Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Bukan Sahaja Orang Dewasa, Bayi Ini Juga Perlukan Pengering Rambut Selepas Mandi

16-12-2016 04:12 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 3870| Komen: 16

Geram! Dengan matanya yang besar dan bulat ditambah mulut kecil terjuih. Rasa seperti mahu dicubit-cubit sehingga menangis!



Lebih comel, kanak-kanak berusia lapan bulan ini memiliki rambut yang panjang dan lebat tidak seperti kanak-kanak seusianya.

Pasangan Inggeris Adam Rattab dan Annabel Murchie memiliki seorang puteri, Maya Rattab yang lahir dengan rambut yang agak panjang dan lebat. 



Rambut Maya yang dianggap lebat bagi bayi seusianya membuat kedua orang tuanya terpaksa menggunakan pengering rambut bagi mengeringkan rambutnya itu setiap hari kerana ia mengambil masa untuk kering jika hanya menggunakan kain tuala.

Menurut Mail Online, Adam mendakwa rambut Maya tumbuh dengan cepat dan bagaikan tidak berhenti tumbuh. Jadi, rambutnya harus dibasuh selalu kerana jika tidak ia akan menjadi kusut dan susah diurus.



Pun begitu, menurut Adam dan Annabel, Maya akan tertawa semasa mereka mengeringkan rambutnya. Malah, dia menikmati saat ibu bapanya menggayakan rambutnya dengan pelbagai gaya.

Biasanya rambut bayi akan gugur dan tumbuh yang baharu seiring dengan pembesarannya. Namun, rambut Maya terus tumbuh dan melebat.


Sumber foto: Caters News Agency

"Kini rambut Maya sudah hampir mencecah bahunya," kata Annabel.

Mengurus rambut anak yang panjang dan lebat mungkin agak leceh bagi kebanyakan ibu bapa. Jadi mengapa ibu bapa Maya tidak potong sahaja rambutnya, ya? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
10
Marah
8
Terkejut
10
Sedih
4
Lawak
4
Bosan
6
Komen: 16
Komen

Previous : Ingat Tindik Telinga Bayi Itu Cantik? Selepas Baca Ini Anda Mungkin Ubah Fikiran

Next       : Kanak-kanak Montel Ini Buat Netizen Tak Kering Gusi Dengan Keletahnya!

Komen Terbaru

Quote WhiskeyScotch 31-12-2016 06:06 PM
Besarnya mata budak ni.

Lain-lain Komen

Quote cmf_Kimmy 16-12-2016 04:55 PM
geram tgk dia, rambut dah lah lebat, comel pulak tu
Quote kekkeladi 16-12-2016 05:04 PM
Comel sgt laa..mata, mulut n rambut..cukup pakej
Arap2 nurun bby dlm perut
Quote cha-cha 16-12-2016 05:14 PM
Edited by cha-cha at 16-12-2016 09:15 AM

Comellllllnyaaa.. tapi seram sikit tengok mata hitam dia besar  
Quote cahaya_almas 16-12-2016 05:17 PM
Comelnya baby.....wow...gerammmm
Quote siskepoh 16-12-2016 05:53 PM
comelnya lahai. rambut lebat tu anugerah
Quote Renabeery 16-12-2016 08:42 PM
Hey bro! Hi kawan2!!


30% Welcome bonus sehingga MYR 1,288 Sportsbook hanya untuk anda!!!


Membuat deposit pertama kali dengan MYR minimum 100 dan mendapatkan MYR tambahan 30 untuk bermain



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!

Quote matchstick 17-12-2016 10:53 PM
Comel sungguh..muka ikut mak. rambut lebat hitam tu ikut bapaknye kot. Tgk jambang bapak nye hitam n lebat
Quote faraway1 18-12-2016 10:43 AM
umang aii, my baby 8 bulan still nampak botak..
rambut sejemput aje...
Quote KyraKnightley 18-12-2016 01:04 PM
Comelnya baby ni
Rambut lebat gilos
Quote rosa_canina 18-12-2016 04:33 PM
alalala comelnya
mata bulatt
Quote Artemesiaa 19-12-2016 01:15 PM
Nak promote baby sendiri le ni
Quote supernaturalee 19-12-2016 05:26 PM
ololo chomel nye die


ade video parent die keringkn rambut die tu tak?
sbb dlm artikel tu tulis dia akn gelak2 n layan je
mesti cute giler tgk aksi die
Quote mamapea 20-12-2016 09:58 AM
baby kalau rambut lebat mmg comel...tp susah la nak jumpa...baby ni mmg comel sgt...
Quote yayangmama 20-12-2016 10:03 AM
alalalala....cute nye....bes nya klu dpt bb lg
Quote fefeeling 31-12-2016 04:45 PM
Rambut tebal banget ke
Quote WhiskeyScotch 31-12-2016 06:06 PM
Besarnya mata budak ni.

Lihat semua komen(16)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.050276s Gzip On
    To Top