Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Makan 3 Sudu Nasi Setiap Hari Kerana Dambakan Tubuh Langsing, Anda Mampu?

20-4-2017 12:03 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 3902| Komen: 48

Hanya kerana mahu tubuh langsing yang menjadi dambaan ramai, artis dari Korea ini hanya makan TIGA sudu nasi setiap hari!



Memetik Oddity Central, Lee Tae-Im mendedahkan rutin hariannya mengamalkan diet melampau itu selama enam bulan.



Menurut Tae-Im, dia berasa malu dengan rakan artis lain yang memiliki bentuk tubuh jauh lebih menawan daripada dirinya. 

Perkara itu membuatkan dia berasa sangat malu dengan keadaan tubuhnya sehingga menyebabkan dia menangis kerana terlalu kecewa, lalu menjurus kepada diet ekstrim berkenaan.



Tae-Im bagaimanapun mengakui amalan dietnya tidak sihat, sekali gus menasihati orang ramai agar tidak mengikut amalan dietnya.

Tambahnya, dia hanya mahu mengurangkan berat badan dalam masa singkat supaya tampil cantik dan menarik di layar skrin sebagai seorang aktres.



Selepas ditegur kelihatan terlalu kurus dan tampak seperti orang sakit, dia menambah jumlah pengambilan nasinya kepada enam sudu sehari dan berjaya menambah berat badan sebanyak 2-3 kilogram.



Foto: Oddity Central

Biasanya orang lain kalau tak dapat nasi walau sehari, dah resah gelisah. Sekejap-sekejap asyik terbayang nasi saja. Bagaimana pula dengan anda. Sanggup makan tiga sudu nasi saja setiap hari? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 48
Komen

Previous : Sikat Ke Atas Dan Ke Bawah, Gaya Solekan Kening Ini Jadi Kegilaan Baharu Wanita

Next       : Pereka Ini Hasilkan Gaun Pizza Yang Lazat Dipandang, Memang Terliurlah!

Komen Terbaru

Quote kiambang 25-5-2017 12:17 PM
Kena exercise jgk kalau nak kurus n cut down kabohidrat ..

Lain-lain Komen

Quote Penglipurtales 20-4-2017 12:33 PM
tetek kecik menawan apa?
Quote Lollipop111 20-4-2017 01:02 PM
sy lgsg x sentuh nasi... too heavy for my stomach.
Quote vanillaninja 20-4-2017 01:09 PM
I kena makan nasi at least 3 kali seminggu. Kalau tak makan rasa tak sempurna pemakanan
Quote JDT 20-4-2017 01:35 PM
Makan nasi 2 minggu sekali...1/4 pinggan.
Quote mademosselle 20-4-2017 01:53 PM
Kalau boleh nk jugak ikut cara ini. tapi xblh lah klu tak mkn nasi sehari. Everyday kena mkn. Perut je makin buncit. Lps ni nak try la cara ini wlpun tak sihat.
Quote fly_in_d_sky 20-4-2017 01:54 PM
hari-hari nasi .. cuma siang sahaja .. malam either tak makan langsung atau makan yang ringan sahaja ...
Quote merrissa 20-4-2017 03:23 PM
Edited by merrissa at 20-4-2017 03:25 PM

kureng khasiat....kelak sakit baru tau....nak kurus sangat
tapi kalo dia amik segala bapak vitamin okay la

tapi lawak giler dari 3 sudu ke 6 sudu...dah bertambah 2-3 kg....memang cepat naik kot berat pompuan ni

patot la dia sedih sangat
Quote cheergirlz 20-4-2017 03:59 PM
ooh...iols x bole..klu t/hr mmg mkn nasi...mlm mmg jrg mkn nasi..mkn buah atau makanan lain...
Quote EvieWanKenobi 20-4-2017 03:59 PM
adeiii.. tiga suap pun belum tentu kenyang..
Quote siskepoh 20-4-2017 05:45 PM
masalahnya kau makan nasi tiga sudu tak cantik dek non oi,. tak payah la nk dok feeling. elok ko mlantak cam sis ni. org ckp gemok pon puas hati dpt makan. duhh
Quote Athrun.Zalaa 20-4-2017 07:59 PM
Pd pdgn lelaki...
Mampu jer... xmkn terus pun xpe...
Tp mkn la burger, pizza, me bakso bagai...
Quote sambaldurian 20-4-2017 08:20 PM
Ak mkn nasi 3 senduk. Klu x mkn lunch heavy, except puasa, angin je kepala rs.
Quote mirandanicky1 20-4-2017 11:30 PM
Okay sok mkn nasik 3 sudu je huhuhu
Quote tiramisuu 21-4-2017 08:58 AM
Fyi, diet org korea yg semata2 psl mknn mmg merapu. Mcm2 diet pelik diorg yg x sihat dan tak betul
Quote ainashiqa 21-4-2017 11:49 AM
3sudu je?better xpyh mkn trs
Quote Sonneblume 21-4-2017 05:39 PM
Tak sanggup..kalau tak mkn hari2 pun, selang sehari mesti nk nasi..mkn mesti sepinggan. 3 sudu mana puas.
Quote gadogado 23-4-2017 12:07 PM
Xheran la lee                                                                aku xmkn lgsung
Quote kittypong31 23-4-2017 11:26 PM
pastu angin naik kat urat belikat
Quote debab76 24-4-2017 10:56 AM
melidi nya sis..

Lihat semua komen(48)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.069427s Gzip On
To Top