Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Memalukan! Dulu Laga Ayam, Sekarang Laga Budak Ipoh Parade

22-12-2016 10:37 AM Komen: 22
Kalau di kampung-kampung, biasa kita lihat pertandingan laga ayam. Penuh orang berkumpul di sekeliling melihat ayam bergaduh dan bercakaran di tengah-tengah gelanggang.

Zaman sekarang, bukan di kampung atau melibatkan ayam lagi tapi kali ini di bandar besar dan melibatkan sekumpulan remaja yang melakukan aksi yang sama.

Video yang dimuat naik oleh seorang pengguna Facebook bernama Teyra Locaa ini menunjukkan rakaman sekumpulan remaja 'berlaga', memukul dan menghentam lawannya.

Menurut sumber, perlawanan tersebut diadakan di Ipoh Parade dan melibatkan remaja berusia 12 hingga 15 tahun.


Bukan sahaja lelaki, malah budak perempuan juga ramai yang menyertainya. Dapat disaksikan remaja perempuan saling menarik rambut dan baju lawannya sambil disorak oleh budak lelaki yang berkerumun di situ.

Bagai sudah tidak ada perasaan malu atau segan, baju remaja perempuan yang terlibat tertarik dan menampakkan sebahagian dari perutnya.

Ada juga yang menyifatkan perlawanan ini adalah 'wrestling' versi Melayu, masing-masing berlawan membuktikan kekuatan dan kejantanan mereka.

Netizen yang melihat rakaman ini banyak meluahkan rasa geram dengan kelakuan remaja pada zaman sekarang.

Sumber: FB Teyra Locaa
Sedih bila melihat kelakuan tidak senonoh remaja yang majoritinya Melayu dan bergama Islam, bercakaran di tempat awam sebegini.

Seharusnya, pihak berwajib perlu mengambil tindakan segera bagi membanteras aktiviti yang tidak sihat serta memalukan bangsa, agama dan negara ini. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
12
Marah
19
Terkejut
18
Sedih
17
Lawak
14
Bosan
20
Komen: 22
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote AppropriateNick 3-1-2017 11:11 AM
kenapa remaja ipoh semakin menyundal ni? nakkan perhatian sangat ke?...mentang2 orang kedah lately banyak dpt perhatian..xnak kalah la tu

Lain-lain Komen

Quote j03zul 22-12-2016 10:51 AM
mcm ala movie tu.. lupa tajuk, record pengemis yg disuruh berlawan dgn pengemis lain.. utk jadikan taruhan.
Quote boobam 22-12-2016 12:07 PM
budak melayu sekarang dah xde rasa malu..bgaduh bganyang x kira masa..anak bangsa lain elok je
Quote znorm 22-12-2016 12:17 PM
Gatanya kome...
Quote Artemesiaa 22-12-2016 12:26 PM
Memalukan guard mall tak ambik tahu ke macam mana boleh benarkan dia orang bergaduh kat situ
Quote manjalara_01 22-12-2016 12:39 PM
Teyra Looca? amboi kemain name..

alaa..relax la u allz..mcm zaman bbnu dulu u allz x buat aktiviti2 x berfaedah..

bezanye dulu xde tenet smartphone..so nobody knows ape jenis aktiviti yg korang buat..ehehe
Quote baby37 22-12-2016 12:43 PM
boobam replied at 22-12-2016 12:07 PM
budak melayu sekarang dah xde rasa malu..bgaduh bganyang x kira masa..anak bangsa lain elok je

Betul sangat2 tuh........ Mak bapak sekarang ni tak tegur langsung ke anak2 dorang ni atau tak tau anak buat apa.
Quote prettyuglybabe 22-12-2016 02:42 PM
suruh je security spare air cili..
bila ada gaduh je, simbah terus
Quote AbukRokok 22-12-2016 03:01 PM
time aku dulu dah ada la... masuk dalam klas atau toilet lepas tu main sebat sebat dengan baju
Quote DayangKirana 22-12-2016 04:17 PM
AbukRokok replied at 22-12-2016 03:01 PM
time aku dulu dah ada la... masuk dalam klas atau toilet lepas tu main sebat sebat dengan baju

haha..cuma dulu2 takde phone nak rakam je kan? internet access pon limited, yer dokk?

Quote Ferr_Remy 22-12-2016 05:12 PM
Memalukan Ipoh jer prangai batak2 ni
Quote tdpp2006 22-12-2016 07:23 PM
Lebih baik dari Raver..
Quote hanisbunny 22-12-2016 07:44 PM
nasib xmati ayam-ayam tu semua
Quote merrissa 22-12-2016 11:29 PM
baguih la habis laga2 ni...moga dapat join kejohanan laga dunia
Quote biskutsusu 23-12-2016 10:12 AM
budak2 ni buat apa ntah menyaktkan diri sendiri
giler
malam semalam masa pergi ipoh parade, saje i ajak husband lalu atas rooftop tu
sambil nak membayangkan macamana la budak2 ni bergaduh
rupanya mmg banyak je tempat macam tersorok
lagipun kt rooftop tu sape je nak parking, sebab takde lift nak turun masuk mall
Quote nikola.tesla 23-12-2016 06:45 PM
tumbuk pun macamtak cukup makan ada hati nak sparring.
Quote Lagubestbest 23-12-2016 07:34 PM
Quote FARRAZOOL 23-12-2016 07:53 PM
Bbnu::
Quote AlienGurlz 24-12-2016 12:20 AM
Entah apa-apa je la. Menyakitkan diri sendiri.
Quote samperit 24-12-2016 07:19 AM
Pukul pun mcm malu malu jek

Lihat semua komen(22)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.141051s Gzip On
To Top