Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Terjatuh Ke Laut, Budak 6 Tahun Ditemui Maut Terdampar Di Tepi Pantai

26-12-2016 11:48 AM Komen: 32
Foto: Kosmo Online
Di Bachok,Kelantan, seorang kanak-kanak lelaki yang terjatuh ke laut di benteng pemecah ombak Pantai Irama ditemui terdampar di tepi Pantai Kampung Tanjung Perupuk di sini.

Menurut laporan Kosmo Online, mayat mangsa, Abdul Aziz Al-Fathoni Abdul Halim, 6, dipercayai terjatuh semasa bermain dan ditemui pada pukul 7.20 pagi oleh sepasukan tiga anggota bomba yang diketuai Penolong Kanan Penguasa Bomba, Mohd. Faizul Hisham Abdullah.

Timbalan Ketua Polis Daerah Bachok, Asisten Superintendan Azmi Mokhtar berkata, mayat mangsa dihanyutkan arus deras dan ombak besar sejauh lima kilometer dari lokasi kejadian.

"Mayat tersebut kemudian disahkan oleh bapa mangsa, Abdul Halim Abdullah, 41, dan ibunya, Nik Siti Hanafiah Nik Ahmad, 40, sebelum dihantar ke Hospital Raja Perempuan Zainab II untuk bedah siasat." -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
41
Marah
27
Terkejut
37
Sedih
26
Lawak
30
Bosan
27
Komen: 32
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ronapink 26-12-2016 06:54 PM
takziah..

musim tengkujuh pun nak ke pantai

Lain-lain Komen

Quote batmana 26-12-2016 12:02 PM
Takziah

Quote famri7 26-12-2016 12:09 PM
Parent suchi terpuji mana bagi anak main tepi pantai musim tengkujuh sus? Smalam saja dah 2 umat cash..bukannya quantumfizik susah nk faham dasar
Quote sukacactus 26-12-2016 12:11 PM
Salam takziah...amboi nama arwah!
Quote insulin 26-12-2016 12:15 PM
Takziah kepada keluarga mangsa.
Quote uori 26-12-2016 12:32 PM
siannya  
Quote Nenasketum 26-12-2016 01:20 PM
Nama macam karangan anak Sohai jerk. Takziah kepada keluarga. Meh sini mak/pak aku bagi penampor skali dua. Pepagi anak dibiarkan main tepi laut
Quote samperit 26-12-2016 01:25 PM
Takziah..mcm mana parents boleh biarkan anak keluar umah musim hujan ni..
Quote msxx 26-12-2016 01:26 PM
Takziah, musim tengkujuh ni elak la pg kat pantai. Mlm td masa lalu kat jalan pantai pon angin sangat kuat.
Quote sofiazara 26-12-2016 01:27 PM
selalu dgr umat klate mmg x kisah anak main mana2
Quote Changa 26-12-2016 01:28 PM
Cash untuk ibu bapa yang lalai, tahu nak memuki jah
Quote Rainrein 26-12-2016 01:39 PM
Takziah pada family tapi still x leg nak brain kenapa dibiarkan anak main kat pantai tetambah musim hujan and ombak besar sekarang ni?

X paham betul la dengan mak bapak skang.  Anak baru 6 tahun kott.
Quote FanTasyCreaTioN 26-12-2016 01:45 PM
Takziah ..

Berita terdahulu

BACHOK 25 Dis. - Gerakan mencari seorang kanak-kanak, Abdul Aziz Al-Fathoni Abdul Halim, 6, yang dikhuatiri lemas di Pantai Irama, dekat sini, masih diteruskan.

Dalam kejadian kira-kira pukul 6 petang semalam mangsa dikatakan sedang bermain di kawasan benteng pemecah ombak bersama abang, Nik Abdullah Azzam, 9, serta adiknya, Nik Abdul Hadi, 4.

Dia dikatakan terjatuh daripada benteng tersebut selepas dihempas ombak besar.

Timbalan Ketua Polis Daerah, Asisten Superintenden Azmi Mokhtar berkata, anggota pasukan penyelamat ditambah kepada 100 orang daripada 11 agensi termasuk pasukan sukarelawan untuk meningkatkan gerakan mencari dan menyelamat.

Menurutnya, mangsa datang ke Pantai Irama di sini bersama ibu, Nik Siti Hanifah Nik Ahmad, 40, dan empat adik beradik berusia antara sembilan hingga satu tahun.

Kejadian itu berlaku ketika ibu mangsa sedang minum air di gerai berdekatan ketika mangsa dan abang serta adiknya ke tepi pantai.


Mangsa dikatakan tergelincir dan abang mangsa cuba menyelamatkannya namun gagal kerana arus deras, abang mangsa pula sempat diselamatkan orang awam yang kebetulan melihat kejadian, katanya ketika ditemui di Pantai Irama, dekat sini, hari ini.

Azmi berkata, pelbagai usaha dilakukan termasuk rondaan berkala sepanjang tiga kilometer pantai itu sepanjang malam tadi selain gerakan menyelam di sekitar lokasi kejadian.

Anggota Penyelamat terbabit ialah anggota polis, bomba , Angkatan Pertahanan Awam (APM), Rela dan Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia. - UTUSAN ONLINE

Quote FanTasyCreaTioN 26-12-2016 01:49 PM
Mangsa pergi ke pantai itu bersama ahli keluarga termasuk ibunya, Nik Siti Hanifah Nik Ahmad, 40, sempena cuti sekolah.



Quote b_n_c 26-12-2016 02:43 PM
msxx replied at 26-12-2016 01:26 PM
Takziah, musim tengkujuh ni elak la pg kat pantai. Mlm td masa lalu kat jalan pantai pon angin sanga ...

lagi satu genting n cameron pn jgn pegi kalau hujan.

kawan bgtahu semalam dia pegi genting dgn member..

spanjang jalan ada tanah yg longsor dr bukit.

ada 2,3 tempat yang tanah tutup separuh jalan so panjang jugak la jem..

bahayaaaaaaa.......

kalau siapa nak pergi jgk better ikut jalan simpang pulai, jgn naik ikut tapah yg ada air terjun lata iskandar tu.
Quote jazaa100 26-12-2016 02:53 PM
malas nak komen....

apa kejadah mak bawak anak berkelah waktu tengkujuh mcm ni....
baik dok rumah ngesek mek oii......
Quote she 26-12-2016 02:55 PM
Nama abang dan adik arwah ada Nik...omaknya pn ada Nik
Quote tolomana? 26-12-2016 02:55 PM
ni bod isu semasa ngek, bukan bod berita semasa.

Quote tolomana? 26-12-2016 02:56 PM
isu dengan berita pun tak tau beza ke?

Quote tolomana? 26-12-2016 02:56 PM
lanjiau le

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.264341s Gzip On
To Top