Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Taktik Umpan Gula-Gula Tak Pernah Lapuk, Tiga Pelajar Nyaris Diculik

17-2-2017 11:32 AM Komen: 12
Hanya menggunakan gula-gula sebagai umpan, tiga pelajar tahun tiga Sekolah Kebangsaan St Anne nyaris menjadi mangsa penculikan.

Dalam kejadian yang berlaku di Labuan, tiga lelaki yang menaiki van bercermin gelap bertindak menghampiri mangsa di hadapan pintu sekolah.

Kesemua pelajar terbabit selamat apabila pemberian gula-gula tersebut ditolak walaupun pintu van sudah terbuka seluas-luasnya dalam percubaan untuk menarik mereka semua masuk ke dalam.

Foto Hiasan: dailytimes.com.pk
Memetik laporan Bernama, ibu kepada salah seorang pelajar menceritakan penculik yang dipercayai menaiki van Toyota Hiace itu melarikan diri apabila pengawal keselamatan sekolah datang mendekati mereka.

Pengarah Jabatan Pendidikan Labuan Raisin Saidin menasihatkan agar pihak sekolah mengambil inisisatif untuk memastikan pelajar terutama mereka yang masih di sekolah rendah menunggu kenderaan atau keluarga mereka di dalam kawasan sekolah selepas waktu persekolahan. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
25
Marah
12
Terkejut
11
Sedih
18
Lawak
7
Bosan
24
Komen: 12
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote me1eis 19-2-2017 01:24 AM

Lain-lain Komen

Quote zameyla 17-2-2017 11:35 AM
bahayanya...jgn bagi budak2 melilau kaw luar sekolah la...
Quote nononcrux 17-2-2017 11:39 AM
sekolah org kaya, mmg jadi tumpuan ni
Quote Star_el 17-2-2017 11:42 AM
taktik tu xberjayala, sbb budak2 tu tolak gula2 tu. Btw, bila guna pelajar tu terbyg budak sekolah menengah haha patut murid kot
Quote esbatu 17-2-2017 12:44 PM
takutnye la hai
Quote jazaa100 17-2-2017 01:25 PM
Penculik tu terlupa budak skrg tak hadap gula gula....klu zaman dia, mgkin boleh...


Quote WhiskeyScotch 17-2-2017 04:49 PM
Tiga pelajar sekaligus dia nak culik? Ni mesti sindiket ummah pilipinoy. Betul tak @chazey

Quote VuJiE 17-2-2017 06:25 PM
tak tau dia nak culik ke mana, labuan kot, nak lari mana je
Quote chazey 17-2-2017 08:50 PM
WhiskeyScotch replied at 17-2-2017 04:49 PM
Tiga pelajar sekaligus dia nak culik? Ni mesti sindiket ummah pilipinoy. Betul tak @chazey

Oleh sebab penculik guna Toyota Hiace aiol syak penjahat2 pelipinoy tu dah becampo dengan ummah lokal dan penjahat berIC keturunan yindun.
Quote chazey 17-2-2017 08:53 PM
VuJiE replied at 17-2-2017 06:25 PM
tak tau dia nak culik ke mana, labuan kot, nak lari mana je

Boleh je smuggle kuar ikut jalan tikus.
Quote DARSITA 18-2-2017 01:43 AM
Sekolah sini --

Parents kena register nama nama yang boleh dtg ke sekolah utk pick up anak mereka also bagi copy of driving license.

Kalau parents lambat pelajar kena tunggu di kawasan perhimpunan sehingga lah parents datang.

Kawasan sekolah mmg orang luar tidak boleh masuk.

Cikgu cikgu selalu buat rodaan utk check budak budak dan kawasan sekolah. Cikgu buat ini semua sukarela.

Harap pihak sekolah di Malaysia ambil lah langkah sebegini utk sek di Malaysia. Jarang dan mmg tak ada langsung kes budak kena culik di negeri aii.
Quote PongKang 18-2-2017 02:19 AM
bebudak skang x mainla gula2... budak sekarang perlukan iphone.. kalo bole iphone 7..
Quote me1eis 19-2-2017 01:24 AM

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.232407s Gzip On
To Top