Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Sis, Waspada! Jangan Mudah Tertipu Dengan Jualan Pakaian Dalam Talian

17-5-2017 01:14 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 3149| Komen: 63

Pernah tak anda menerima pakaian yang salah apabila memesan menerusi penjualan dalam talian? Apa yang anda terima tak sama dengan apa yang diiklankan!

Apa perasaan anda jika ia berlaku kepada anda? Mestilah marah. Buat sakit hati saja, kan.

Isu terima barang salah seumpama ini bukanlah yang pertama kali berlaku. Malah, sudah banyak kes sebegini ditularkan.

Biasanya kaum Hawa ni pantang melihat pakaian atau apa saja barang yang cantik di laman sosial terutama di Instagram, Facebook dan Twitter. Laju saja nak beli. Malangnya, tak semua penjual bersikap jujur. Bila dilihat gambar dipaparkan di akaun mereka, semuanya cantik-cantik belaka. Namun, realitinya?

Berikut adalah beberapa gambar dipetik dari portal BoredPanda, memaparkan apa yang terjadi kepada beberapa remaja apabila mereka membeli gaun dalam talian untuk majlis prom. 

Gaun mana paling lucu?


#1



#2



#3



#4



#5


#6



#7



#8


Jadi, apa komen anda? Ada yang nampak macam kain langsir tak? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
9
Marah
12
Terkejut
11
Sedih
6
Lawak
8
Bosan
5
Komen: 63
Komen

Previous : Lebih Setahun Wanita Ini Tak Perasan Pakai 'Cincin Tunang'

Next       : Berendam Persis Di Spa, Tambahkan 4 Bahan Alami Ini Dalam Tab Mandi

Komen Terbaru

Quote fefeeling 3-6-2017 02:40 PM
Why would you???

Lain-lain Komen

Quote Artemesiaa 17-5-2017 01:38 PM
Kesiannya sebab tu tak berapa minat beli barang melalui online ni
Quote mieymiey 17-5-2017 01:42 PM
Jauh panggang dari api
Quote Mary_jane 17-5-2017 01:44 PM
Hodohnya no 7 & 8.
Quote nisako 17-5-2017 01:46 PM
hahaaaaaaaaaa
Quote MummySafa 17-5-2017 01:48 PM
xdak yg sama pun
Quote sabar_sabariah 17-5-2017 01:48 PM


terbahak aku menengoknya
macam made in cha ya nun alif jek
Quote Rainrein 17-5-2017 02:09 PM
Buruknye. Rugi duit sesaje.
Quote chinta89 17-5-2017 02:11 PM
hawauu sgt..sian!
Quote matchstick 17-5-2017 02:15 PM
selain kualiti, body pembeli tu pun memainkan peranan juga...
Quote umbut 17-5-2017 02:15 PM
Badan model memang ler cantik.. Cer mok2 pki...
Quote biskutsusu 17-5-2017 02:17 PM
i memang tak beli baju online.

baik la beli baju bundle dari dapat baju tak serupa gambar
Quote harkktuih 17-5-2017 02:25 PM
last two weeks Lazada ada offer perfume..mmg sgt murah compare ngan original price. before beli agak skeptikal lah sbb harga yg murah so iols contact customer service. sheols guarantee dia ckp brg2 yg dijual kat Lazada mmg ori dan dorg dah filter dorg punya seller. so iols beli 3 perfume dr 3 seller berbeza.

1st perfume yg iols dpt, tgk kotak dia pun jenis printing yg xde kualiti. bila bukak tgk botol mcm repack punya. iols saspek itu bukan perfume ori. next day dpt lg satu perfume, bila bukak dkt cap spray tu penuh cap jari. so mmg confirm la repack bkn ori. perfume satu lg yg iols dpt, botol perfume mmg sah2 nmpk jnis pasar mlm punya, mmg sgt low quality. iols pun terus buat review kat page Lazada tulis bgtau suspected fake item. tgh hari terus customer service call follow up, suruh iols return balik barang n tanya iols nk refund ke tak..
Quote harrypoter 17-5-2017 02:32 PM
lazada punya brg dari dulu lg memang aku tak bkenan...low class
Quote swimswim 17-5-2017 02:49 PM
Kain langsir lagi cantik
Quote RatuDunia94 17-5-2017 03:00 PM
Tempah je la dgn tailor..
Quote gerbera.memopad 17-5-2017 03:09 PM
harkktuih replied at 17-5-2017 02:25 PM
last two weeks Lazada ada offer perfume..mmg sgt murah compare ngan original price. before beli agak ...

Aku ada few times beli perfume kat Lazada but since I'm not used to branded things jd aku mmg tak tahulah benda tu ori ke idok sampai habis pakai pun

Tp skrg aku pakai perfume murah2 je sbb blh sembur 5-6 kali sehari tanpa rasa bersalah
Quote harkktuih 17-5-2017 03:12 PM
gerbera.memopad replied at 17-5-2017 03:09 PM
Aku ada few times beli perfume kat Lazada but since I'm not used to branded things jd aku mmg tak  ...

aku bukanlah kesah pasal brand, cuma nya jgn la menipu pengguna..
Quote umbut 17-5-2017 03:12 PM
Member aku beli jam kat lazada.. 300.. Sampai je jarum jam loose.. Boleh terjuntai pusing2 jarum dia.. Pergi kedai x leh betulkan.. Nak return before brp hari ntah.. Rugi baik gi kedai, rosak leh return..
Quote shuk_one 17-5-2017 03:16 PM
haha teruk sungguh

Lihat semua komen(63)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.060387s Gzip On
    To Top