Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Kemalangan Ngeri, Penghadang Jalan Tembus Ke Dalam Kereta

26-1-2017 10:20 AM |Dilihat:2980| Komen: 32

Kemeriahan menyambut Tahun Baru Cina seakan terbantut bila sebuah keluarga mengalami satu kemalangan ngeri di Jalan Ipoh-Gerik berhampiran Kampung Tiong, Kuala Kangsar.

Memetik Astro Awani, dalam kemalangan itu wanita tersebut cedera parah manakala suami dan dua anaknya cedera ringan bila dilaporkan kenderaan yang dipandu terbabas sebelum melanggar besi penghadang jalan. 

Kemalangan itu menyebabkan besi penghadang jalan menembusi cermin hadapan hingga ke bahagian belakang kenderaan. 

"Susulan insiden, pemandu iaitu ibu kepada dua lagi mangsa mengalami kecederaan parah di bahagian kepala, manakala kedua kanak-kanak itu hanya mengalami kecederaan ringan.

"Suami mangsa turut mengalami kecederaan ringan dan ketiga-tiga mereka mendapatkan rawatan sebagai pesakit luar di Hospital Kuala Kangsar, manakala mangsa dikejarkan ke Hospital Ipoh," kata Ketua Polis Daerah Kuala Kangsar, Asisten Komisioner Ahmad Termizi Abd Haq. - CARI 

Foto: Astro Awani

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 32
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote WhiskeyScotch 27-1-2017 05:00 PM
Innalillah!

Lain-lain Komen

Quote nuralisa 26-1-2017 09:55 AM
mcam mana boleh jadi macamtu ...
nak balik raya la tu...
Quote oppol 26-1-2017 10:21 AM
Nasib baik bukan destinasi terakhir..
Quote kuzaime 26-1-2017 10:24 AM
Drpd seronok bertukar sedeh..harap2 selamat.. Seriau ngan kes besi pnghadang jln ni, yg tmbus terus ke badan pun pernah..
Quote chinta89 26-1-2017 10:27 AM
pandulah bhati2...
Quote rosasa 26-1-2017 10:32 AM
drive dengan berhati2..kelajuan yang tak membunuh..ingat anak bini yang dalam tu
Quote ronapink 26-1-2017 10:32 AM
ngerinya..

ko dah mengantuk nak gagah bawa jugak..
Quote nononcrux 26-1-2017 10:36 AM
ni mesti semua sedap tido, yang driver pon tersengut-sengut lyn mata takde sape nak layan ajak borak jadi ngantok la beliau.
Quote matchstick 26-1-2017 10:40 AM
Adehh..mau sopek sebelah kepala tgk pada keadaan besi tu.
Quote vanillaninja 26-1-2017 10:50 AM
Dah kalau mengantuk kenapa tak suruh husband sheols pulak yang drive.
Quote Artemesiaa 26-1-2017 11:16 AM
Musim hujan bawak laju mata mengantuk pulak memang mengundang le
Quote aleesyasofia 26-1-2017 11:42 AM
kenapa xtukar driver kalo dah ngantuk..
kalo drive sorang2 lg la cpt mengantuk..

dulu pon iollss nyaris2 nk langgar bontot kete kt hiway sbb ngantuk dan terpejam mata skjp.. Allah msh pjgkn umur iollss.. bila ingat balik takut rasanya.. jd pengajaran dan pandu dgn berhemah gitu.. insaf dah..
Quote kentel 26-1-2017 12:01 PM
2 petang..waktu sesuai utk tido..memang ler...
Quote ronapink 26-1-2017 12:19 PM
kentel replied at 26-1-2017 12:01 PM
2 petang..waktu sesuai utk tido..memang ler...

kalau xsilap saya jalan sini lebar,
juga lurus, mcm hiway..
sedap bawa, sedap tidur..
Quote manjalara_01 26-1-2017 01:03 PM
aleesyasofia replied at 26-1-2017 11:42 AM
kenapa xtukar driver kalo dah ngantuk..
kalo drive sorang2 lg la cpt mengantuk..

dulu masa i mula2 start keje bwk kreta..omg..teringat ttiber..
carefree je..sambil drive makan la..guna hp la..suke2 hati je...
young & reckless gituww...x fikir psl ajal maut ni semua..uhuhuhu

Quote FanTasyCreaTioN 26-1-2017 01:14 PM
semoga si ibu cepat sembuh

Quote kentel 26-1-2017 02:08 PM
ronapink replied at 26-1-2017 12:19 PM
kalau xsilap saya jalan sini lebar,
juga lurus, mcm hiway..
sedap bawa, sedap tidur..

ipoh-gerik bkn ke lenggong?? kalau gitu jalan bengkang bengkok la kan...
Quote haryatie 26-1-2017 02:11 PM
kentel replied at 26-1-2017 02:08 PM
ipoh-gerik bkn ke lenggong?? kalau gitu jalan bengkang bengkok la kan...

jln kat sana da highway la
da cntikkk kan..
Quote kentel 26-1-2017 02:12 PM
haryatie replied at 26-1-2017 02:11 PM
jln kat sana da highway la
da cntikkk kan..

tak tau la sis...honestly iols x pena sampai ke lenggong tuh...dulu 2014 pun penah lalu penang - gerik - klate
Quote haryatie 26-1-2017 02:16 PM
kentel replied at 26-1-2017 02:12 PM
tak tau la sis...honestly iols x pena sampai ke lenggong tuh...dulu 2014 pun penah lalu penang - g ...

dr Ipoh - Kuala Kngsar - Grik trus Kelantan da ada highway
selalu gi sana ikut highway..
x tau la pulak kut org ni ikut jln biasa/lama

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.105148s Gzip On
To Top