Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Close

Tak Malu Akui, Siti Nurhaliza Mahu SimetriSiti Tercalon AIM

8-5-2017 03:49 PM |Dilihat:10550| Komen: 311


Artikel Oleh Maly Rosli | Video Oleh Tan Zhen Sheng | Suntingan Visual Oleh Angie Ling


Selepas tiga tahun sepi tanpa album, Dato' Siti Nurhaliza akhirnya melancarkan album ke-18 berjudul SimetriSiti yang memuatkan 10 buah lagu.

SimetriSiti memberi maksud persamaan dan keseimbangan aspek dalam elemen pembikinannya di samping mengekalkan kredibiliti Siti Nurhaliza sejak mula berkecimpung dalam industri. 

Sebagai menghargai peminat setianya, album ini adalah hadiahnya buat peminat. Nak tahu 'best' atau tidak, tunggu 10 Mei ini! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
8
Marah
4
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 310
Komen

Komen Terbaru

Quote Rahman+Mulhid 20-6-2017 09:26 AM
kucen_miang replied at 20-6-2017 01:17 AM
lonely_surina, teky, xpdckelate, annehuda

PENGHARAMAN MENYERUPAI SESUATU KAUM

Penganut Zoroastrian http://wikimapia.org/3299822/Chak-Chak-Zoroastrian-Fire-Temple


Dan janganlah kamu mengikuti apa yang kamu tidak mengetahui tentangnya. Sesungguhnya pendengaran, penglihatan, dan hati, semuanya akan dimintai pertanggungjawabannya. (QS: Al Isra: 36).

...dan sesungguhnya jika kamu mengikuti keinginan (0rang kafir) mereka setelah datang ilmu (petunjuk) kepadamu, sesungguhnya kamu kalau demikian termasuk golongan orang-orang dholim. (QS: Al Baqarah: 145).

dari Ibnu Umar,: Siapa saja yang menyerupai suatu kaum (gaya hidup dan adat istiadatnya), maka mereka termasuk golongan tersebut. (HR. Abu Daud dan Imam Ahmad).

dari Abu Hurairah Tidak akan terjadi kiamat sebelum umatku menerima (mengikuti) apa-apa yang dilakukan oleh bangsa-bangsa terdahulu (pada masa silam), selangkah demi selangkah, sehasta demi sehasta. Di antara saha-bat ada yang bertanya: (Ya Rasulullah) apakah yang dimaksud (di sini) seperti bangsa Persia dan Romawi? Rasulullah saw menjawab: Siapa lagi (kalau bukan mereka) (HR. Bukhori, ).

Siapa saja yang menyerupai suatu kaum, ia termasuk golongan mereka. (HR Abu Daud dan Ahmad).

Tidak termasuk golonganku orang-orang yang menyerupai selain golonganku. (HR at- Tirmidzi).

dari Abu Said Al-Khudriy "Kalian akan benar-benar mengikuti jalan hidup orang-orang sebelum kalian, sejengkal demi sejengkal, sehasta demi sehasta sehingga andai mereka memasuki lubang biawak, maka kalian pun mengikuti mereka". Kami (para sahabat) bertanya, "Wahai Rasulullah, apakah mereka adalah orang-orang Yahudi, dan Nashrani". Beliau menjawab, "Siapa lagi kalau bukan mereka". (HR. Al-Bukhoriy).


Lain-lain Komen

Quote raz2902 8-5-2017 04:05 PM
awat baju tok ti mcm zaman 90an jekkk
Quote Aduradura 8-5-2017 04:06 PM
raz2902 replied at 8-5-2017 04:05 PM
awat baju tok ti mcm zaman 90an jekkk

Sbb tokti dah mok mok..pakai baju nmpak kertuu sudeyyyy
Quote Pink59 8-5-2017 04:07 PM
Badan tokti mcm org lepas beranak bile tokti nak kurus
Quote mawarmatahari 8-5-2017 04:08 PM
dah agak
Quote milo84 8-5-2017 04:14 PM
Kalo x kompang pun, sah2 akan tercalon. Siti fight dgn dayang utk best vocal
Quote espri6006 8-5-2017 04:17 PM
Siti menang atau tidak...don't worry peminat tetap setia dengan beliau.
Quote raz2902 8-5-2017 04:17 PM
milo84 replied at 8-5-2017 04:14 PM
Kalo x kompang pun, sah2 akan tercalon. Siti fight dgn dayang utk best vocal

tok ti fight dgn wany hasrita la...haha
Quote milo84 8-5-2017 04:25 PM
raz2902 replied at 8-5-2017 04:17 PM
tok ti fight dgn wany hasrita la...haha

Wany tu so not her league lagi ok  

Boleh compete dgn bbnu lain for artis baru terbaik.

Ke kene ade full album dulu baru boleh compete? Time dulu2 ade artis harapan terbaik. Skrng xde dh kan?
Quote orglama 8-5-2017 04:29 PM
minah ni memang hadap sgt nak menang award...mesti menyesal sgt keluarkan statement x nak bertanding di AJL lagi
Quote hasmania 8-5-2017 04:35 PM
orglama replied at 8-5-2017 04:29 PM
minah ni memang hadap sgt nak menang award...mesti menyesal sgt keluarkan statement x nak bertanding ...

tu lah dulu dia yg cakap kannnn tak mahu nama dia di calonkan utk mana2 pertandingan ....apa dah jadi ??
Quote annadonna 8-5-2017 04:39 PM
orglama replied at 8-5-2017 04:29 PM
minah ni memang hadap sgt nak menang award...mesti menyesal sgt keluarkan statement x nak bertanding ...

Aku rasa dia tak nak yg berbentuk AJL dan ABPBH aje sebab pertandingan tu untuk diri dia sendiri. So tekanan tu lain macam. Kalau kalah dengan BBNU pun malu jugak
Tapi macam AIM tu boleh beri peluang untuk orang belakang tabir tercalon sama. Bukan dia sorang aje. Dan dia pernah aje kalah AIM, tapi tekanan kalah AIM tu tak sama macam tekanan kalah AJL dan ABPBH.
Quote raz2902 8-5-2017 04:39 PM
hasmania replied at 8-5-2017 04:35 PM
tu lah dulu dia yg cakap kannnn tak mahu nama dia di calonkan utk mana2 pertandingan ....apa dah j ...

tok ti ade beli kabinet baru.. ade space tuk letak award2 baru...huhu
Quote imanda 8-5-2017 04:47 PM
I stuju je sb mmg xdinafikan vokal still mantap. Kalo lagu terbaik ke kena dgr n hadam dlu sb dah bbrapa album sblm2 ni xbape sedapla, xde kick mcm lagu2 arwah adnan abu hassan dll komposer tahun 90an dulu
Quote kernasayang 8-5-2017 04:49 PM
Go..go.tokti
Quote dauswq 8-5-2017 04:59 PM
vokal bakal bersaing ketat tahun ni.

sheila, dayang, tok ti

harap tok ti antar lagu Ku Takdirku ..

dayang aku expect akn hantar lagu Separuh Matiku Bercinta

yg lain2 tu kadang2 leh sumbat masuk mcm ct nordiana, wany , ara, shila amzah, etc
Quote mixed 8-5-2017 05:02 PM
dgn ni normang skru akan calon kan tok t
jgn risau


Quote F685 8-5-2017 05:06 PM
Bagus lah

Kerja bikin album / filem bukan melibatkan satu individu sahaja

At least tenaga kerja belakang tadbir berpeluang mendapat recognition

Quote ItisDD 8-5-2017 05:38 PM
Dah lama x naik pentas terima award....

Baguslah... meriahkan lg industri seni

Quote Byuu 8-5-2017 05:39 PM
Go tokti. Fighting

Lihat semua komen(311)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050984s Gzip On
To Top