mana2 sedangkan dlm living room pun boleh buat exercise.

jgn kata polis2 gendut, tu kat putrajaya yg penuh taman tasik bagai pun rakyatnya paling gendut di msia.. dah org msia x suka bersenam nak buat camana. ...yg suka makan smbil tngk smartphone
Quote mal1004 18-5-2017 02:02 PM
Klau nk buat pun buat yg biasa2 dh la
Quote dinopower 18-5-2017 02:07 PM
dodolgemok replied at 18-5-2017 01:54 PM
Dah laa dodol hari2 berlari hokeh. Lu apa tau


turun brp gram?  
Quote PEPPERMAN 18-5-2017 02:28 PM
Ini petanda kedudukan ekonomi negara masih kukuh dan berada pada landasan yang betul.
Terima kasih kepada GST yang telah membantu perbelanjaan kerajaan sehingga mampu membina sebuah fasiliti untuk agensi yang banyak berjasa kepada pemimpn negara dan rakyat jelata.
Quote dodolgemok 18-5-2017 02:33 PM
dinopower replied at 18-5-2017 02:07 PM
turun brp gram?

3gram

         

Lihat semua komen(61)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061563s Gzip On
To Top