Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Taufan Utor Lumpuhkan Bandaraya Hong Kong

15-8-2013 06:07 PM |Dilihat:2781| Komen: 7
Kami ingin kongsikan gambar terkini Taufan Utor yang telah melanda Hong Kong dengan angin kencang dan hujan lebat yang menyebabkan urusan harian pusat kewangan Asia itu lumpuh semalam, sebelum ia mengubah haluan ke Tanah Besar China.
Menurut akhbar Berita Harian, pejabat, sekolah dan mahkamah ditutup dan urus niaga pasaran saham digantung apabila Utor mendekati kepulauan itu.
Selain itu juga berpuluh-puluh penerbangan juga dibatalkan manakala khidmat bas serta feri digantung selepas taufan itu membawa angin dengan kelajuan 138 kilometer (km) sejam.
Ribut itu menyebabkan laut bergelora dan hujan lebat, berpusat 250 km ke barat barat daya Hong Kong sekitar jam 1.00 petang waktu tempatan.
Bagaimanapun, Utor semakin lemah dan dijangka bergerak ke barat laut pada kelajuan 16 kilometer sejam ke arah wilayah Guangdong, China.
Seorang dilaporkan cedera di Hong Kong, dengan angin kencang menumbangkan 15 pokok dan dua piring satelit meskipun bandar raya itu tidak terjejas, lapor akhbar South China Morning Post.















Agak nya ada x bra terbang time taufan ni?



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 7
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote spiderman80 16-8-2013 02:01 AM
saladin780 posted on 16-8-2013 01:31 AM
kotornya gambo first tu..mcm x percaya plak kat hong kong

Entahlah... saya rasa beberapa gambar di atas tu bukan di HK, mungkin kat sempadan China. Sana lebih ramai umat PPRT.

Lain-lain Komen

Quote AbukRokok 15-8-2013 11:16 AM
klu ada nk tau gak tu bra cina ka bra pinoy celup ka bra indon pprt?
Quote nurul_akmar 16-8-2013 12:21 AM
ala, mgu dpn nak gerak g hk.
Quote kakikuDibibirmu 16-8-2013 12:22 AM
indon ni bertebaran satu dunia
Quote airfilterkotor 16-8-2013 12:23 AM
Gambar yang 1st. tu ingatkan kat Penang tadi.
Quote jazaa 16-8-2013 01:24 AM
AbukRokok posted on 15-8-2013 11:16 AM
klu ada nk tau gak tu bra cina ka bra pinoy celup ka bra indon pprt?

Bra china kecik je.....
Quote saladin780 16-8-2013 01:31 AM
kotornya gambo first tu..mcm x percaya plak kat hong kong
Quote spiderman80 16-8-2013 02:01 AM
saladin780 posted on 16-8-2013 01:31 AM
kotornya gambo first tu..mcm x percaya plak kat hong kong

Entahlah... saya rasa beberapa gambar di atas tu bukan di HK, mungkin kat sempadan China. Sana lebih ramai umat PPRT.

Lihat semua komen(7)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087286s Gzip On
To Top