Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Malu Dan Kurang Kesedaran, Penggunaan Kondom Di Malaysia Masih Rendah?

31-3-2017 11:17 AMKomen: 99


Di Malaysia,
Kesedaran mengenai penggunaannya amatlah rendah....

Pengunaan dari pandangan ISLAM
Pengunaan dari segi KESIHATAN
Pengunaan dari perancangan KEKELUARGAAN

It's time MALAYSIA untuk terima ... GETAH NI!


Dalam aktiviti kebajikan abanG, ramai gadis-gadis yang 'termengandung' luar nikah abang jumpa setelah beberapa kali melakukan HUBUNGAN SEKS dengan pasangan masing-masing, dan kebanyakan mereka adalah anak gadis MELAYU, sangat menyedihkan apabila mereka ditinggalkan setelah pasangan mengetahui mereka mengandung ANAK LUAR NIKAH. 

Bila KITA bercerita mengenai KONDOM, `MINDSET kita telah ditetapkan mengenai. Hubungan Sex Bebas, Zina, Pelacuran.

Sedangkan KONDOM ini boleh menyelamatkan KITA dari kena jangkitan virus HIV, mengelakkan kes BUANG BAYI & MENGANDUNG LUAR NIKAH.

Buat remaja/pasangan belum kahwin di luar sana.... abanG bukan nak menggalakkan ZINA ye.. seeloknya NIKAH lah dulu baru PROJECT! IF NOT PLEASE CONSIDER TO USED THIS getah.....


Untuk elak:
Korang LAHIR LUAR NIKAH
Korang buang baby lepas BERANAK

abanG tahu ade yg akan HENTAM posting abanG ni....

TAPI !

Ape tindakan dan cara kita nak kurangkan kes buang baby dan lahir luar nikah especially Remaja Muslim ?

Akan ade yang mengatakan ISLAM mempunyai GUIDELINE untuk menangani/mengelakkan ZINA.sedangkan kita sendiri TAK tahu bila mereka ni nak PROJECT sedar-sedar MENGANDUNG 6 BULAN.. siapa nak tanggung ? 

Sebab itu abanG nyatakan BUKAN abanG NAK MENGGALAKKAN ZINA.

TAHUKAH ANDA?

Sebanyak 532,158 kelahiran anak tidak sah taraf atau anak luar nikah didaftarkan dengan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) dari tahun 2005 hingga 2015, satu angka yang sangat besar dan merisaukan kita (Petikan dari Malay Mail Online bertarikh 10 November 2016).


Dan berapa banyak pulak KES BUANG BABY ? 

Jika kita tahu bila mereka nak PROJECT senang lah kita nak melarang atau buat ape yang perlu. Jadi langkah terbaik sekarang ni tingkat kesedaran mengenai SEKS BEBAS, HUBUNGAN BERKASIH dan PENGUNAAN KONDOM.

Mulakan dari peringkat menengah lagi, dari zaman mereka bersekolah, perempuan yang mengandung luar nikah bukan hanya tertumpu pada lepasan sekolah je..lagi awal kita bertindak mungkin boleh mengurangkan statistic kelahiran luar nikah dan kes pembuangan baby.

Tingkatkan hubungan kekeluargaan,keagamaan, ambil tahu kemana anak perempuan kita pergi,dengan siapa mereka kawan,ape mereka buat bila keluar rumah.

Dan bagi anak lelaki ajar didikan AGAMA, didik mereka bahana SEX BEBAS jika terjebak,jalan terakhir KONDOM. 

Foto: Carian Internet
Selain dari boleh mengelakkan kelahiran anak luar nikah

Getah ni jugak boleh elak dari kena jangkitan HIV, jangkitan alat kelamin dan sebagainya.

Jangan kecam tapi FIKIR Kesan di masa depan.

Jangan MALU untuk kongsikan tapi MALU LAH JIKA TAK BUAT APE APE .

Sekali lagi abanG nyatakan, bukan abang nak menggalakkan ZINA mungkin pendedahan penggunaan KONDOM secara tepat & terbuka boleh mengurangkan kes kelahiran luar nikah dan kes pembuangan baby.

Salam sayang abanG.

Apa Reaksi Anda...

Bagus
20
Marah
23
Terkejut
21
Sedih
20
Lawak
21
Bosan
16
Reply: 98
Komen

Komen Terbaru

Quote gigahertz 27-5-2017 05:47 PM
CiliPadiSedap replied at 31-3-2017 03:59 AM
akak ada jual kondom perisa takoyaki.. ada inti sotong, fillet fish, ikan marina, lobster..

ni l ...

warranty bgaomna sis? perlu hantar ke service center ke?

Lain-lain Komen

Quote insulin 31-3-2017 11:33 AM
Belum kahwin so x tahu guna pun...
Quote idakamaruddin 31-3-2017 11:36 AM
insulin replied at 31-3-2017 11:33 AM
Belum kahwin so x tahu guna pun...

ececececehhhh


Quote namirulmukminin 31-3-2017 11:39 AM
Tak best pakai benda alah ni... tak dapat nikmati sentuhan dan geselan langsung permukaan dalam tu.. Kemutan juga kurang nikmat.. tak best..
Quote kikuri 31-3-2017 11:47 AM
beli kondom malu pulak... dok cek in hotel murah ngesek haram tak malu pulak...
Quote tripleid 31-3-2017 11:48 AM
bagus idea abang..scr xlgsung dapat membantu pekebun2 kecil getah menambah pendapatan mrk
Quote alieyrina 31-3-2017 11:54 AM
Aku suka brand one tu..setelah cuba byk jenis .. :zz
Quote CiliPadiSedap 31-3-2017 11:59 AM
akak ada jual kondom perisa takoyaki.. ada inti sotong, fillet fish, ikan marina, lobster..

ni limited edition.. ada vibrator dalam tu which is connected tu bluetooth.. if your partner need vibrate then active use smartphone..

condom ni boleh check tahap kesuburan u and pasangan u.. contoh sperm u ada 5 ekor berudu, tentu u takut kan? jd kondom ni akan galakkan kesedaran menjaga quantity dan quality sperm..

selain itu condom ni ada sijil SIRIM, MSO ISQ, SIO, halal jakim.. jgn risau tiada arak atau pekara yang haram..ia suci lagi menyucikan..

harganya tak mahal.. sesuai dengan fungsinya yang membuat perjalanan sexual anda lebih bahagia.. sekeping condom RM 500..
Quote cHimo 31-3-2017 12:05 PM
condom vending machine
Quote insulin 31-3-2017 12:05 PM
namirulmukminin replied at 31-3-2017 11:39 AM
Tak best pakai benda alah ni... tak dapat nikmati sentuhan dan geselan langsung permukaan dalam tu.. ...

Ye ke bang? Hmmm, ilmu nih...
Quote seri_mawr 31-3-2017 12:07 PM
insulin replied at 31-3-2017 11:33 AM
Belum kahwin so x tahu guna pun...

i yang dah kawen pun x pernah guna benda alah ini...

hahahhahaa...
Quote insulin 31-3-2017 12:10 PM
seri_mawr replied at 31-3-2017 12:07 PM
i yang dah kawen pun x pernah guna benda alah ini...

hahahhahaa...

Kak seri ada target ramai anak ke? LPPKN suka mendengar jawapan "ya" dari akak...
Quote insulin 31-3-2017 12:12 PM

Haha...
Quote cucuq 31-3-2017 12:14 PM
ke memang sengaja xnak beli kalau pkai kang xdapt rasa nikmat.. yelah bende sedap kan..

#sayatakkahwinlagitakrasanikmatsekslagi
Quote mzzenma 31-3-2017 12:16 PM
Yang dah kahwin tapi wang ringgit tak berapa nak banyak pun digalakkan menggunakan kondom
Quote Loxlaxman 31-3-2017 12:19 PM
Kondom ni banyak kat area kondominium jer...kat flat PPRT kurang..
Quote wanawina 31-3-2017 12:23 PM
teringat meols wat projek masa medical school dulu pasal perancangan keluarga, pegi dekat kampung pedalaman. tanya pasal kondom. lps tu lppkn sponsor kitorg bagi kondom perisa cokelat. merah muka hakak2 nak amik.
Quote seri_mawr 31-3-2017 12:25 PM
insulin replied at 31-3-2017 12:10 PM
Kak seri ada target ramai anak ke? LPPKN suka mendengar jawapan "ya" dari akak...

takdo.....

target 2 jek...sekali terdapat 3....

no more 4th....terus ikat gitu.....


Quote insulin 31-3-2017 12:33 PM
wanawina replied at 31-3-2017 12:23 PM
teringat meols wat projek masa medical school dulu pasal perancangan keluarga, pegi dekat kampung pe ...

Perisa coklat? Boleh makan ke?
Quote insulin 31-3-2017 12:35 PM
seri_mawr replied at 31-3-2017 12:25 PM
takdo.....

target 2 jek...sekali terdapat 3....

Oooo, ok. 3 orang anak pun dah ok. Saya pun target 3 orang anak bila kawin nanti.

Ini yang dinamakan ikat tiub fallopio ke?

Lihat semua komen(99)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089420s Gzip On
To Top