Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Gara-Gara Tweet Ini, Ketebalan Iman Fazura Dipersoal Netizen

14-3-2017 02:07 PM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 17229| Komen: 280

Kecoh apabila tayangan filem Beauty & The Beast ditangguhkan atas beberapa faktor antaranya menyentuh sensitiviti agama dan sebagainya.

Disebabkan itu, ramai peminat filem kecewa dengan keputusan ini dan meluahkannya di media sosial termasuklah selebriti tanah air, Fazura.

Foto: Twitter Fazura
Dalam status yang dimuat naik di akaun Twitternya, pelakon dan penyanyi ini menulis,

"Tayangan Beauty & The Beast dibatalkan hanya kerana? Haih. Saya tak sangka Iman mereka senipis kulit bawang."

Niat yang pada mulanya hanya untuk berkongsi kekecewaan terhadap filem tersebut, bertukar menjadi sebaliknya apabila dirinya pula diserang dan dikecam netizen.

Rata-ratanya mengatakan yang Fazura tidak layan berbicara tentang iman kerana dia sendiri tidak menutup aurat.

Fazura juga dikatakan mengeluarkan kenyataan tanpa berfikir panjang terlebih dahulu.

Namun, ada juga yang membela selebriti cantik itu dengan mengatakan perempuan bertudung labuh pun mencuri dan hati busuk.

Lagi komen:

Jadi, pendapat anda pula bagaimana? -CARI

Foto: IG Fazura

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
6
Terkejut
5
Sedih
6
Lawak
4
Bosan
4
Komen: 280
Komen

Previous : Terlajak Mewah, Kad Jemputan Sharnaaz Dan Nabila Bertatahkan Batu Swarovski

Next       : Lepas Dapat Audi R8, Aiman Tino Nak Hadiahkan Rumah Buat Keluarga Pula

Komen Terbaru

Quote avrilizana 2-4-2017 11:54 AM

Motif tak tengok lagi? Bukan dah panggil seseorang ituu Belle kah? Kahkahkah

Lain-lain Komen

Quote terpaku 14-3-2017 02:08 PM
pantang ummah melayu: gay, babi, anjing, arak


kalau rasuah, zina,  buat2 tak nampak sebelah mata
Quote fazamania 14-3-2017 02:10 PM
Ok jah otak aku mencerna tweet beliau. Yang netizen naik hangin pasaipa..
Sista2 yg komen pon  confirm masuk syurga kah? Entah2 terperap di neraka paling jahannam..
Quote Pink59 14-3-2017 02:10 PM
Tak memasal kena hencap
Quote virgo19 14-3-2017 02:17 PM
Kecewa jugak bila film ni diharamkan. Dah la aku tertunggu2 sejak keluar iklan dia kat wayang dulu..
Quote chinta89 14-3-2017 02:22 PM
ummah mesia bab sentap no 1.
Quote shanshero 14-3-2017 02:23 PM
filem ni bann sebab ada adengan liwat ka
Quote Bangku 14-3-2017 02:24 PM
Baju merah dia pakai....huduh...macam tetek nak terkeluar..
Quote fara7351 14-3-2017 02:25 PM
fazamania replied at 14-3-2017 02:10 PM
Ok jah otak aku mencerna tweet beliau. Yang netizen naik hangin pasaipa..
Sista2 yg komen pon  conf ...

netizen biasala tak boleh nmpak silap sikit. terus ajak jemaah kecam.. hmm..

Quote elleaffa 14-3-2017 02:25 PM
Nampak gay kat movie terus jadi gay. Nampak pondan berlenggang terus takut jadi pondan. Nampak anjing jalan2 terus takut jadi haroommmm. Sejenis sesumpah ke? Senang benor nak berubah? Aiyaaa....

Quote LadyDiddy 14-3-2017 02:27 PM
Biasa je tweet tu..motip netizen merempan? kalau nak merempan pun balas la dgn hujah..ni sikit2 personal attack
Quote buragazz 14-3-2017 02:34 PM
Sebagai Rakyat Malaysia aku faham kenapa tayangan B&TB ni ditangguh atau di haramkan... kita memang takde undang2 berkenaan LGBT tapi kita tak juga mahu promote LGBT kepada masyarakat kita yang rata2 mudah terpedaya..Faz mungkin Imannya setebal kerak bumi

Cuma yang aku nak tahu... dah berapa banyak filem B&TB ni di remake.. kenapa baru sekarang nak jadikan salah satu character nya LGBT... which sending the message that Disney tak heran pun dengan sensitiviti orang Islam so pada aku buat ape nak tonton.. tak rugi mana pun sebab dah berpuluh kali remake... baik live action mahupun animated...
Quote nisako 14-3-2017 02:34 PM
terpaku replied at 14-3-2017 02:08 PM
pantang ummah melayu: gay, babi, anjing, arak

kan?? bab rasuah semua pejam mata je
Quote bobok_berhabok 14-3-2017 02:35 PM
bukan pasal iman senipis kulit bawang ke kulit popia ke , tapi kan isu gay ni agak sensitif. sbb tu kita tangguh penayangan tu .
Quote mokcikKSKB 14-3-2017 02:37 PM
buragazz replied at 14-3-2017 02:34 PM
Sebagai Rakyat Malaysia aku faham kenapa tayangan B&TB ni ditangguh atau di haramkan... kita memang  ...


Terungat filem charlize theron ngan christina richi Monster dulu.lepas x panggung wayang masa tu eyh?

Xpelah kalau b&tb kena ban..mcmlah rakyat mesia x dpt tgk online secara pree..
Quote kosukeconan 14-3-2017 02:38 PM
go, go, pajurap!
i sokong u kali ni
Quote irwansuhadi 14-3-2017 02:38 PM
16_salleh.png

biasalah... unsur2 pondan boleh pulak, kannnn...
Quote duquesne 14-3-2017 02:39 PM
Sebenarnya bukan soal Iman ke tak... movie ni adaptasi dari fairy tale.. yang budak2 tahu sangat.. remake dari movie yang dah keluar awal tahun 90an dulu... so bila ada unsur LGBT ni macam tak kena la kan... ni family movie.. budak2 nak tengok.. bukannya rating 18SX ke 18SG ke.. tak kena la bila ada unsur LGBT tu.. lagipun cerita asal even movie yang lama dulu pun takde unsur LGBT ni.. apsal Disney mengada-ngada pi masukkan..

Anyway, latest news, Movie ni akan ditayangkan.. lepas ada scene yang dipotong.. rating PG13.. so kalau parents bawak anak2 tengok.. sila educate anak2 masing-masing yaa...



Quote mokcikKSKB 14-3-2017 02:39 PM
Kemungkinan geng gayah mek jura x dpt tgk bersama clique depa sbb tu mek jura merempan
Quote fly_in_d_sky 14-3-2017 02:39 PM
filem beauty and the beast lepas cuma part gay kena potong. itu sahaja. tapi betul ler .. beauty and the beast ni kan filem budak-budak ... under Disney .. tapi kena ingat Disney ni dari negara mana ... bukan dari negara islam .. bab macam ni perkara ringan bagi mereka. cuma nak tahu ketara sangat ke ke"gay"an dalam filem tu? kalau ketara patut ler dipotong tapi kalau sikit je ... maybe klasifikasi dinaikkan dari "U" ke 18PL. jadi budak 18 tahun dibawah pengawasaan ibubapa. kalau filem ni, saya boleh terima kalau bab potong-memotong ... tapi buku nak kena ban bagai .. sungguh la keciwa .. melainkan sanggup beli buku dari overseas ... atau download secara ahem ahem ... tapikan tak payah ler guna senipis kulit bawang .. ni takde kaitan kulit bawang tapi sensitivity untuk umat di malaysia yang terdiri pelbagai agama dan kaum ... yang kita sedia maklum majoriti ialah yang beragama islam ..

Lihat semua komen(280)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061430s Gzip On
To Top