Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Abang Posmen Memang Baik! - Netizen

Oleh : Adib Za
17-3-2017 06:02 PM |Dilihat:3577| Komen: 15

Bukan mudah nak mendapatkan pertolongan seseorang bila melibatkan hal kecemasan. Namun, berbeza pula dengan situasi yang dikongsikan melalui laman Penang Kini. 

Ramai netizen berasa tercuit hati dan dalam masa yang sama terpegun dengan kebaikan yang ditunjukkan oleh dua orang 'abang posmen' dalam video tersebut.


Melalui rakaman itu, jelas menunjukkan kedua abang posmen sedang membantu menolak motor yang dinaiki pasangan suami isteri yang dipercayai rosak di tengah jalan.

Kejadian itu dikatakan berlaku di lebuhraya BORR Bagan Dalam, Pulau Pinang menghala ke Perai. 

"Memang terbaik abang Posto kita."

"Berganding bahu membantu tolak motor yang dianiki pasangan suami isteri ke bengkel berdekatan."

Begitulah yang ditulis melalui perkongsian tersebut. Memang comel dan mencuit hati, malah mampu memberikan nilai positif kepada mereka yang melihatnya. 

Para netizen tanpa henti memberikan pujian dan sokongan kepada kedua abang posmen tersebut. 

"Inilah baru rakyat Malaysia yang betul, sikap yang bagus."

"Baik hati punya adik posto, semoga permudahkan segala urusan mereka."


Kesimpulannya, perkara yang baik memang amat elok disebarkan agar menjadi ikutan ramai orang. Situasi ini juga mengingatkan kita untuk tidak berkira mencurahkan bakti kepada mereka yang memerlukan. Ingat, hari ini hari mereka, mungkin kita pula yang seterusnya.

Buat kedua abang posmen ini, syabas kerana membuktikan masih ramai rakyat Malaysia yang berhati mulia. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
7
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
3
Bosan
3
Komen: 15
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote missinpiece 19-3-2017 08:13 PM
Barang yg dipos kadang kena pau jugak. Servis laju. Terbalik pulak ngn courier servis lain yg kadang kuang hajaq. ingat free ke

Lain-lain Komen

Quote siskepoh 17-3-2017 06:06 PM
abg posmen ilove you
Quote Artemesiaa 17-3-2017 06:11 PM
Selalu  je nampak situasi sebegini ada motor lain tolong macam bang posman ni buat
Quote CiliPadiSedap 17-3-2017 07:10 PM
kalau motosikal gear auto cam skuter boleh tolak ke? ke kena seret? maaf tak tahu
Quote giyomi 17-3-2017 09:02 PM
hurmmm...bukan posmen jer, org len selalu wat camne, mcmni pon nk viral
Quote umbut 17-3-2017 09:41 PM
giyomi replied at 17-3-2017 09:02 PM
hurmmm...bukan posmen jer, org len selalu wat camne, mcmni pon nk viral

Bezanya.. Ni posmen pos laju.. Terlambat hantar barang pulak.. Ok ler.. Prihatin..
Quote WhiskeyScotch 18-3-2017 02:08 AM
Bang postmen mmg baik punnnn. I setujuuu!!!
Quote seramado 18-3-2017 05:55 AM
Gud job suka bang posmen
Quote giyomi 18-3-2017 02:17 PM
WhiskeyScotch replied at 18-3-2017 02:08 AM
Bang postmen mmg baik punnnn. I setujuuu!!!

Tak semua...ada yg perangai cam sial, kerja bl dah bnyak siap sound customer jgn antar parcel melalui poslaju...pnh berlaku kat klang.
Quote giyomi 18-3-2017 02:19 PM
umbut replied at 17-3-2017 09:41 PM
Bezanya.. Ni posmen pos laju.. Terlambat hantar barang pulak.. Ok ler.. Prihatin..

nama jew pos laju, tapi anta brg lbh kurang cam pos snail jew. Cuba kol theyol and tanya sal parcel yg tak tiba2, kol kt kena transfer sana sini at last putus di tengah jalan kaedahnya.
Quote Yongpallie 18-3-2017 05:47 PM
Meols hargai pengorbanan abam posmen
Quote obical 18-3-2017 06:41 PM
Bravo posmen
Quote Sayaaa 18-3-2017 06:50 PM
giyomi replied at 18-3-2017 02:19 PM
nama jew pos laju, tapi anta brg lbh kurang cam pos snail jew. Cuba kol theyol and tanya sal parce ...

better emel. saya pernah try, cepatt
Quote Leo_Gurlz 18-3-2017 11:40 PM
good job abang posmen
Quote AyaqMeloSuam 19-3-2017 03:57 PM
Ada posmen bagus cmni... gud job... manusiakn... ada posmen prangai cibai.. kurrier org dorg robek... kes jd kt kwn opis ceq... kita cni dr KL postokn vape flavor 3 botol kecik... dorg pau sebotol, pastu dorg salotape & hantar... prangai cibai kn... mmg hanat prangai.... mencuri dowhh...sdgkn org beli pki duit... byr korg pn pki duit... :
Quote missinpiece 19-3-2017 08:13 PM
Barang yg dipos kadang kena pau jugak. Servis laju. Terbalik pulak ngn courier servis lain yg kadang kuang hajaq. ingat free ke

Lihat semua komen(15)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.064964s Gzip On
To Top