Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tular Video Myvi Putih Himpit Penunggang Motor Di Laluan Kecemasan

21-4-2017 03:31 PM |Dilihat:9329| Komen: 135
Sebuah kereta jenis perodua Myvi mencetuskan kemarahan orang ramai gara-gara video tular yang tersebar di media sosial baru-baru ini.

Rakaman tersebut menunjukkan kereta terbabit dipandu secara melulu di laluan kecemasan lebuh raya baru Lembah Klang (NKVE).

Pemandu kereta bertindak menghimpit seorang penunggang motosikal sehingga membuatkannya hampir terjatuh.

Disebabkan berang, penunggang motor menendang cermin sisi kereta berkenaan.

Keadaan menjadi semakin panas apabila pemandu kereta mula bertindak mengejar penunggang motosikal kerana tidak berpuas hati dengan tindakannya. 

Pengguna laman sosial yang menonton rakaman ini mengutuk perbuatan pemandu kereta terbabit dan menggesa polis dan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) untuk segera mengambil tindakan. -CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
0
Komen: 135
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote vee_zara 26-4-2017 12:36 AM
ultra78 replied at 24-4-2017 04:36 PM
Kalau di area kampung set2 plet d pakai kopiah drive mcm tunggang basikal. Bawak 30km/j

Yg salu bawak 30,40 km/h kat penang ni,mostly plat R la plak. Dunno why.

Lain-lain Komen

Quote cucukjarum 21-4-2017 02:20 PM

Pemandu biadap cuba langgar penunggang motosikal

Satu rakaman video amatur dari dashcam seorang penunggang motosikal menjadi tular apabila telah merakamkan satu adegan yang membuatkan netizen marah dan geram.

Seorang pemandu sebuah kereta Perodua Myvi berwarna putih (DCL 128) telah memandu dilorong kecemasan di sebuah lebuh raya dan pemandu tersebut telah ditegur oleh seorang penunggang motosikal kerana kesalahannya itu. Namun, pemandu kereta tersebut merasa berang lalu mencuba untuk melanggar penunggang motosikal tersebut dari sebelah sisi.

Quote pooh~key 21-4-2017 02:21 PM
Akak dah tengok video ni kat facebook tadi sis. Memang kuang ajar sangat! Harap kau kena lenyek lori simen sat lagi!!
Quote ChildrenOfBodom 21-4-2017 02:25 PM
budu gedebe
Quote ChildrenOfBodom 21-4-2017 02:26 PM
pemanbudu anak haram mcm ni la patut mati eksiden biaq anak celaka dia jd yatim piatu and eventually jd penagih dadah.
Quote kecimpret 21-4-2017 02:40 PM
plet D menyertai plet J & P dlm carta pemandu bodo negara


Quote afie_m 21-4-2017 02:50 PM
lagu myvi tu bawa.....gila
Quote crossfire 21-4-2017 02:51 PM
Edited by crossfire at 21-4-2017 02:53 PM

Pagi tadi Abam k, angina juga dgn PLET D, duduk lorong kanan slow sgt..
abam k , polo dekat, dia tekan brek..

last2 abam k dpt can potong , makan asap, ada ati saga FLX nak kejer 220hp...

moral: nak bawak slow beromen ke sila duduk lorong kiri...


mengenai bideo di atas, Driver Maibi itu sila mampus dilenyek lori 16 tayar...tggu jerlah...tak lama ke balai lah tu...

DCL 128.....siaplah kau.
Quote prettyuglybabe 21-4-2017 02:52 PM
apa lagi.. csi la segala mala nama alamat tok nenek..
Quote Bedah.Cun 21-4-2017 02:52 PM
Pussy sangat kau dek. Selayaknyalah cash no al-fatihah for you
Quote sayang_mulut 21-4-2017 03:03 PM
Plat D, T ngn P mmg kebanyakannye pemandu celaka .. bagus kalau RUU355 ada hukuman utk pemandu celaka... aku akan sokong tanpa syarat...
Quote kaspar0v 21-4-2017 03:05 PM
hahaha kejar balik motor tu mcm bull bullshit!!
Quote kiambang 21-4-2017 03:06 PM
Plat D ada hati nak kejar... dah sah2 kau tu yang salah ::
Quote namirulmukminin 21-4-2017 03:12 PM
prettyuglybabe replied at 21-4-2017 02:52 PM
apa lagi.. csi la segala mala nama alamat tok nenek..

Kalu ikut rekod pemilik, DCL128 tu owner pompuan..
Quote namirulmukminin 21-4-2017 03:19 PM
sayang_mulut replied at 21-4-2017 03:03 PM
Plat D, T ngn P mmg kebanyakannye pemandu celaka .. bagus kalau RUU355 ada hukuman utk pemandu celak ...

Kalu bodoh tu simpan la sikit.. RUU355 pon tak tau apa bende lagi nak banyak bunyi... RUU355 bukan undang2 untuk menghukum.. BONGOK!!

Undang2 untuk menghukum ni dalam Enakmen Undang2 Syariah Negeri... Dalam tu baru citer pasal jenis kesalahan & hukuman... BODOH!! Suh pi blajar undang2 taknak... Pastu buta2 bodohkan diri tadah telinga dengar temberang puak2 DAPig..

RUU355 tu rang untuk pinda Akta355.. Sebab tu disebut RUU355.. Tau dak Akta355 tu Akta apa?? Penah baca tak apa kandungan dalam Akta355 tu?? Ada 3 sekysen je dalam Akta tu.. Tak banyak.. Buat homework skit pi baca dulu Akta355 tu seksyen 1 sampai 3.. Pastu mai balik citer kat aku apa yang ditulis dalam Akta355 tu.. Ada dak dalam tu tulis sekyen mengatakan, zina hukumnya sebat, mencuri hukumnya potong tangan.. Ada dak? Pi baca dulu...
Quote mjla 21-4-2017 03:20 PM
Plat keta jd mangsa.
Dpt driver hempuk kpala dulu.
Quote sayang_mulut 21-4-2017 03:22 PM
namirulmukminin replied at 21-4-2017 07:19 AM
Kalu bodoh tu simpan la sikit.. RUU355 pon tak tau apa bende lagi nak banyak bunyi... RUU355 bukan ...

eh puki.. motif sentap ni dah kenape?

oo ya satu lagi..

kalau RUU355 ada hukuman untuk manusia macam kau... confirm aku sokong..
Quote crossfire 21-4-2017 03:22 PM
Ikut rekod pemilik kereta ini

WAN AZMA BINTI WAN HASSAN
KAMPUNG KARANGAN, KUALA KRAI KELANTAN

didaftarkan pada  28/05/2014

Myvi 1.3 EZI auto.
Quote dubuk 21-4-2017 03:32 PM
besi siapa tu woiii
Quote Nasi_Lemak_Kau 21-4-2017 03:39 PM
namirulmukminin replied at 21-4-2017 07:19 AM
Kalu bodoh tu simpan la sikit.. RUU355 pon tak tau apa bende lagi nak banyak bunyi... RUU355 bukan ...

bukan undang2 utk menghukum? abes tu apa? gentel2 kopek?  

Lihat semua komen(135)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088966s Gzip On
To Top