Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Sekat Nafsu Berbelanja, Rahsia Janna Nick Mampu Beli Rumah Mewah

20-4-2017 10:00 AM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 19369| Komen: 327

Hasil dari kerja keras dan menahan nafsu dari berbelanja benda tidak penting, akhirnya hasrat Janna Nick untuk membeli rumah kediaman tercapai.

Pelakon popular itu berkongsi keterujaan kerana dia berjaya membeli aset sebagai pelaburan masa depan di usia yang masih muda.

Foto: IG Janna Nick
"Alhamdulillah saya berjaya menunaikan hasrat membeli rumah pada usia 21 tahun, sekali gus merealisasikan matlamat sejak mula berkecimpung dalam bidang seni. Tipulah jika tiada keinginan berbelanja, namun nafsu itu dapat dikawal.

"Saya memuat naik gambar di Instagram bukanlah untuk menunjuk-nunjuk, sebaliknya menyuntik semangat kepada rakan sebaya lain bekerja lebih keras demi mencapai impian. Usah mengikut gaya berbelanja boros, sebaliknya fokus untuk mengumpul aset," katanya kepada Berita Harian.

Aktres drama Syurga Nur ini juga turut berterima kasih kepada peminat, penggiat seni dan media yang membantu dirinya merealisasikan impian tersebut.

Tahniah diucapkan sekali lagi kepada aktres cantik ini. Semoga semakin berjaya di masa akan datang. -CARI





Foto: IG Janna Nick

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
2
Komen: 327
Komen

Previous : Aidil Zafuan Penat Layan Perangai Kampung Rita Rudaini

Next       : "Daddy Mampu Bagi Ni Je,"-Black Hadiahkan Isteri Mini Cooper

Komen Terbaru

Quote Mbak_oya 23-5-2017 12:50 PM
Oklah tu pandai cari duit..

Lain-lain Komen

Quote Chekpa 19-4-2017 06:23 PM
Muda2 pun dah mampu beli rumah mewah mcm ni...
Mcm kat armanee terrace je uols... at least juta2 gak ni
Quote lazim 19-4-2017 06:24 PM
Bestnyaaa.. nk suruh ank jadi artis la
Quote MissLibra 19-4-2017 06:28 PM
lazim replied at 19-4-2017 06:24 PM
Bestnyaaa.. nk suruh ank jadi artis la

Bukan mudah uolss. Tidak semudah itu. Pertama tama, janna nick nak muncul itu hanya setelah dia mengatasi ribuan rakyat malaysia lain yg mengimpikan hidup jadi artis. Keduanya dia hidup dalam mengharungi caci maki umpat keji orang lain terutama forumer cari. Korang ingat dia kena hina setiap hari di media dia tak menitik air mata ke? Mak bapak lagi? Keluarga? Mustahil makcik joyah kat kampung tak mengumpat?

Dan yg terakhir dia telah meninggalkan hidup realiti yg dikecapi oleh org muda lain demi nak jadi public figure. Dia dah hilang kontrol atas diri dia sendiri. Nak melawak kat socmed pun org dah pandang serong.

So akhir kata, bukanlah semudah itu kita membayangkan kesenangan nak jadi anaknseni. Ramai yang kecundang di perbatasan.
Quote lazim 19-4-2017 06:32 PM
MissLibra replied at 19-4-2017 06:28 PM
Bukan mudah uolss. Tidak semudah itu. Pertama tama, janna nick nak muncul itu hanya setelah dia me ...

Tp janna kena kecam lite2 jah... dia pon x buat pelik2 sgt. Lg susah jd mawi 1 ketika dahulu
Quote goblin87 19-4-2017 06:33 PM
Kalau betul armanee terrace 2 harga dari 900k-1m..fuhhh..bijak janna nick..muda2 kumpul aset,nt da x berlakon xd la terkapai2..
Quote doubleA 19-4-2017 06:35 PM
Tahniah. Condo ke landed sorry iols tak perasan. Tak folo JN juga
Quote MekConkey 19-4-2017 06:39 PM
Bagus muda2 kumpul aset
Quote eyesarrein 19-4-2017 06:39 PM
Trnmpk 1komen kt fb dia bt loan beli rumah ni 1.2 juta..woooaa
Quote orange_madu 19-4-2017 06:42 PM
eyesarrein replied at 19-4-2017 06:39 PM
Trnmpk 1komen kt fb dia bt loan beli rumah ni 1.2 juta..woooaa

Tak pe lah 1.2juta pun, die mampu wehhh

Quote fadz84 19-4-2017 06:42 PM
eyesarrein replied at 19-4-2017 06:39 PM
Trnmpk 1komen kt fb dia bt loan beli rumah ni 1.2 juta..woooaa

wah bape monthly income klu lpas bt loan byk tu?
Quote Chekpa 19-4-2017 07:00 PM
Maintainent  fees n sinking fund utk kondo ni bukan calang2 ya..
Leh lepas sebijik monthly honda city uolsss
Quote CiliPadiSedap 19-4-2017 07:04 PM
kalau ada hati cm AA sanggup di herdik tp mulut cm akak boleh jadi artis.. walaupun orang kutuk akak.. akak sabar.. dah hilang sabar mati kau aku kerjakan..
Quote nashrudean 19-4-2017 07:04 PM
jd artis mmg boleh jadi kaya.purcayalah
Quote RatuDunia94 19-4-2017 07:06 PM
Chekpa replied at 19-4-2017 07:00 PM
Maintainent  fees n sinking fund utk kondo ni bukan calang2 ya..
Leh lepas sebijik monthly honda ci ...

Mahalnya nk maintainance sinki pon sampai ribu riban ke? Ape specialnya dgn siki kondo?
Quote skankin7en 19-4-2017 07:07 PM
Tahniah mek jenna...

Uols deserve it
Quote mawar_pink 19-4-2017 07:17 PM
Perghh...tu yg ramai nk jadi artis...muda2 dah blh beli umah juta2
Quote acikhan 19-4-2017 07:20 PM
Monthly mesti 3/4k nie....
Quote kukukatablog 19-4-2017 07:25 PM
MissLibra replied at 19-4-2017 06:28 PM
Bukan mudah uolss. Tidak semudah itu. Pertama tama, janna nick nak muncul itu hanya setelah dia me ...

ada juga yg rela meredah lautan gelumang anak seni,
tapi still hauk di tepi tangga...
Quote ~boolean 19-4-2017 07:29 PM
Artis macam ni lah boleh dibanggakan. Ada duit beli rumah.

Bukan beli kereta kemudian tukar lepas 3-4 tahun. Atau beli baju berbelas ribu.

Tapi lagi 20 tahun hidup merempat, jatuh sakit minta bantuan. Sedangkan waktu muda tahu enjoy saja

Lihat semua komen(327)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.221348s Gzip On
To Top