Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Bila Ratu Porno Datang Mengunjung

11-5-2017 04:25 PMKomen: 16


Kata pensyarah Fakulti Tamadun Islam Universiti Teknologi Malaysia, Dr.Kamarulzaman Yusof ,masyarakat Islam yang teruja dengan ketibaaan Maria Ozawa membuktikan adat ketimuran dan nilai Islam makin terhakis.

Satu kenyataan yang keras, membimbang dan menakutkan. 

Disusuli komen netizen yang berbunyi Maria Ozawa bukan main diraikan kalau ulama datang buat bodoh je.

Kejap kejap. Ramai ke orang Islam Malaysia yang kenal dia? 

Tentulah ada yang tahu dan kenal. Tapi daripada komen menerusi akaun instagram Ozawa yang disunting dan disiar portal berita Malay Mail Online, jelas ada yang tidak kenal siapa Ozawa sebelum ini.

Contoh daripada seorang yang menamakan dirinya Rossemirran77 : Jenuh Google namanya, almaklumlah orang kampung tidak kenal Ozawa ini.


Mungkin penyampainya dengan nada seluruh. Hakikatnya  ramai juga yang kenal setelah mencari".

Data Google Trends menunjukkan carian terhadap Ozawa paling banyak dibuat di Kota Bharu dan Kuala Terengganu.

Maria Ozawa, pelakon berusia 31 tahun berasal dari Jepun  terkenal melalui aksi panas dalam filem untuk orang dewasa. Adult films. Dalam erti kata lain filem seks.

Baru-baru ini diberitakan Ozawa berkunjung ke Kuala Lumpur dikatakan untuk melancong.

Dengan pantas Ozawa memuatkan fotonya di Instagram dengan kapsyen: "Hello Kuala Lumpur.

Menurut Star Online, Ozawa ditemani teman lelakinya pelakon dan chef terkenal Jose Sarasola, warga Filipina.

Ozawa juga dikenali sebagai Miyabi, berlakon filem dewasa selama lima tahun bermula 2005. Kini dia dikatakan sudah bersara. 


Apapun sebaik gambarnya muncul di Instagram, kehadirannya di KL mendapat perhatian ramai. Lantas timbullah istilah terujua .

Dan komen (daripada orang kita) seperti ini yang mendorong istilah terujua digunakan.

+ Kenapalah Tuhan memberikan kecantikan yang luar biasa kepada kamu? (tak taulah mengenai kecantikan luarbiasa  tapi diakui Ozawa memang cantik).

OK sambung komen terujua di Instagram: 

+ Awak betul betul pandai mengusik peminat peminat anda disini . (mungkin ini merujuk foto Ozawa berbaju mandi di kolam renang ).

+ Datang Pulau Pinang. Cuba makan roti canai telur goyang double. Kuah letak atas.Ammmmakk.

+ Maria Ozawa tak berlakon lagi ? Mari sini abang abang bimbing sayang ke jalan yang lurus .

+ Hi Maria ada kenderaan atau tidak ? Saya boleh saja memandu,  kalau nak jadi pemandu Uber awak. Percuma.

Banyak lagi tapi cukuplah setakat itu.

Dan berbalik kepada kebimbangan Dr.Kamarulzaman tadi seperti yang dilapor Harian Metro tempoh hari: "Keterujaan segelintir masyarakat Islam terhadap kedatangan bekas pelakon lucah Jepun ini dilihat manifestasi adat ketimuran dan nilai Islam di negara ini semakin terhakis. 


Kebimbangan beliau tidak boleh dipandang enteng. Betul. 

Namun Dr.Kamarulzaman juga melihat keterujaan segelintir masyarakat Islam menunjukkan mereka mengikuti perkembangan artis itu termasuk menonton filem tidak bermoral yang dihasilkan wanita itu.

Benarkah? Waullauhulaam.

Bagi saya kebanyakan komen teruja berkenaan seperti yang disenaraikan tadi berupa usik usik, gurauan, lawak menyakat. Ini tidak menyentuh mengenai peminat yang berselfie dengan Ogawa.

Apa pun yang jelas Maria Ozawa bertambah famous sekarang walaupun dah bersara. 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
28
Marah
33
Terkejut
40
Sedih
42
Lawak
12
Bosan
31
Reply: 16
Komen

Komen Terbaru

Quote sekapai 7-7-2017 11:46 PM
muka babi lagi cun

Lain-lain Komen

Quote CARI_Kolumnis 11-5-2017 04:28 PM
utk para pembaca sekalian, artikel ini adalah disiarkan dalam segmen KOLUMNIS @cari di portal utama CARI (homepage CARI)...

Utk baca tulisan lain dalam segmen KOLUMNIS @cari boleh klik ke sini: --->https://mforum.cari.com.my/portal.php?mod=list&catid=135




163509omce777xftmflwo9.jpg
Quote jue10 11-5-2017 04:32 PM
Pornstar dtg sume teruja. Rmai yg kenal sb dh tgk aksi panas tu
Quote cik-jaja 11-5-2017 04:42 PM
yang duniawi menjadi kepentingan..hmmm
Quote Lorra2411 11-5-2017 05:28 PM
tapikan, muka Miyabi ni makin teruk je. dulu takde pun gini muka dia.
Quote rosedemon 11-5-2017 05:43 PM
aku cuma perasan dia ni cm nmpk longgar. itu yg korang impikan? KAH
Quote paz 11-5-2017 05:54 PM
Kenapa orang cakap dia cantik yer? Cantik dia biasa aja.
Quote Purplehag 11-5-2017 09:21 PM
Lawa ke?Erra Fazira cun lagi
Quote nikola.tesla 12-5-2017 08:33 AM
Tak lawa pun.ntah kenapa dia ni popular.
Quote B|NATANG 12-5-2017 08:49 AM
Lantaklah. Yang engko layan sangat isu ni apahal. Ngok
Quote fly_in_d_sky 12-5-2017 04:46 PM
hahaha memang kelakar semua gila bagi comment kat maria ozawa .. alahai bukan lawa sangat pun, takat biasa jer takde yang wow ... beria sungguh beri comment ...
Quote neurelle 12-5-2017 06:21 PM
Lols bila org kata ulama x buat apa.. time dia bagi ceramah ada ke yg nak dgr? Kuliah subuh ada ke yg attend?  Tv al hijrah tau ke channel nomo berapa duhhhh...
Quote trakea 13-5-2017 06:44 AM
Kamarulzaman yusof ni jakun ke nyanyok ? Baru ada berapa orang muslim komen hal maria ozawa dia dah melatah macam bodoh
Quote jiji85 13-5-2017 08:37 PM
persetankan maria ozawa tu..aku lebih teruja tgk boyfren dia yg yummy tu...
Quote Kak-Leen 14-5-2017 02:30 AM
Hari dia sampai tu, akak tgk WA group sekolah menengah suami akak laju semacam! Ramai teruja pasal pornstar ni. X padan dgn umur diaorg yg dah nak dekat 50 tahun ni! Rasa nak kasi tangan aje sensorang!
Quote zackry14 14-5-2017 12:58 PM
X cantik mane pon:zz
Quote sekapai 7-7-2017 11:46 PM
muka babi lagi cun

Lihat semua komen(16)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079576s Gzip On
To Top