Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Misi 'Undercover', Ibu Tunggal Menyamar Jadi Lelaki

9-3-2017 04:27 PM|Oleh: Maly Rosli| Komen: 46

Menjadi seorang ibu tunggal bukanlah sesuatu yang mudah apabila mereka perlu memegang peranan sebagai ibu dan ayah pada masa sama. Begitu juga dengan Whitney Kitrell dari St George, Utah di Amerika Syarikat yang menjadi ibu tunggal sejak tiga tahun lalu.

Menerusi akaun Instagram dan Facebook Whitney, dia memuat naik sebuah entri menceritakan pengalamannya 'menyamar' sebagai lelaki demi menghadiri sebuah acara ramah mesra bapa dan anak iaitu 'Dads and Doughnuts' di tadika anak lelakinya.



Pada awalnya, Whitney bertanya jika anaknya mahu mengajak datuknya ke acara itu, tetapi dia menolak sambil tersenyum.

"Tak mahu, saya nak ibu yang pergi sebab ibu ialah ibu dan ayah saya," jawab anaknya seperti ditulis Whitney.

Berikutan permintaan anaknya itu, Whitney memutuskan untuk berpakaian seperti lelaki dan rambutnya disembunyikan di dalam topi selain melukis janggut dan misai palsu.



Ibu tunggal itu betul-betul berasa malu dan janggal, tetapi dia sangat gembira apabila anaknya memperkenalkan Whitney kepada kawan-kawannya.

"Ini ibu saya. Dia juga bapa saya, sebab itu saya bawa dia!" tulis Whitney.



Foto: FB Whitney Kittrell

Perkongsian itu mendapat 230 ribu 'like' dan hampir 115 ribu perkongsian pada masa artikel ditulis.

Ada juga ibu bapa yang sanggup melakukan sesuatu di luar zon selesanya demi anak kesayangan. Apapun, semoga anak Whitney membesar menjadi anak yang mengenang jasa. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
21
Marah
38
Terkejut
42
Sedih
48
Lawak
32
Bosan
35
Komen: 46
Komen

Previous : Bagaimana Nak Pujuk Anak Guna Car Seat Tanpa Menangis, Kena Amalkan 3 Tips Ini

Next       : Isteri Masih Belum Hamil? Para Suami Disarankan Tidur 7-8 Jam Setiap Hari

Komen Terbaru

Quote Supersirap 31-8-2018 01:22 AM
betapa kasih dan sayangnya seorang ibu terhadap anak, keep it up

Lain-lain Komen

Quote LabuLabi69 9-3-2017 04:51 PM
sweet!!! siapa potong bawang nieh
Quote matchstick 9-3-2017 04:58 PM
comel n hensem anak2 dia
Quote JDT 9-3-2017 05:14 PM
Sebak saya baca ni.
Quote Sakurahana 9-3-2017 05:25 PM
Anak dia pun pandai menghargai maknya.
Quote cik-jaja 9-3-2017 05:40 PM
haaa sorok air mata kat ofis baca ni
Quote Artemesiaa 9-3-2017 05:43 PM
Gigihnya dia demi anak2 tersayang
Quote batmana 9-3-2017 05:48 PM
cm angelina jolie nyamar jadi laki dlm filem salt

mmg xleh jadi laki punye skali pn makeup tebal2..

psl mmg dh feminin bdn tu
Quote WhiskeyScotch 9-3-2017 05:49 PM
Mulia hati seorang ibu. Sangat mulia.
Quote siskepoh 9-3-2017 06:19 PM
comelnyaaa. ksh syg ibu bapa tu mmg tiada tandingannya
Quote hdon 9-3-2017 07:08 PM
Ibu mithali
Quote RatuDunia94 9-3-2017 07:18 PM
Anak laki heols bakalan rembesan yah in future.. Hensem..
Quote WajibulGhunah 9-3-2017 07:28 PM
Awwwww
Sweetnyaaaaaaa!!
Quote EvieWanKenobi 9-3-2017 10:39 PM
menyentuh hati..
Quote kuzaime 9-3-2017 10:43 PM
Comel anak2 dia..harap2 smpai besar esoklah anak2 dia hargai dia..tau balas jasa maknya yg bersusah payah nk besarkan dorang..
Quote mrizumi 9-3-2017 10:44 PM
Bagus mak dia..
Quote liyamariska 9-3-2017 11:06 PM
ai cam terharu dgn Whitney Kitrell dari St George, Utah di Amerika Syarikat nih...
Quote merrissa 10-3-2017 03:36 AM
gigih ibunya
Quote CrowneGlory 10-3-2017 07:03 AM
Ngok nya sekolah ...ko buat je la parents day..x perlu mom or dad days bagai...ko ingat semua bdk2 ada dua2..silap2 satu pun dorg xde...
Quote haryatie 10-3-2017 08:12 AM
sedihnyaaaa...

Lihat semua komen(46)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098561s Gzip On
To Top