Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Kekayaan Luar Biasa Diragui, Rumah RM 1.2 Juta Pemimpin PKR Disita

21-4-2017 10:03 AM |Dilihat:3261| Komen: 73
Kekayaan yang dilihat sebagai luar biasa menyebabkan sebuah rumah milik seorang pemimpin PKR telah disita oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Menurut sumber, rumah bernilai RM1.2 juta itu disita bagi melengkapkan siasatan berhubung dakwaan tersebut.

Foto: mStar Online
mStar Online menyatakan pemimpin itu dijangka dituduh mengikut Seksyen 32(8)(c) dan Seksyen 89 Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Hasil Daripada Aktiviti Haram 2001 (AMLATFAPUAA) atas kesalahan memberi keterangan dan dokumen palsu ketika proses siasatan dijalankan. 

Walau bagaimanapun tiada ulasan lanjut diterima dari Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM Datuk Azam Baki berkenaan kes berkenaan setakat ini.

Selain rumah bernilai jutaan ringgit, pemimpin tersebut juga dilaporkan memiliki beberapa kereta mewah. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 71
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Wimamp05 6-5-2017 12:45 AM

Lain-lain Komen

Quote idakamaruddin 21-4-2017 10:07 AM
dr atas umah tu mcm mansion je...takkan 1.2j? bkn 12j?

Quote AyaqMeloSuam 21-4-2017 10:21 AM
Besaunya ghumah... umah agam...
Quote haryatie 21-4-2017 10:25 AM
fuhhhhh...rumahku syurgaku
besauu nya umah...
Quote cucukjarum 21-4-2017 10:28 AM
pemimpin pembangang dapat juta2 rm, macai dapat kutil babi je. setahun sekali macai kena tipu pi BERSIH, konon yang kotor orang BN.


bodoh macai cambabi.





Quote whitemagic 21-4-2017 10:32 AM
cucukjarum replied at 21-4-2017 10:28 AM
pemimpin pembangang dapat juta2 rm, macai dapat kutil babi je. setahun sekali macai kena tipu pi BER ...

baru pangkat AMK ampang kaya macam tu dah yang pangkat lagi tinggi macam ahli parlimen ampang tu tak tau la camna kekayaan dia
Quote cucukjarum 21-4-2017 10:34 AM
whitemagic replied at 21-4-2017 10:32 AM
baru pangkat AMK ampang kaya macam tu dah  yang pangkat lagi tinggi macam ahli parlimen ampan ...

tu baru setahun pegang ampang, belum bertahun2 pegang selangor.
pakcik kayooooo




Quote whitemagic 21-4-2017 10:38 AM
cucukjarum replied at 21-4-2017 10:34 AM
tu baru setahun pegang ampang, belum bertahun2 pegang selangor.
pakcik kayooooo

orang macam @dodolgemok rela je kena tipu dengan geng camni
Quote Tapayana 21-4-2017 10:41 AM
masih tak dedah dr mana punca kekayaan dia ni. bau bau ikan sangat
Quote leylapple 21-4-2017 10:42 AM
patutnya bukan kena kat pembangkang jer...

nak buat rules buat across the board la...

ingat neraka tu pilih2 orang ker?
Quote cucukjarum 21-4-2017 10:44 AM
Tapayana replied at 21-4-2017 10:41 AM
masih tak dedah dr mana punca kekayaan dia ni. bau bau ikan sangat

bau ikan pala angguk lu.
dituduh mengikut Seksyen 32(8)(c) dan Seksyen 89 Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Hasil Daripada Aktiviti Haram 2001




Quote alesandra 21-4-2017 10:59 AM
geng2 jemin ke neh?kalau puak2 tu aku tak heran..mmg lain mcm sikit depa tu.
Quote honeybee1802 21-4-2017 11:03 AM
whitemagic replied at 21-4-2017 10:32 AM
baru pangkat AMK ampang kaya macam tu dah  yang pangkat lagi tinggi macam ahli parlimen ampan ...

Kalo pegang jawatan mb mau kalah umah khir toyo gini...
Quote anikarma 21-4-2017 11:14 AM
Mak aihhhh besaunya umah...berapa tingkat tuuuu
Quote dodolgemok 21-4-2017 11:37 AM
whitemagic replied at 21-4-2017 10:38 AM
orang macam @dodolgemok rela je kena tipu dengan geng camni

Umngok tipu meleis xkesah kan?
Quote pittjie 21-4-2017 12:03 PM
idakamaruddin replied at 21-4-2017 10:07 AM
dr atas umah tu mcm mansion je...takkan 1.2j? bkn 12j?

itu harga beli sebelum direnovate la tu.
Quote Simunggu 21-4-2017 12:04 PM
nasib baik pkr....kalau umno/bn sure keluar semua kes 1mdb, sprm, anak polis, cikgu agama ...apa lagi ya...
Quote MengkuduMasam 21-4-2017 12:07 PM
tp rumah yg ada dlm gambo tu dah lama terbengkalai... lpas dia beli baru jadi rupa itu..

keliling mcm rumah setinggan jah pun...
Quote alinone78 21-4-2017 12:20 PM
takkan 1.2 juta j mcm ni
Quote white_musk 21-4-2017 12:23 PM
Akak masih pakai konsep omputeh middle class, rumah kecik tapi cantik luar dalam

Lihat semua komen(73)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084122s Gzip On
To Top