Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Lucu Tapi Berkesan, 'Life Hacks' Mana Satu Anda Nak Cuba?

9-12-2016 04:05 PM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 3798| Komen: 22

Memang bahagia bila dapat bermain dan bermanja bersama anak-anak, namun di sebalik semua keseronokan itu, pasti kadang-kadang ibu bapa berasa letih.

Dalam masa yang sama, si bu atau si bapa pasti berasa bosan melakukan rutin yang sama dalam hal penjagaan anak-anak kan?

Nasib baik sekarang ada banyak 'life hacks' yang menjadikan dunia keibubabapaan anda menjadi lebih senang dan lebih seronok.

Yang mana satu ibu bapa nak cuba agak-agaknya ya?

1. Gabungan Stroller bayi dan 'Scooter Hybrid'
Foto: Pixstudio

2. Gunakan tali panjang untuk menghayun anak kecil anda
Foto: reddit.com
3. Buat 'Hammock' di meja menggunakan sarung cadar
Foto: joyfulabode.com

4. Gunakan kotak lama untuk dijadikan gelongsor dalam rumah
Foto: Imgur.com

5. Elak mata anak dari terkena air dengan menggunakan topi mandi bayi
Foto: Amazon.com

6. Main permainan video bersama anak tanpa menghubungkan wayar 'controller'
Foto: cheezeburger.com

7.Gunakan acuan kertas muffin untuk elakkan lelehan aiskrim
Foto: boredpanda.com

8.Pakaikan 'Baju Mop' pada bayi untuk membersihkan rumah

Foto: dailymail.co.uk

9. Pakaikan baju besar begini sebagai denda anak-anak yang bergaduh
Foto: sheridanfrench.blogspot.com

10. Gunakan stokin untuk mengelakkan kesejukan tempat duduk mangkuk tandas
Foto: boredpanda.com

Sekali tengok memang kelakar, tapi dalam masa yang sama dapat menyenangkan kerja ibu bapa. Siapa setuju? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
3
Terkejut
5
Sedih
4
Lawak
5
Bosan
7
Komen: 22
Komen

Previous : Ibu Tampak Bahagia, Namun Ada Perkara Yang Disembunyikan Daripada Anaknya

Next       : Ingat Tindik Telinga Bayi Itu Cantik? Selepas Baca Ini Anda Mungkin Ubah Fikiran

Komen Terbaru

Quote kuewTiau 1-8-2017 04:30 PM
Hahah..menarikk

Lain-lain Komen

Quote mzzenma 9-12-2016 04:55 PM
Quote WajibulGhunah 9-12-2016 04:58 PM
Tang topi ank mandi tu
Quote Artemesiaa 9-12-2016 05:05 PM
Menarik tipsnya tang topi mandi anak tu kat Malaysia pun dah ada jual
Quote aderaderker 9-12-2016 05:31 PM
Shomelnya yg topi mandi n get along shirt tu
Quote idakamaruddin 9-12-2016 05:52 PM
yg bg anak main game tp x smbung wayar tu mmg sllu buat
Quote cik-jaja 9-12-2016 06:04 PM
yg last shomell
Quote dslimbeauty 9-12-2016 09:26 PM
Makan aiscream guna acuan muffin boleh ikut.
Quote amyza 9-12-2016 09:45 PM
Comel pulak tengok get along shirt tu,muka sedih lepas kena marah.
Quote RatuDunia94 9-12-2016 09:47 PM
Tetibe ngilu tgok aiskrim dgn cup muffin tu..
Quote chiquititamichi 9-12-2016 10:02 PM
Buai anak pakai tali panjnh aku selalu buat...pastu sangkut kat ibu jari kaki....sambil buai ..aku bukak lappy wat keje
Quote Rainrein 10-12-2016 03:30 PM
Nak buat la get along shirt tuh.  My doters kalu gaduh,  geramnye lahai. Geram je nak cubit cubit.
Quote teen_angelJB 10-12-2016 05:02 PM
Nk buat jugakla..
Baju besar tu gud idea sgt..
Tapi aku tkt da pkai bersama lagi sakan depa gado.. Huhu
Quote jiji85 11-12-2016 11:29 AM
lucunya baju get along shirt tu
Quote kilometrico 11-12-2016 08:39 PM
wow gelongsor kotak
tak saket  montot ker nt
Quote myoujin 14-12-2016 12:03 AM
Alamak kesian anak aku.. Main cod ghost tapi bateri controller tak cas.. Yang aku pegang je cas huhu..
Quote pocongkiutss 14-12-2016 12:02 PM
Aku suka no 6
Quote raihaneem 31-7-2017 08:58 AM
Yg hammock tu menarik..
Quote Atifan 31-7-2017 06:17 PM
Haha..creative..tp xcuba lg.
Quote Madel 31-7-2017 07:10 PM
Aku mmg suka layan video mcm gini kat fb..

Lihat semua komen(22)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.045315s Gzip On
    To Top