Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Doktor 'Larikan' 64 Orang Pesakit Mental Dari Hospital

8-2-2017 01:15 PM |Dilihat:2374| Komen: 25

Jalan cerita seperti dalam filem 'One Flew Over the Cuckoo's Nest' menjadi kisah benar berlaku di Wilayah Guizhou, China, apabila seorang doktor secara peribadi melarikan 64 orang pesakit mental dari hospital.

Dilaporkan kejadian yang berlaku pada petang Sabtu lalu, di sebuah hospital yang terletak di bandar Guiyang, seorang pengarah doktor sakit mental, membawa lari 64 orang pesakit mental dari hospital tanpa memaklumkan ahli keluarga dan penjaga pesakit terbabit. Ini termasuklah tanpa menjalankan prosedur keluar hospital atau discharge procedures.

Menurut laporan ifeng.com China, pada Sabtu malam iaitu 4hb doktor tersebut mengalihkan para pesakit dari hospital Guihang Guiyang ke Hospital Rakyat di bandar Guiyang. 

Dalam pada itu, terdapat empat orang doktor dan tujuh jururawat meletakkan jawatan tanpa melakukan prosedur. Difahamkan kesemua doktor dan jururawat meninggalkan hospital adalah kerana tidak puas hati bayaran gaji yang diberi oleh hospital berkenaan. 

Menerusi maklumat yang dikemukakan pihak hospital, doktor terbabit dikenali sebagai Yang Shou Lei, seorang graduan yang menghabiskan pengajian dalam jurusan perubatan klinikal di Universiti Perubatan Guiyang yang berkemahiran dalam rawatan sakit mental.- CARI

sumber foto:  ifeng.com 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
10
Marah
9
Terkejut
9
Sedih
7
Lawak
9
Bosan
7
Komen: 25
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ronapink 11-2-2017 04:05 PM
pesakit tu dia nak jadikan bahaan kajian dia

Lain-lain Komen

Quote TuntungReturn 8-2-2017 01:33 PM
mcm cerita thailand. pesakit mental lari dri spital,naik bas ramai2  masok bandar
Quote supernaturalee 8-2-2017 01:38 PM
motifff???
dr pun dh mental ke ape

Quote pr3ttytw33ty 8-2-2017 01:59 PM
Die bls dendam lh tu. Xpuas ati psl gaji. Ko bg aku taik, aku bls berganda2 taik kt ko konsepnye
Quote rukia2 8-2-2017 02:06 PM
dokter pun sama mental
Quote Aizuzu 8-2-2017 02:06 PM
Sapa yg mental nieeee
Quote Artemesiaa 8-2-2017 02:31 PM
Dia nak cabut dari spital tu sebab tak dibayar gaji tapi mungkin dia kesian dengan pesakit dia kalau ditinggalkan tu yang dihangkutnya pindah semua sekali gaknya
Quote nononcrux 8-2-2017 02:43 PM
abis kalau dibawaknye lari sma-sma ke mana arah tujunya tu
Quote chinta89 8-2-2017 02:57 PM
haiyooo mcm2 hal
Quote cekelatkopi 8-2-2017 03:02 PM
Shutter island sgt ni.doktor pun mental
Quote kaspar0v 8-2-2017 03:11 PM
harapkn doktor rawat pesakit, doktor pun sama mental
Quote sueburn 8-2-2017 04:06 PM
Dah kenapa doc? Menambah beban jek, elok la depa tu dok kat spital je doc..
Quote umbut 8-2-2017 08:20 PM
Mana dia angkut ramai2 tu. Buang kat sungai ke?
Quote hdon 8-2-2017 08:37 PM
Dia nak letak pesakit2 tu kat hospital yg lebih baik kot
Quote Lolalala 8-2-2017 11:44 PM
dia angkut sekali pesakit2 bawah dia tu.. dia nak buat benda baik tapi silap caranya
Quote JerukBuaya 8-2-2017 11:46 PM
tujuan dilarikan ?........
Quote JerukBuaya 8-2-2017 11:46 PM
doktor pun sama gila kah
Quote JerukBuaya 8-2-2017 11:46 PM
mana pihak hospital
Quote JerukBuaya 8-2-2017 11:46 PM
jgn seksa pesakit
Quote JerukBuaya 8-2-2017 11:47 PM
pulangkan pesakit kpd waris mrk

Lihat semua komen(25)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091448s Gzip On
To Top