Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Close

Kes Pelajar Tahfiz Didera: Beranikah Lagi Ibu Bapa Hantar Anak Ke Pusat Tahfiz?

3-5-2017 12:53 PM |Dilihat:6189| Komen: 66



Artikel Oleh Myra Rozi | Video Oleh Chin Vern Xiang| Suntingan Visual Oleh
Angie Ling


Kes pelajar tahfiz yang didera sehingga menyebabkan kematiannya baru-baru ini telah menggemparkan seluruh negara.

Bukan itu sahaja, terdapat laporan berkaitan pelajar lain yang turut mendakwa dirinya dipukul dan didera oleh pengajar di sekolah tahfiz.

Timbul persoalan tentang isu keselamatan di pusat pengajian ini. Adakah masih relevan pukul dijadikan alasan sebagai cara untuk mendisiplinkan pelajar-pelajar atau adakah mereka hanya berselindung di sebalik nama agama? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
26
Marah
30
Terkejut
31
Sedih
10
Lawak
16
Bosan
20
Komen: 66
Komen

Komen Terbaru

Quote wanitajelita 8-4-2018 07:22 AM
Meh hantar anak korang di tahfiz ayah WJ.. di Kuala Pilah N9. Takde dera2 cuma sekolah pondok betul la. Ada asrama. PM
Wj

Lain-lain Komen

Quote spiderman80 3-5-2017 12:57 PM
Kes hari itu cumalah kes terpencil dan tidak harus dijadikan isu untuk menakutkan ibubapa yang lain.
Quote fox. 3-5-2017 01:06 PM
spiderman80 replied at 3-5-2017 12:57 PM
Kes hari itu cumalah kes terpencil dan tidak harus dijadikan isu untuk menakutkan ibubapa yang lain. ...

betul tu. akak setuju
Quote PongKang 3-5-2017 01:09 PM
xpayah hantar lah.. kesian kanak2.. ibu bapa nak masuk syurga ibu bapalah pegi jadik tahfiz.. belajar agama n mengaji.. bukan anak2.
Quote danangkusuma 3-5-2017 01:14 PM
spiderman80 replied at 3-5-2017 04:57 AM
Kes hari itu cumalah kes terpencil dan tidak harus dijadikan isu untuk menakutkan ibubapa yang lain. ...

betul tuh i setuju
kesian kanak2


Work Hard Dream Big




Quote ~boolean 3-5-2017 01:15 PM
bukan tahfiz saja, patutnya tak perlu hantar anak pergi boarding school bagai pun..

selagi budak tu bawah 12 tahun, biarlah dia di bawah tanggungjawab parents atau guardian yang boleh dipercayai...

parents lepas tangan lepas sedap buat seks, campak anak hantar asrama.
lepas tu ngesek buat anak baru lagi,
campak lagi masuk asrama...
Quote matchstick 3-5-2017 01:31 PM
betul kata spidey...lagipun kes ritu bukan lah dera dgn belasah sampai lebam2 kepala, perut, dada dsb...
sbb kes tu smpi org xnmpk langsung dh kebaikan pusat tahfiz. mcm lah semua yg ke pusat tahfiz sblm2 ni kena dera, x ada yg berjaya dan semua gagal dlm hidup.
Quote matchstick 3-5-2017 01:33 PM
lagi 1 aku nk marah..apasal notification thread ni masuk smpi berpuluh kali dlm fon aku
Quote bijigetah 3-5-2017 01:39 PM
Saya tetap hanta anak ke sekolah pondok dan tahfiz.. tidak sama sekali hanta ke sekolah sekular
Quote kaktom8 3-5-2017 01:45 PM
tak ada isu lain ke team wartawan cari nak up selain isu murahan macam ni?

alang alang dah up isu anak mati sebab hantar tahfiz, kaktom nasihatkan team wartawan cari buat article,

'mati jerana berlanggar motor,  beranikah lagi orang naik motor?'

'maut kerana terjatuh pokok, beranikah lagi orang panjat pokok?'

'meninggal kerana tersedak bijik nangka, beranikah lagi orang makan nangka?'

'mati kerana tersedak susu, beranikah lagi ibu menyusu anak?'




Quote MainemHu 3-5-2017 01:47 PM
~boolean replied at 3-5-2017 01:15 PM
bukan tahfiz saja, patutnya tak perlu hantar anak pergi boarding school bagai pun..

selagi budak  ...

SETUJU !!!

infact umur 18 tahun ke bawah tak payah hantar boarding school bagai
parent akan kehilangan moment melihat anak membesar rugi serugi ruginya
as if tau buat anak je lepas tu bagi orang jaga wadahek?!
Quote Themilo 3-5-2017 01:51 PM
Berani.

Officemate iols hantar anak lelaki masuk darjah 1 kat tahfiz. tapi masih belum duk asrama la, jenis balik hari.
Semalam dia cerita, anak dia kena tumbuk kat dalam bas, sebab tunjuk fuck kat student senior. Ceritanya, memula student senior tunjuk middle finger kat anak kawan iols. Budak darjah 1, mana la dia tahu maksud middle finger tu. Dia pun balas balik. Sudahnya, kena tumbuk. Yang menumbuk tu pun, student sekolah rendah jugak.
Iols nasihatkan officemate tu, gi la jumpa budak or parents budak tu. just inform them to make sure things will never ever happen again.
Tapi kawan iols tu cakap, biar la budak-budak. Kita dulu pun budak gak.

Iols diam & terus buat kerja.
Quote chinta89 3-5-2017 02:06 PM
habis tu kes kat sklh2 biasa tu, mcmne? takut2kan ibubapa supaya x pyh ata anak ke sklh??
Quote mirandanicky1 3-5-2017 02:28 PM
Bukan semua tahfiz macam ni. Jgn hanya ada kes2 terpencil nk labelkan semua sama.
Quote shania88 3-5-2017 02:32 PM
Themilo replied at 3-5-2017 01:51 PM
Berani.

Officemate iols hantar anak lelaki masuk darjah 1 kat tahfiz. tapi masih belum duk asram ...

Kesian nya anak kwn uols dapat parents camtuh
Nih mesti jenis suka lepas tangan nih

Bagi thu kawan uols supaya guna protection ye len kali
supaya tak jadi anak

yela dok meratip anak ramai bagus pon rezeki pon
tak jaga tak nak amek thu lepas budak tu besar tak guna jugak kan
Quote miss_white 3-5-2017 03:14 PM
orang islam haram kerja dgn syarikat kafir
sebab dalam tubuh  org islam ada kalimah allah



Quote cmf_blingblings 3-5-2017 03:22 PM
ini mmg kes terpencil sebab ada yg mempunyai pengalaman pun simpan atas dasar menghormati sekolah agama dan org alim- alim.

Anak cousin aku yg gila lepas masuk tahfiz di Alor Setar tu adalah salah satu dari kes terpencil juga. Masa kejadian umur 13 tahun, sekarang dah 28 tahun. Sampai sekarang tak sembuh mcm bom jangka, bila-bila masa boleh menyerang org. Perempuan pulak tu.
Quote kaktom8 3-5-2017 03:30 PM
cmf_blingblings replied at 3-5-2017 03:22 PM
ini mmg kes terpencil sebab ada yg mempunyai pengalaman pun simpan atas dasar menghormati sekolah ag ...

kau dah cek berapa ramai pulak yang gila masuk sekolah biasa? kau dah cek berapa ramai pelajar sekolah biasa yang bunuh diri?




Quote pearl.silver 3-5-2017 03:34 PM
Btul..jgn masuk asrama..
I masuk asrama dr form 1..skang rasa nyesal sbb rupanya kejap je masa i dpt spend dgn arwah mak...
Pas form 5 masuk matrik, pastu masuk U, semuanya jauh dr kg..abes U, mak pun meninggal..
Oh sedihnyaa bila ingat balik..sobsob..
Quote cikkittydiva 3-5-2017 04:40 PM
kaktom8 replied at 3-5-2017 01:45 PM
tak ada isu lain ke team wartawan cari nak up selain isu murahan macam ni?

alang alang dah up isu ...

betul..betul.

Lihat semua komen(66)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046854s Gzip On
To Top