Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Close

Muak Pula Dengan Iklan 'Besarkan Aset', Makin Lucah Dan Tak Bermoral

20-4-2017 10:53 AM|Oleh: Myra Rozi |Dilihat:6062| Komen: 29


Artikel Oleh Myra Rozi | Video Oleh Chin Vern Xiang| Suntingan Visual Oleh Chin Vern Xiang


Semakin menjadi-jadi nampaknya iklan yang menggunakan elemen seks dan lucah sebagai cara untuk melariskan produk.

Kini pengusaha produk semakin agresif menggunakan selebriti media sosial untuk mempromosikan jenama mereka. Benarkah golongan pengusaha ini hanya mementingkan keuntungan semata tanpa memikirkan kesan buruk iklan lucah ini terhadap masyarakat?  -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 29
Komen

Komen Terbaru

Quote alinone78 27-4-2017 12:48 AM
mati lemas laaa

Lain-lain Komen

Quote harrypoter 20-4-2017 11:01 AM
wartawan cari tu...dh kawin ke belum?
kalau belum sy nk masuk meminang
Quote chinta89 20-4-2017 11:18 AM
mmg muak pun
Quote Bangku 20-4-2017 11:22 AM
Hisaplah ko tetek sampai lebam..
Quote Acik_Whitney 20-4-2017 11:24 AM
Tetek besar2 sangat pun tak best,  lenguh nak pam
Quote Acik_Whitney 20-4-2017 11:24 AM
Tetek besar2 sangat pun tak best,  lenguh nak pam
Quote CiliPadiSedap 20-4-2017 11:24 AM
harrypoter replied at 20-4-2017 11:01 AM
wartawan cari tu...dh kawin ke belum?
kalau belum sy nk masuk meminang

boleh kahwin sbb makeup dia dah ok, dah pandai make up.. dulu tebal make up, kena tampar jerebu cari forum
Quote zamzam 20-4-2017 11:42 AM
betullah mmg meluat sangat. kat fb pun kekadang masuk iklan ttg mis v. nak bagi ketat tak becak segala. sakit hati aku baca.
Quote aleesyasofia 20-4-2017 01:15 PM
muak + menyampah..
terlalu open sgt..
Quote diss69 20-4-2017 03:37 PM
mcm dh xda kawalan...
Quote jejaka00 20-4-2017 03:43 PM
wow
Quote crossfire 20-4-2017 03:44 PM
Acik_Whitney replied at 20-4-2017 11:24 AM
Tetek besar2 sangat pun tak best,  lenguh nak pam

pam pun kena ada cara....~~~
Quote Modngengade 20-4-2017 03:48 PM
Memang dah mcm2 iklan sek ni sister....iklan membesarkan zakar lagi lucah

Quote renko 20-4-2017 04:33 PM
kan bumiputera nak berniaga
kena sokong la kan
hahahahaha
Quote siskepoh 20-4-2017 05:40 PM
ummahmelayu ni kalau nmpk ade elemn seks n lucah barula tertarik nk baca or tengok. xcaya? tnya diri sndiri.
Quote cmf_jeangrey 20-4-2017 06:13 PM
Yg penting model pompuan pakai tudung uolsss
Quote tanakkampung1x 20-4-2017 06:56 PM
Sebutan dan penggunaan BM dia banyak silaplah


'alimon seks' sepatutnya disebut 'elemen seks'
tanpa 'mengesahkan' kesan buruk (?)
Quote adikfatin 20-4-2017 07:52 PM
Bila Allah dah tarik sifat malu dalam diri seorang Islam, camnilah jadinya. Nauzubillah....
Quote cHimo 20-4-2017 08:00 PM
Modngengade replied at 20-4-2017 03:48 PM
Memang dah mcm2 iklan sek ni sister....iklan membesarkan zakar lagi lucah

Support bisnes Melayu laaa tak abes2 nak dengki nak kecam... Gituuuu..      
Quote Nasi_Lemak_Kau 20-4-2017 09:39 PM
Tetek besar2 sangat pun tak best,  lenguh nak pam

Lihat semua komen(29)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.065922s Gzip On
To Top